Events

Her kan du læse om udvalgte afholdte arrangementer i perioden 2008 - 2016 og fornemme vores passion for vinen, måltidet og det gode liv. Fra 1. januar 2017 annonceres kommende arrangementer udelukkende på forsiden af hjemmesiden, via Facebook og i vores nyhedsbrev.

For firmaer og andre interesserede arrangerer vi eksklusive smagninger, gourmet middage mv. Send en mail til loegismose@email.dk og hør nærmere.LØGISMOSE PÅ TOLDBODEN:

Husk at vi inviterer til vinsmagning med et nyt tema hver fredag året rundt i tidsrummet 15-18


LØGISMOSE I MAGASIN PÅ KGS. NYTORV:

Husk at vi inviterer til vinsmagning med et nyt tema hver fredag året rundt i tidsrummet 14-18 og at vi altid byder på et lille glas hvis du vælger at besøge os lørdag eftermiddag


Udpluk af afholdte arrangementer i 2016:

25. november på Nordre Toldbod og i Magasin på Kgs. Nytorv:

BOBLER FRA ÅRETS VINPRODUCENT I CATALUNYA
På en ”Blank Fridag” tilbød vi et break handelen med læskende bobler fra den lille Cava producent Castellroig, der netop var blevet kåret til årets vinproducent i Catalonien. Det var Marcel Sabaté I Coca, som var på lynvisit i København, og fredag eftermiddag og aften mødte en stor flok af vores kunder denne entusiastiske personlighed fra Barcelonas bagland og smage et fyldigt udvalg af hans fremragende bobler.

29. august på Restaurant Hatuba:

WINEMAKERS DINNER MED WEINGUT CLEMENS BUSCH
Den sidste mandag i august var vores geniale Riesling producent Clemens Busch i København, og vi inviterede til Winemakers Dinner på Restaurant Hatuba hvor den japanske kok Hiroo Machida prøvede at udfordre og komplementere de biodynamiske Riesling vine. Desværre forsvandt strømmen i den indre by, men mens andre restauranter lukkede valgte vi at gennemføre midagen i stearinlysenes skær. Måske den mest særprægede spise oplevelse, som vi nogen sinde har været værter ved.

15. september kl. 17.30 i H.C. Andersen Salen:

SMAGNING AF WHISKY
På en hyggelig torsdag aften var vi værter ved en spændende smagning af 9 forskellige whiskyer spændende fra de helt unge og op til 23 år gamle flasker til udsalgspriser, der starter ved 425 kr. og fortsatte op forbi de 3.000 kr. Det var Lars Gregersen fra Lago Import som på medlevende vis delte ud af sin store viden om de passionerede mennesker bag de gyldne dråber, og da de sidste flasker blev båret frem nærmede stemningen sig det andagtsfulde.

9. juni på Toldboden

SMAGNING AF RIESLING GROßES GEWÄCHS 2014
Traditionen tro fejrer vi den tyske Riesling Week med en smagning af 12 forskellige Riesling-vine i årgang 2014 på tværs af danske importørinteresser. Vinene er alle skabt på druer høstet på de mest berømte Großes Gewächs skråninger i Mosel-Saar-Ruwer, Franken, Nahe, Rheinhessen og Pfalz og produceret af 12 af Tysklands mest anerkendte og anmelderroste producenter. Pris 400 kr. UDSOLGT

3. juni kl. på Toldboden

MIDDAG MED TYSKE RIESLING-VINE
I anledning af den tyske ”Riesling Week 2016” åbner vi pop-up restaurant i vores smukke lokale med udsigt ud over Københavns Havn. Kokkene har fået fri hænder og byder ind med 3 salte og 1 sød servering mens Løgismoses Vinimport prøver at vise den fantastiske spændvidde i Riesling vinenes tyske univers. Pris 595 kr. for en 4 retters menu og 8 Riesling-vine. UDSOLGT

20. maj i Magasin på Kgs. Nytorv

SAUVIGNON BLANC FRA NEW ZEALAND
Vi havde besøg af Marguerite van Hove, der har fået opkaldt en lille vingård i på New Zealand efter sig, og de glade gæster i Magasin kunne smage familiens Sauvignon Blanc, som de internationale medier mener bare bliver bedre og bedre. Senest er den således strøget helt til tops i det britiske Magasin Decanter, der rangerer vinen på linje med berømte Dog Point og Cloudy Bay selvom vinen er 100 kr. billigere.

17. - 21. maj i København og på Fyn:

ROADSHOW MED ELEGANTE PINOT NOIR VINE FRA OREGON
Ron Sanchez og John Albin fra Domaine Verdant og J. Albin Winery i Oregon var på roadshow rundt omkring i landet og ved smagninger på Falsked Kro, på Toldboden i Magasin på Kgs. Nytorv samt ved en winemakers dinner i Meyers Madhus fik flere hundrede mennesker gode oplevelser, da de fik mulighed for at smage etbredt udvalg af deres fine vine fra Oregon.

14. maj på Toldboden og i Magasin:
 
ZINFANDEL FRA CALIFORNIEN
Joe Shebl, der er den talentfulde vinmager hos Renwood Winery i Californien var på lynvisit i København og gæstede både Løgismose på Toldboden og Løgismoses i Magasin hvor der var smagsprøver på de fine prinvindende vine fra Renwood Winery.

1. og 2. april i Pressen på Rådhuspladsen:

LØGISMOSE VIN DELTOG I ITALIENSK VINFESTIVAL 2016
Løgismose var med da de italienske vine ved 4 udsolgte smagninger cementerede deres øjeblikkelige førerposition på det danske marked. Flere end 1.600 vinelskere valgte i nogle timer at vende ryggen til den spæde forårssol, og med mere end 250 forskellige vine at vælge imellem fik de en fest. Vi bød ind med klassiske elegante Sangiovese vine fra Carmignano, Chianti Classico og Montalcino i Toscana og til dem der gik hele vejen var der også fine Barbera-vine, Barolo og Barbaresco fra Piemonte samt helt friske boblende Prosecco-vine fra Venedigs baghave. Festivalens bedste line-up var der flere, der bemærkede!

26-27. februar i Pressen:

LØGISMOSES VINKLUB DELTOG I DE FRANSKE VINDAGE
I den sidste weekend i februar var vi med da Sopexa og Politikens hus inviterede til franske vindage i det gamle trykkeri på Rådhuspladsen. Vi flagede for Løgismose Vinklub og havde 12 franske vine med under armen som alle allerede havde skabt begejstring i Danmarks ældste vinklub. Det gjorde de også i Pressen hvor flere end 1.200 vinglade mennesker kiggede forbi. En hel del af dem er nu også medlemmer af Vinklubben.

26. januar i Magasin

SMAGNING AF SHERRY FRA LUSTAU
Vi havde besøg af Cristina Bilbao som er en af de mest passionerede ambassadører for denne 1.000 årige specialitet fra den gyldne trekant mellem Sanlúcar, Jerez og Cádis, og gæster som kiggede forbi fik mulighed for at forstå hvorfor tapas'ens bedste ven lige nu er stærkt på vej tilbage.


Udpluk af afholdte arrangementer i 2015:

27. november på Toldboden:

FLÆSKESTEGEN VARSLEDE AT DER ER JUL PÅ VEJ
Vores svenske ven, Erik Bengtsson fra Karlsfälts Gård lidt udenfor Ystad, kom trillende over broen og sprede glæde og duftende velsmag i hele butikken. Det handlede om de bedst tænkelige flæskestege fra Hampshire svin, der opvokset uden stress og antibiotika således at vi kan få gris på gaflen med god samvittighed.

19. november på Toldboden og i Magasin:

LE BEAJOLAIS NOUVEAU 2015 EST ARRIVÉ
Årets nye vin blev frigivet, og rigtig mange fandt tid til at kigge forbi for at smage på de friske druer. Faktisk så mange at vi må indrømme, at vi havde undervurderet interessen. Måske var rygtet om at vinen var saftigere og mere fyldig - kortsagt bedre - end længe løbet i forvejen. Vi ved det ikke, men udsolgt det blev der!

19. november hos Grønbech & Churchill:

DOBBELT WINEMAKERS DINNER MED CIGLIUTI & VIBERTI
Vi havde inviteret Claudia Cigliuti og Eraldo Viberti fra Piemonte til København og efter en herlig duel på Barolo og Barbaresco i Magasin - som en lille modvægt til dagens Beaujolais Nouveau - tog de imod med deres Barbera og Nebbiolo vine i den udsolgte restaurant. Rasmus Grønbech havde komponeret en særlig menu, der osede af efterår og sammen med de udsøgte vine og ikke mindst Claudia og Eraldos charmerende værtskab blev det en smuk aften.

4. november på Restaurant Studio:

WINEMAKERS DINNER MED CREATION WINES
Vi havde inviteret Carolyn Martin fra vores stjerneproducent Creation Wines i Sydafrika til Winemakers Dinner i Torsten Vildgaard legesyge køkken på toppen af The Standard. Det blev en hæsblæsende og næsten magisk aften hvor Carolyn måtte op med 10 forskellige vine for at matche kreativiteten i køkkenet og da gæsterne hen under midnat dryssede ud i november mørket var de høje på sensoriske oplevelser.

9 - 10. oktober på Toldboden og Kgs. Nytorv:

OYSTER TROPHY WEEK 2015
Selvom vores østers ikke lige var rundet af Limfjorden fik vi lov til at deltage i hyldesten til en af de mest fantastiske og frækkeste råvarer man kan trække op af havet og både i Magasin og på Toldboden var der rift om vores helt klassiske tilbud på friske østers ledsaget af et glas Champagne.

9. september på Toldboden:

AUSTRALSK AFTEN MED KAESLER WINES
Vi havde besøg af den charmerende Sarah MacMahon og oplevede en imponerende stribe australske vine sammen med intense sensommerlige retter fra kokkene på Toldboden.

2. september på Toldboden:

WINEMAKERS DINNER MED GRÆSKE KIR-YIANNI
Vi havde besøg af en af den karismatiske Stellios Boutaris, der er en af Grækenlands førende vinmagere og det blev en fortryllende aften med hans vine fra den smukke Kir-Yianni vingård og en græsk inspirerede midddag fra det nye køkken på Toldboden.

20. august på Toldboden:

MOTIONSLØB MED BOBLER OG GOURMETSNACK
Sammen med The Standard var Løgismose værter ved et motionsløb arrangeret i samarbejde med Magasinet Elle og Adidas. 120 yngre sommerbrune kvinder varmede op på Toldboden og tog derefter turen langs havnen ned til Le Standard, der fungerede som depot, og tilbage igen. Herefter blev der strakt ud, skålet i bobler og smagt på små hapsere.

14. og 15. august på Toldboden:

ÅBNINGSFEST PÅ TOLDBODEN
Vejret var med os, da vi efter 6 ugers ombygning fejrede at Løgismose var tilbage på Toldboden, og mens DJ Brandi og Master Fatman sammen med alle deres venner sørgede for varme sommerbeats og god karma, bød Nicole Vezzola velkommen med Champagne fra Philipponnat og rundt i butikken var der smagsprøver på lidt af alt det gode, som vi har måttet undvære under ombygningen. Vi tør godt - uden at overdrive - sige, at åbningsweekenden blev et tilløbsstykke, som oversteg alle vores forventninger. I flere perioder fredag eftermiddag var der ligefrem kø for at komme ind i butikken, og aldrig tidligere har vi åbnet så mange flasker Champagne på så kort tid.

6. juni på godsbanen i Århus:

WINEMARKET 2.0
Sammen med 18 andre vinimportører tog vi hen over 2 heat imod i "Den Rå Hal" på den gamle godsbane i Århus. De allerførste gæster (billedet) stillede op på slaget 12 og herefter gik det slag i slag i 6 timer. Små 1.000 smagsprøver blev det til og undervejs fik vi masser af dejlige kommentarer til kvaliteten og stilen i de 16 friske og elegante vine, som vi havde valgt at begave smilets by med.

31. maj på Kurhotel Skodsborg:

KOKKETRÆF I SKODSBORG
Det blev en fantastisk aften i Skodsborg hvor alt bare gik op i en højere enhed. Thomas Herman og Thomas Rode var i hopla, da de præsenterede maden og hele aftenen blev bundet sammen af den ypperste velsmag både på tallerknerne og i glassene hvor aftenens værtinder Thilde Maarbjerg og Pernille Folkersen sørgede for fortræffelige match til de forskellige retter. Og så blev stemningen bestemt ikke ringere af at mange af gæsterne kom direkte fra spa'en og bagefter valgte at overnatte i Skodsborg. 

13. maj i Magasin:

SOMMERENS KLASSIKERE
Vi bød indenfor til et par uformelle timer i Meyers Deli og prøvede at finde ind til den uhøjtidelig vi forbinder med sol, sommer og letsind. 6 vine blev smagt undervejs og Meyers Deli serverede sommerlige anretninger funderet på laks, asparges og tartar.

8/9. maj på Toldboden og i Magasin:

RIESLING WEEK 2015
Riesling Week er tiltaget i størrelse og betydning på Toldboden og i Magasin var med og udfordrede smagsløgene med både tøre, søde, unge og ældre Rieslingvine. I alt åbende vi 28 forskellige tyske Rieslingvine i løbet af ugen og i Vinbaren i Magasin var der mulighed for endnu mere.

4. maj på Toldboden:

RIESLING GROSSES GEWÄCHS 2013
Vi skød den årlige Riesling Week igang med et brag og smagte 12 Riesling Großes Gewächs og et par andre Rieslingvine på samme niveau på tværs af de tyske distrikter og på tværs af danske importører. Det var stort. Intet mindre end en magtdemonstation, der viste hvor langt vore naboer med syd er nået med udviklingen af de nye tørre tyske Rieslingvine.

24. - 30. april på Kgs. Nytorv:

RELEASESMAGNING AF DOM PÉRIGNON BRUT 2005
Hvis ikke vi allerede vidste det, så opdagede vi det denne uge: Stærke brands har en magnetisk effekt. I en hel uge valfartede mange hundrede københavnere og også en hel del af vores svenske venner til Løgismoses Vinbar i Magasin for at få smag for den netop frigivne kult Champagne Dom Pérignon Brut 2005. Men  prisen i baren var også i sig selv en begivenhed, da en flaske Dom Pérignon, der stadig har fat i proppen har en vejledende udsalgspris på 1.199 kr.

9. april på Toldboden:

AFSKEDSRECEPTION FOR CHRISTIAN GRØNLYKKE
Efter 33 års tro tjeneste sagde Christian Grønlykke farvel til Løgismose for at lade nye kræfter komme til. Den nye butikschef Susanne Broadbent bød velkommen med Champagne og rundt omkring i butikken var smagsprøver på østers, laks, tun, vagtler og chokolade lige som det var muligt at skifte boblerne ud med nogle af Christians favoritvine. Det blev en smuk og stemningsfyldt eftermiddag på Toldboden, hvor vi hyldede manden, der om nogen har været omddrejningspunktet i det fødevarehus, vi kender i dag, og samtidigt tog det første skridt frem mod nye mål.

21. februar på Toldboden og i Magasin:

EKSTRA JUBILÆUMSSMAGNINGER
Vi benyttede lejligheden til at skænke ekstra vine ud i vores forretninger i anledning af at ikke færre end 44 af vores producenter var i byen. 4 af dem hyggede sig på Toldboden og i Magasin var der til sidst 5 italienske producenter, som sørgede for at vores mange gæster fik en fantastisk start på lørdag aften.

21. februar i Atelier 1B:

DOBBELT WINEMAKERS DINNER MED HALOS DE JUPITER OG CREATION WINES
40 gæster fik sig en helt ekstraordinær lørdag aften sammen med Kongen af Grenache Philippe Gambie, Carolyn Martin fra det fremadstormende Creation Wines i Sydafrika og den supertalentfulde kok Rasmus Leck Fischer som bød op til gastronomisk dans med snaps, snacks og en stribe serveringer som matchede de imponerende vine perfekt.

22. februar på Børsen:

EKSKLUSIVE BOURGOGNE OG CHAMPAGNESMAGNINGER
De 48, der var så heldige at sikre sig plads, fik sig en ekstraordinær start på Løgismoses jubilæumssmagninger på Børsen med 8 af de helt store Bourgogner henholdsvis Champagner i glassene, og snakken om fortræffelighederne i Krug's Rosé Brut og Perrier-Jouet Belle Epoque Rosé fortsatte længe efter at smagningerne var slut.

22. februar på Børsen:

50 ÅRS JUBILÆUMSSMAGNING - LØGISMOSE 1965-2015
Løgismoses første 50 år blev fejret ved to store smagninger, der blev lige præcis så festligt og fantastiske, som vi havde drømt. 44 producenter kom flyvende ind fra alle verdenshjørner. Yderligere 44 producenter leverede vine og i alt var det muligt at smage op imod 350 forskellige vine mens Kokkene på Toldboden, Summerbird og Løgismose Gourmetimport bød sig til med smagsprøver.

22. februar på Børsen:

MASTERCLASS SMAGNING MED PHILIPPE CAMBIE
Kongen af Grenache, Robert Parkers Mr. 100 point var i København og fortalte om sin kærlighed til druen Grenache og feminine vine med højt alkoholindhold til 20 heldige særligt indbudte gæster.


Udpluk af afholdte arrangementer i 2014:

30. december på Toldboden:

NYTÅRSFEST PÅ TOLDBODEN
Sædvanen tro udviklede årets næstsidste dag sig til en fest på Toldboden med Champagne og friske østers til alle gæster, smagning af fine klassiske franske vine op imod Peter Sissecks berømte Flor de Pingus og selvfølgelig også smagsprøver på vores berømte kransekage, som blev ledsaget af gnistrende ren og forførende sød Moscato fra La Spinetta.

29. december på Toldboden:

CHAMPAGNESMAGNING MED THILDE MAARBJERG
Thilde Maarbjerg inviterede til intimsmagning af de evigt aktuelle luksusvine fra Champagne og ved 2 velbesøgte smagninger fik de feststemte  gæster en Champagne oplevelse ud over det sædvanlige. 

4. december på Toldboden:

FALSLED KRO VAR PÅ BESØG
Vi havde besøg af vores venner fra Falsled Kro, som var forbi med smagsprøver på en række af de delikatesser og vine, som har en særlig tilknytning til kroen, og midt i december mørket fik de mange fremmødte et godt indtryk at det charmerende og usnobbede værtsskab, som er en del af Kroens DNA.  26. november på Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF VINENE FRA SHOTTESBROOKE WINES
Vi havde besøg af Hamish Maguire fra vores australske vinhus Shottesbrooke, og selvom det var en helt almindelig onsdag stillede han op og skænkede op af sine anderledes friske og elegante vine fra Adelaide down under.

22. november på Toldbodden:

VI HYLDEDE DRIKKEN SOM SÅDAN
Så blev der tid til en eftermiddag på Toldboden hvor det ikke bare handlede om smagning af vin og spiritus, men hvor vi omfavnede alle aspekter af det vederkvægende ved at slukke sin tørst i alt lige fra herligt rislende kildevand over nektar af friskpressede solbær og frem til farligt forførende dansk kryokoncentreret æblevin.

20. november på Toldboden:

SMAGEN FRA KONG HANS KÆLDER
Der var smukt rykind da Mark Lundgaard og hans nye hold i Kong Hans Kælder kom forbi og satte gang i en gastronomisk fest på Toldboden med masser af smagsprøver på den kokke kunst der allerede har begejstret det danske anmelder korps. Kongens sommelierer serverede vine fra vinkortet og der var smagsprøver på udvalgte oste fra den berømte ostevogn i kælderen som nogle gæster valgte at få serveret ved et af bordene fra kælderen, som også var kommet med på besøg.

13. november i Svendborg:

RHÔNEMIDDAG PÅ RESTAURANT KOK
Vi gæstede KoK Brasserie i Svendborg med en perlerække af vores bedste vine fra det sydlige Côtes du Rhône under armen, og Charlotte og Martin Pedersen, sørgede for at der blev serveret en stribe på en gang elegante og mættende efterårsretter. Det blev en succes og 2 nye arrangementer er allerede aftalt. Følg med her i Eventsektionen.

6. november på Kgs. Nytorv:

EKSKLUSIV BORDEAUXSMAGNING MED VINCENZO BOTTINO
Vincenzo Bottino tog imod og skænkede 5 prestigiøse vine fra Girondeflodens venstre bred samt til sidst selveste Château d'Yquem som den søde finale. Det blev en stilfuld og mindeværdig efteermiddag på Kongens Nytorv.

30. oktober på Toldboden:

FAMILIESAMMENKOMST PÅ  TOLDBODEN
I Løgismose kæmper vi for at genvinde måltidets værdighed, og denne eftermiddag holdt vi en slags status på projektet. Der var østers fra Gourmetimporten, rygeoste og andre signaturprodukter fra Mejeriet, tapas fra kokkene på Toldboden, klassiske vine fra Vinimporten og chokolade fra Summerbird og det blev en både hyggelig og mættende oplevelse for de mange som lagde vejen forbi.

11. oktober på Toldboden:

SMAGNING AF FORLISTE RIESLING VINE
Den gamle galease "Skibet" skulle være forhalet op til Toldboden herefter vi skulle mønstre ombord og opleve skipperen Peer Bonnemann vise rundt med dejlig Moselvin i glassene. Sådan gik det ikke for skibet gik ned i Skodsbjerg Havn. I stedet udskænkede vi smagsprøver på en herlig række af fremragende Moselvine, som netop var hentet op fra havnedybet, og de mange plørede flasker som blev skænket direkte fra fiskekasserne blev et tilløbsstykke. Det bliv en manifestation, en æressalut, til Skibet som efter 134 år måske har været ude på sit sidste togt.

3 – 4. oktober i på Løgismoses lager i Odense:

KÆMPE INDFLYTNINGSFEST OG LAGERSALG I ODENSE
Vi fejrede at Løgismoses Vinlager er flyttet ind i større og mere tidssvarende lokaler i Odense med smagning af op mod 50 forskellige vine, fantastiske take away tilbud, smagning af Løgismoses mange oste samt sodavand og andet godt til børnene.

3. oktober i Magasin på Kgs. Nytorv:

EKSKLUSIV BORDEAUX SMAGNING
En indforstået skare af vinelskere, som ikke helt havde glemt fortræffelighederne på Girondeflodens højre bred, skød weekenden i gang med noget der udviklede sig til et brag af en vinsmagning med tårnhøj kvalitet i alle glas.

3. oktober i Magasin på Kgs. Nytorv:

HØJT SKUMMENDE OKTOBERFEST
Vi havde besøg af en halv snes bryggerier, og i løbet af eftermiddagen blev vi næsten løbet over ende af festlige øl glade gæster, som tog for sig af de mange smagsprøvers mens jazzet schlager musik ulmede i baggrunden. Det var næsten ligesom at være i Munchen om end de enkelte smagsprøver var noget mindre.

6. september på Toldboden og i Magasin på Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF SYDAFRIKANSKE VINE
Vi have besøg af Jean-Claude fra vores sydafrikanske tophus Creation Wines i Walker Bay og JC. skænkede, til stor begejsstring for de mange der kiggede forbi, ud af husets imponerende hvide og røde vine.

3. september på Enomania:

MIDDAG MED VINE FRA LA SPINETTA
La Spinettas salgschef i Asien Luca Cigliuti var på lynvisit i København, og det gav anledning til en lille intim middag på Restaurant Enomania hvor Damiano Alberti og Charlotte Skov Bak sørgede for fremragende værtsskab og serveriner der på alle måder matchede de sublime vine fra La Spinetta.

30. maj på Toldboden og i Magasin på Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF VINENE FRA CLOS MARGUERITE
Vi havde besøg af belgiske Marguerite van Hove - som nu arbejder på sin egen vingård i New Zealand - og først på Toldboden og siden i Magasin var der mannge, der kom forbi og smagte hendes friske og sprøde Sauvignon Blanc og den altid elegante Pinot Noir.

23. maj på Toldboden:

SMAGNING AF BERØMTE TYSKE GROßES GEWÄCHS
Vi fejrede den tyske Riesling Week med en intimsmagning af 12 forskellige Riesling-vine skabt på druer høstet fra 12 af de mest berømte Großes Gewächs skråninger i Mosel-Saar-Ruwer, Franken, Nahe, Rheingau, Rheinhessen og Pfalz og produceret af 12 af Tysklands mest anerkendte og anmelderroste producenter. Et bragt af en smagning som vi sent vil glemme. Ingen vine faldt i gennem og en 4-5 stykker var ren verdensklassse.

22. maj på Toldboden:

WINEMAKERS DINNER MED CLEMENS BUSCH
Der var Riesling Week i Købehavn og i den anledning havde vi besøg af Rita Bush, der sammen med sin mand Clemens producerer nogle af de mest interessante økologiske Riesling-vine ikke bare i Mosel Saar Ruwer, men i hele Tyskland. Det blev en herlig intim Winemakers Dinner hvor vi startede med Riesling og fjordrejer på kajen inden vi trak indenfor og nød 7 herlige Riesling vine sammen med danske aspargers, havbars, kroghængt kalv og rabarber alt sammen tilberedt til perfektion af Christian Ørsnæs og hans kokketeam på Toldboden. 

21. maj hos Kok & Vin i Odense:

WINE & DINE MED LØGISMOSE
Randi Smidth fra Falsled bød sammen med holdet på Kok & Vin i på forårsforkælelse i Odense med en dejlig 5 retters forårsmenu ledsaget af friske signaturvine fra Løgismose.

27. april på Trekroner Søfort:

GOURMETOPLEVELSER PÅ FORTET
Vi har heldige med vejret da vi satte alle sejl til og stævnede ud mod det lille Søfort, der lå og lokkede ude i indsejlingen til Københavns havn. Op mod 150 vininteresserede og madglade gæster var med på turen, og 4 af landets bedste kokke var sejlet i forvejen for hver især at tilberede en dirrende dejlig forårsret til de spændte og forrventningsfulde gæster. Lad det være sagt på jysk: Det blev en mindeværdig søndag med raffineret smagfuld køkkenkunst, en hel del vin og endnu mere solskin fra oven.

10. april på Kongens Nytorv:

KIRSEVÆRVIN FRA FREDERISKDAL GODS
Vi smagte og sammenlignede Vintage, Sur Lie, Cherry Likør og Reserve mens godsejer Harald Krabbe gav os hele succeshistorien. Derudover begejstrede TV-kokken og medejeren Jan Friis-Mikkelsen med små delikate serveringer kreeret til lejligheden.

28. og lørdag den 29. marts i Politikens Hus:

VINIDITALIA I PRESSEN
Vi var med da der igen blev kaldt til samling omkring de italienske vine, og vi stillede op med blandt andet nogle af vores bedste vine fra Piemonte og Veneto til stor begejstring for de flere end 1200 fremmødte gæster.  

28. marts på Kongens Nytorv:

ROM-RON-RHUM
Et fyldigt hold af danskere der passioneret interesserer sig for denne dejlige sidegevinst fra sukkerproduktionen mødte frem og smagte i løbet af et par afslappede timer 12 forskelllige eksklusive Rom fra 8 forskelige nationer. 

EN PØLSEVOGN KOM FORBI
Vi holdt pølsefest da Niels fra Pølsekompagniet parkerede sin velduftende øse på Toldboden for at fejre, at han fremover er den nye leverandør af den vigtigste ingrediens i vores hotdogpose.

21. marts i Århus:

SISSECK & RIVALERNE
Gæsterne ved den udsolgte smagning fik sat weekenden igang med maner da vi smagte PSI og Flor de Pingus samt 6 andre ambassadører fra det fremadstormende vindistrikt Ribera del Duero


Udpluk af afholdte arrangementer i 2013:

13. december på Toldboden:

SMAGNING AF VINENE FRA PHILIPPE CAMBIE
Der var præmiere på de meget spændende vine i serien ”Halos de Jupiter” som består af udsøgte vine fra forskellige domainer i Côtes du Rhône som den berømte konsulent Philippe Cambie for lov til at sælge i eget navn, som en slags betaling for det arbejde han udfører på de forskellige vingårde.

11. december kl. 18 hos Kok & Vin i Odense

LØGISMOSE INVITEREDE TIL MIDDAG I ODENSE
Vi fejrede at vi er kommet hjem til Fyn med en udsolgt middag i Kok & Vin Spisehus hvor Kasper og Steffen skabte glæde med dejlig mad til de udvalgte signaturvine fra Løgissmose en kold december aften i december.

5. december kl. 20.00 på Nordre Toldbod:

WINEMAKERS DINNER MED VINENE FRA COUME DEL MAS
Andy Cook fra vores sublime leverandør af Collioure, Banyuls og Roussillon vine kom flyvende ind mens stormen Bodil rasede. Forgæves desværre. Vi blev tvunget til at aflyse fordi en række gæster ikke kunne nå frem, og fordi det ville blive svært at finde sikkert hjem. Ny dato er den 23. januar 2014. Middagen er udsolgt, men hvis du vil satse på et afbud er du velkommen til at smide en mail til loegismose@email.dk

28. og 29. november i Odense:

ÅBNINGSFEST HOS MAGASIN I ODENSE
Løgismose vendte hjem til Fyn og åbnede den 4. butik i Magasin regi med med østers, Champagne og masser af andre smagsprøver. Det blev noget af et tilløbsstykke med masser af nye ansigter og mægtig trængsel ved smagebordene.

21. november i Magasin på Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF ITALIENSKE VINE
Vores italienske sommelier, Vincenzo Bottino tog endnu engang gæsterne med på en spændende rejse ned gennem støvlelandet og præsenterede undervejs otte forskellige vine fra de klassiske italienske vinregioner Piemonte, Toscana og Veneto.

14. november i Magasin på Kgs. Nytorv:

JULENS VINE I VINKLUB FOR KVINDER
Før vi ved af det bliver det jul og derfor stod Thilde Maarbjerg i spidsen for en smagning af vine der passer til julemaden og samtidigt blev emnet "bløde og hårde" belyst på en befriende og afslappet måde.

8. & 9. november på Toldboden og Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF VINENE FRA ALONSO DEL YERRO
Miguel Alonso var i København for personligt at opleve hvorledes det gik da vi inviterede til en direkte sammenligning mellem hans vine og vinene fra Peter Sisseck, og det blev et par dage med massser af gæster, en god debat om kvalitet og stil. 

8. & 9. november på Toldboden og Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF VINENE FRA SHOTTESBROOKE WINES
Hamish Maguire fra vores nye australske vinhus Shottesbrooke var lynvisit i København og mange kiggede forbi og smagte de fine vine fra den succesombruste vinmager.

21. oktober i Restaurant Hellerup Sejlklub:

WINEMAKERS DINNER MED SAN PAPRIGNANO
Vi var forbi Restaurant Hellerup Sejlklub sammen med vinmageren Stefano Bariani som præsenterede vinene fra San Patrignano for os og gav os en lille flig af historien om verdens måske mest fantastiske rehabiliteringsprojekt, der foreløbig har hjulpet flere end 20.000 unge mennesker tilbage til et værdigt liv.  28. september på Toldboden:

ØKOLOGISK, BIODYNAMIK & TAPAS
Vores sommelier, Vincenzo Bottino, serverede otte af Løgismoses mest naturlige vine, og fortalte om producenternes omstilling fra konventionel produktion mod større bæredygtighed, og smagningen blev ledsaget af en række små delikate tapas, der er tilpasset de udvalgte vine. 

27. og 28. september i Politikkens hus:

LØGISMOSE DELTOG I SPANSK VINFESTIVAL 2013
Vi var med i det stemningsfyldte gamle trykkeri ”Pressen” på Rådhuspladsen da flere end 1500 gæster kiggede forbi og med godt humør smagte på flere end 200 spanske vine - heriblandt 10 udsøgte vine fra Løgismose.

 21. september på Toldboden:

TAPAS & EFTERRÅRETS VINE I VINKLUB FOR KVINDER
Christian Grønlykke og sommelier Pernille Folkersen inviterede indenfor til første arrangement på Toldboden for Vinklub for Kvinder og de fremmødte fik sig en fornøjelig aften med fine vine og fremragende tapas fra Christian Ørsnæs og hans kokketeam i Løgismoses køkken.

4. - 7. september i alle butikker:

VINMARKED MED TILBUD OG SMAGNINGER
Vi afholdt et stort vinmarked med flere end forskellige 50 vine i alle prisklasser og da der var mange gode tilbud imellem blev vinmarkedet et tilløbsstykke. Især på Toldboden og i Lyngby hvor vi var rykket udendørs og nød godt af det fine september vejr var der i perioder trængsel på den gode måde.

4. - 5. september på Falsled Kro og på Restaurant No 1:

TO GANGE WINEMAKERS DINNER MED CIGLIUTI & PAULINSHOF:
Vi havde besøg af Claudia Cigliuti fra Barbaresco og Christa Jüngling fra Mosel og over to aftener sørgede disse to prægtige kvinder sammen med Per Hallunbæk og Morten Køster for at de ialt hundrede gæster ved de to middage fik en dejlig oplevelse.

29. august på Trekroner Søfort:

EKSTRA UDFLUGT TIL TREKRONER MED VINKLUB FOR KVINDER
På grund af den store interesse for vores første tur til Søfortet blev arrangementet gentaget og omkring 40 piger fik sig en herlig eftermiddag og tidlig aften sammen. Du kan læse en stemningsrapport fra sejlturen og smagningen her.

22. juni på Toldboden:

STOR GRILL EFTERMIDDAG PÅ TOLBODEN
Vedret var med os da kokkene rykkede ud i det fri og tilberedte grillet pattegris, grillet svineryg, grillet skinke, marinerede grillede spareribs og den ægte langtidstilberedte pulled pork. Ved siden af stod vinafdelingen med en række vine der passede dertil, og mange af vores gæster tog sig tid til en smagsprøve eller tre..

13. juni i havnen og på Trekroner:

UDFLUGT TIL TREKRONER MED VINKLUB FOR KVINDER
Vi stod til søs i Nyhavn og nød en tur gennem Københavns kanaler med Champagne og Caviar undervejs. Herefter satte vi kursen mod Søfortet hvor små delikate tapas og en vinsmagning under ledelse af Thilde Maarbjerg ventede. Et meget vellykket arrangement med 82 glade deltagere.

30. maj i Restaurant Kokkeriet:

WINEMAKERS DINNER MED ANGELINE TEMPLIER FRA CHAMPAGNE J.LASSALLE
En dejlig aften den næstsidste dag i maj mødte den charmerende vinmager Angéline Templier fra Champagnehuset J. Lassalle sine kunder i den udsolgte Restaurant Kokkeriet i København. Mens lyset langsomt forsvandt, svømmede vi hen i liflige bobler på et niveau pænt over gennemsnittet og oplevede samtidig en usædvanlig veloplagt David Johansen trylle i sit køkken.29. maj på Toldboden:

EKSKLUSSIV SMAGNING AF VINENE FRA CHAMPAGNEHUSET J.LASSALLE
I anledning af Angéline Templier besøg i København var der arrangeret en særlig smagning for medlemmer af Vinklub for Kvinder hvor deltagerne fik mulighed for at opleve en af de meget få kvinder i Frankrigs mægtigste vinindustri på nærmeste hold, og naturligvis smage hendes delikate Champagner. 

11. maj på Toldboden:

SOMMERENS SPÆNDENDE ROSÉVINE
På en dag hvor det danske forår endelig viste sig fra sin blide og imødekommende side kiggede rigtig mange fobi for at smage et bredt udvalg af Løgismoses fristende sortiment af forfriskende og smukke rosévine

10. maj på Toldboden:

DIVERSITETEN I DE TYSKE RIESLINGVINE
Med udgangspunkt i vores populære tørre og næsten tørre vine fra Mosel gav vi den langsomt gas og bevæger os opad i det hierarki, der enten handler om imponerende fylde og kompleksitet i de tørre vine eller om eksplosiv frugt og raffineret balance i de søde vine. Og det fandt flere end 100 gæster tid til at opleve.

24. april kl. 19 i Århus:

FORÅRSMIDDAG PÅ RESTAURANT ET MED LØGISMOSE SIGNATURVINE
Vi havde allieret os med Morten Sandvej og Lars Eiskjær på Restaurant ET og på en herlig onsdag aften fik vi vist vores gæster i den udsolgte vinkælder, at vi var kommet til byen. Fremragende mad og et festfyrværkeri af Løgismose signaturvine bragte stemningen helt i top og inden aftenen var slut, havde vi modtaget en halv snes reservationer til vores næste arrangement - uanset hvad vi finder på.

19. april i Magasin Århus:

ÅBNINGSFEST FOR LØGISMOSE VIN
Så oprandt dagen hvor Løgismose åbnede en flot ny butik og en elegant vinbar i stueetagen hos Magasin i hjertet af den gamle bydel i Århus. Det blev en fest med masser af spontan begejstring og udskænkning af både et, to tre og nogengange fire glas vin til de mange fremmødte gæster.

18. april i Magasin på Kgs. Nytorv:

VINSMAGNING I VINKLUB FOR KVINDER
Denne gang handlede det om smagning af forårets fristende vine og endnu engang gav Thilde Maarbjerg de deltagende kvinder en kompetent, lærerig og underholdende oplevelse.

23. marts i Restaurant Gilleleje Havn:

KRÆS FOR KENDERE PÅ GILLELEJE HAVN
Denne aften i Restaurant Gilleleje Havn tog vi forskud på det forsinkede forår med manér med en feinschmecker aften udover det sædvanlige med fisk og skaldyr, samt alt det bedste fra Løgismoses vin og gourmet import ad libitum. 

8., 16. og 22. marts på Toldboden og i Magasin:

HERMAN SIGNEREDE "HERMANS AFTENSMAD"
Det kunne mærkes på tilstrømningen, at Thomas Herman efter tiden på Nimb er blevet eksponeret som en både poetisk og kontant Masterchef, og alle tre dage opstod der ventetid på at få en smagsprøve og/eller en signeret kogebog.

19. februar på Tisvilde Bistro i Hellerup:

WINEMAKERS DINNER MED GERMAN LYON
Vi havde besøg af den berømte vinmager German Lyon fra vores chilenske vinhus Vina Perez Cruz og i den nyåbnede filial af Tilvilde Bistro i Hellerup fik deltagerne i det udsolgte arrangement en dejlig aften med god mad og chilenske vin på topniveau.

31. januar i Magasin:

VINSMAGNING I VINKLUB FOR KVINDER
Flere end 80 medlemmer af vores Vinklub for Kvinder hyggede sig med en række vine man også kunne varme sig til mens Thilde Maarbjerg underholdende og lærerigt fortalte om vinenes udstyr og om hvad der er op og ned i en verden, der ellers er domineret af mands mening. 

18. januar på Toldboden:

SMAGNING AF SHERRY OG PRODUKTER FRA ESPINALER
På en smuk fredag eftermiddag var der smagsprøver på den fantastiske fiskekonserves fra spanske Espinaler. Kokkene havde kreeret forskellige små garniturer, og da vi samtidigt skænkede forskellige udsøgte Sherry vine fra Lustau spredte der sig ægte spansk tapasstemning i hele butikken.

11. januar på Toldboden:

SMAGNING AF SPEGEPØLSER FRA HALLEGAARD PÅ BORNHOLM
Vi smagte spegepølser i absolut topkvalitet fra Jørgen Toft Christensen, som tidligt satsede på kvalitet og gamle håndværksmæssige traditioner, og mere end 100 kunder smagte med og lod sig tillige friste af et lille glas øl fra Schweiz.


Udpluk af afholdte arrangementer i 2012:

30. december på Toldboden:

ØSTERS OG FESTLIGT SKUM
Vi holdt åbent på årets sidste søndag og bød på østers og forskellige fine bobler fra vores store udvalg af kvalitets Champagner og andre seriøse mousserende vine.

29. december i Lyngby:

CHAMPAGNE, BOBLER OG ANDET GODT TIL ÅRETS SIDSTE AFTEN
Vinimporten var smuttet til Lyngby og i løbet af eftermiddagen blev der skænket hundredevis af smagsprøver på mousserende vine og røde vine, der kunne gøre årets sidste aften til en ekstra dejlig oplevelse.

28./29. december på Kgs. Nytorv:

SMAG GIN & TONIC PÅ FØRSTE KLASSE
Vi havde besøg af Sprit og Co. som bød Geranium Gin & Q-tonic, og flere hundrede kunder oplevede en version af den klassiske drink gin og tonic, som næppe overgås.

28./29. december på Kgs. Nytorv:

CHAMPAGNE OG ANDRE BOBLER
Vi fyldte butikken med masser af Champagne og andre gode bobler, og i løbet af dagen var der mulighed for at smage på en række af de mange festlige muligheder.

7. december på Toldboden:

JUL PÅ TOLDBODEN
Det duftede herligt af jul da Erik Bengtsson fra Karlsfälts Gård endnu engang uddelte saftige smagsprøver fra de fine flæskestege fra gårdens økologiske Hampshire grise. Samtidigt bød Vinimporten naturligvis på passende vine til svinet, og inden den fredelige demonstration var forbi var svinet slutsolgt samtidigt med at der var kommet adskillige juleorder i bogen. Nu håber vi bare Erik kan levere.

1. december på Toldboden:

FØRSTE JULE WEEKEND PÅ TOLDBODEN
Vi havde besøg af Thomas Rode som fortalte om og signerede sin seneste koge og livstilsbog "Stenalderkost", og samtidigt skænkede Christian Grønlykke den altid velkrydrede og varmende Glögg, således at vi for alvor kunne mærke at det nu var december.

28. og 29. november på Falsled Kro og på Kokkeriet

WINEMAKERS DINNER MED STEFANO BARIANI FRA SAN PATRIGNANO
Vi havde besøg af Stefano Bariani, der forlod et sikkert job hos Angelo Gaja i Barbaresco for sammen med den berømte stjerneønolog Riccardo Cotarrella, yderligere at løfte de allerede højt præmierede vine fra det helt særlige samfund i samfundet San Patrignano udenfor Rimini på den italienske Adriaterhavs kyst mod stjernerne. To meget stemningsfyldte aftener med fremragende vine præsenteret af et af de mest engagerede og ydmyge mennesker, som vi hidtil har haft besøg af. Læg dertil først en Falsled Kro i uimodståelig topform, og derefter et legesygt og letterede koket Kokkeri. Så har du den allerypperste medicin mod tristese i den mørke tid! Middagene blev suppleret af smagninger i Magasin og på Toldboden.

24. november på Kgs. Nytorv:

CIDER SMAGNING
Vi havde besøg af Traditional Cider import, og flere hundrede kunder oplevede præmieren på årets høstmost og vintermost, samt et varmende og æblet alternativ til Glögg.

23. november på Toldboden og på Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF ARRAN SINGLE MALT WHISKY FRA 1999
I Magasin var der smagning af en helt særlig Whisky, der havde hygget sig på Bourgogne fade og derfor hedder Pinot Noir Wine Casks.

BOURGOGNE SMAGNING
På Toldboden strøg propperne endnu engang til vejrs i en hyldest til dette klassiske og herlige vinområde, og begejstringen for vinene fra de forskellige topproducenter var ikke til at skjule.

15. november i Lyngby, på Toldboden og på Kgs. Nytorv:

LE BEAUJOLAIS NOUVEAU 2012 EST ARRIVÈ!
Sædvanen tro skænkede vi ud af årets nye vin og på Tolboden vankede der også ristede kastanjer til de kunder, der valgte at kigge forbi mellem 15 og 17.

15. november kl. 16.00 i Kantinen i Magasin på Kgs. Nytorv:

JULEVINSMAGNING I VINKLUB FOR KVINDER
Så stod Thilde Maarbjerg, sommelier og restaurantchef i Kong Hans Kælder, endnu engang i spidsen for en fin smagning af bl.a. Champagne, sprøde Moselvine en en række relativt bredbugede rødvine, som alle kunne tage kampen op mod den altid vanskelige danske julekost. Det blev en festligt eftermiddag og da der var 8 vine og en hel del alkohol i mange af dem var det godt, at Metroen holdt lige udenfor døren.

1. november i Magasin og på toppen af Illums:

SMAGNING OG WINEMAKERS DINNER MED CREATION WINES
Vi havde besøg af Carylon Martin fra det unge himmelstormende vinhus CreationWine i Sydafrika, og i den anledning var der smagning husets vine i Magasin hvorefter vi tog den udvendige elevator op til Spisebaren på toppen af Illums hvor små 70 feststemte gæster havde inviteret sig selv til Winemakers Dinner. Det blev en dejlig dag med flere smukke match mellem mad og vin. Din smukt fadlagrede Chardonnay 2011 var det perfekte match til en nænsomt gravet helleflynder, og også den helt friske Pinot Noir 2011 kom i mål selvom den dristigt blev parret med intens chokolade og råsyltede brombær.

26.- 27. oktober på Toldboden og på kgs. Nytorv:

SMAGNING AF VINE FRA RIOJA
Flere hundrede kunder fandt tid til at stoppe op og smage vinene fra det fine Riojahus Bodegas La Emperatriz

25. oktober kl. 19.00 i Magasins kantine på Kgs. Nytorv:

ITALIENSK VINAFTEN
Vores italienske medarbejder Vincenzo Bottino, som er faglært sommelier fra Italien, inviterede på en rejse ned gennem de forskellige italienske vinregioner og gæsterne ved det udsolgte arrangement smagte med.

18. oktober på Terroiristens Vinbar:

EN AFTEN MED ANDY COOK OG VINENENE FRA COUME DEL MAS
Vi havde besøg af den ene af de to bagmænd fra et af tidens mest omtalte projekter i Languedoc Roussillon og benyttede lejligheden til at gæste den lille vinbar ”Terroiristen” i Jægersborggade hvor de glade gæster fik sig en intim aften med med ti spændende og meget forskellige vine. Dagen derpå kunne vinene smages på Toldboden.

18. - 20. oktober på Toldboden og i Magasin:

SMAGNING AF VINE FRA SICILIEN
Vi havde besøg af den unge Miryam Brunetti fra det spændende vinhus Casa di Grazia på Sicilien og henover 3 dage blev der smagt en hel del vin i vores 3 butikker.

28. - 29. september i Politikens hus:

SPANSK VINFESTIVAL 2012:
Vi deltog i årets spanske vinfestival, der blev afholdt i Politikens gamle trykkehal "Pressen", og vores nye tophuse fra såvel Ribero del Duero som Priorat fik en fantastisk modtaget af de næsten 1.500 fremmødte Spaniensglade gæster.

20. september i Kong Hans Salen i Magasin

SENSORIK SMAGNING
Jacob Kocemba var i fin form da aftenes gæster fik lov til at bruge alle deres sanser til at føle, dufte, smage på alt fra chokolade og saltstænger til timian og brombær. Siden kom der Bourgogne og Sparkling Tea i glassene, og hele vejen hjem handlede det om, at det ikke er prisen eller foromtalen, der skal bestemme oplevelsens størrelse, men alene vores ejen sanselighed.

15. september i Dansk Vincenter i Avedøre:

RHÔNEFESTIVAL 2012
Løgismose Vin var med igen, da Dansk Vincenter i Advedøre for 9. gang lagde lokaler og vinmarker til det traditionsrige stævnemøde mellem flere end 300 forskellige vine fra Côtes du Rhône og små 800 glade gæster.

6. september i Kong Hans Salen i Magasin:

BOURGOGNE SMAGNING FOR KVINDER
Så oprandt den første eftermiddag Løgismoses og Magasin's vinklub for kvinder hvor Thilde Maarbjerg med afsæt i Bourgogne fortalte om hvordan man vælger de rette vine.

24. & 25. august på Toldboden og i Magasin:

SMAGNING AF VINENE FRA CAVAS NADAL
Vi have besøg fra det estimerede Cavahus Nadal og flere hundrede kunder benyttede lejligheden til at smage en eller flere af husets excellente mousserende vine.

17. august på Toldboden:

SLAGET OM KØBENHAVN
Inspireret af "Slaget på Reden" i 1801, iscenesatte koreograf Pipaluk Supernova og kunstnergruppen Live Art Installations en smuk koncert og happening ved Toldboden med den smukke tremaster Georg Stage i centrum, og i den anledning holdt vi længe åbent.

13. juli på Toldboden:

FØRSTE SMAGNING AF BOURGOGNE 2010
Vi smagte de netop hjemkomne og netop frigivne vine det fremstormende Domaine Newman, som den tidligere sommelier på Nimb Herman Jacob Kocemba har været så venlig at finde til os, og vinene viste sig overraskende åbne og charmerende, selvom det naturligvis var alt for tidligt.

29. juni på Toldboden:

VINSMAGNING FØR EM-FINALEN I FODBOLD
Vi varmede op til søndagens finale med en duel på spanske og italienske vine.

22. juni på Toldboden:

VILD MED VIN & SVIN
Vi fejrede den glædende højsæson for de grilltilberedte retter med grillede pølser og grillet svin i forskellige marinader og dertil æblemost og passende vine. Og da regnen trak bort og solen begyndte at skinne på arrangementet myldrede kunderne ind på pladsen og gav os de travleste timer før lukketid længe.

16. juni på Toldboden:

SMAGNING AF SPANSKE VINE MED TEMPERAMANT
Vinimporten var endnu engang på plads, denne gang med en stribe spanske vine som alle passede perfekt til sommerens grillmad.

14-16. i Magasin på Kgs. Nytorv:

KULTVINE I LØGISMOSES VINBAR
Byens Vinbar på Kongens Nytorv solgte 3 dage i streg helt særlige vine glasvis til helt særlige priser.

25 - 26. maj på Kgs. Nytorv og på Toldboden:

SMAGNING AF VINENE FRA STUHLMULLER ESTADE
Vi havde besøg af danske Leo Hansen, som nu skaber vine på højt niveau sammen med Fritz Stuhlmuller i den sydlige del af Alexander Valley. Interessen var stor og mange kunder og fobipasserende fik øjnene op kvaliterne i disse vine.

24 - 26. maj i Lyngby, på Kgs. Nytorv og på Toldboden:

SMAGNING AF VINENE FRA CLOS MARGUERITE
Vi havde besøg af Marguerite van Hove fra vores New Zealandske vinhus Clos Marguerite og i tre dage havde en lang række af vores kunder muligheden for at møde den frodige kvinde og hendes charmerende vine.

11. maj på Toldboden:

VELKOMMEN DU DANSKE ASPARGES
Vi skrællede de danske asparges og bød på smagsprøver på 3 serveringer hvor den danske asparges er i centrum, og samtidig var der smagsprøver på vine, som viste at asparges ikke er en umulig opgave.

3. maj på Kongens Nytorv:

SMAGNING AF KOCEMBA'S SPARKLING TEA
Jacob Kocemba var forbi og flere hundrede kunder oplevede for første gang disse helt nye og innovative drikke.

27. april på Toldboden:

SMAGNING AF VINE FRA EMILIA ROMAGNA
Vi har oprustet i vores italienske sortiment, og mens foråret bankede på derude smagte op mod 100 kunder de fine nyheder fra San Patrignano, Vallona og Moretto.

20. og 21. april på Toldboden:

TYSKE RIESLING VINE
I anledning af den tyske "Riesling Week 2012" inviterede vi til smagning af et udvalg tyske Riesling vine, og flere hundrede kunder greb chanchen og oplevede hvor fremragende den tørre og næsten tørre tyske Riesling kan være, når producenten  er seriøs og kun vil os det bedste.

30. og 31. marts på Toldboden og Kgs. Nytorv:

SMAGNING AF VINENE FRA CORTE FIGARETTO
Den charmerende Patrizia Bustaggi fra vore stop sælgendeValpolicella og Amaronehus var i København og i den anledning var der smagning af husets dejlige vine, der ud over Ripasso og Amarone også omfattede et par enkelt marksvine skabt på Cabernet Sauvignon og Merlot. Flere end 300 kunder benyttede lejligheden til at kigge forbi, og begejstringen ved smagebordet var stor.

29. marts i Spisebaren på toppen af Illum:

WINEMAKERS DINNER MED CORTE FIGARETTO
Patrizia Bustaggi indledte sit besøg i København med at indtage"Spisebaren" på toppen af Illum. 9 forskellige vine nåede de100 gæster i den udsolgte restaurant at nyde inden forestillingen var forbi, og vinene blev ledsaget af 5 dejlige retter alle basseret på sæsonens friske råvarer og alle i kunstnerisk skarpe, men stadig forståelige anretninger, skabt af folkene bag Michelin restauranten "Kokkeriet".

28. til 31. marts i Lyngby:

VINMARKED I TELTET
Vi havde igen fået lov til at campere på pladsen mellem Magasin og Johannes Fogh, og flere hundrede kunder kiggede forbi og gjorde en god handel.

23. marts på Toldboden:

FORÅRETS VINE
Vi fejrede sommertidens komme med en smagning af en række af de vine,som det kunne være værd at nyde, når det for alvor igen bliver forår, og flere end 100 kunder lagde vejen forbi smagebordet.

16. marts på Kongens Nytorv:

ÅBNINGSFESTIMAGASIN I MAGASIN
Åbningen af vores nye afdeling på Kongens Nytorv blev en mægtig fest. Moritz Möller fra var fløjet ind fra Bordeaux for at præsentere vinene fra Chateau Cheval Noir, og lige fra morgenstunder var butikken fyldt af kunder, der smagte og købte disse vine og de mange ø bningstilbud. Sidst på eftermiddagen var tilstrømningen så stor, at logistikken truede med at bryde sammen, og aldrig tidligere har vi uddelt så mange smagsprøver i et vidunderligt kaos af glas, der gerne ville fyldes.

25. februar:

DANMARKSPRÆMIERE PÅ BODEGAS LA EMPERATRIZ
Vi introducerede vores nye excellente hus i Rioja og smagte hvor ledes nyheden klarede sig op imod nogle af de vine fra Rioja,som vi har forhandlet med betydelig succes i adskillige år.Det gik godt for La Emperatriz!

4. februar:

SMAGNING AF BANYULS OG ANDRE SYDFRANSKE VINE
Der var trængsel omkring smagebordet, da vi genoptog vores populære tema smagninger og vores nye vine fra Domaine Coume Del Mas fik mange fine ord med på vejen.

3. februar:

SMAGNING AF DEN NAVNKUNDIGE ESCABESCHE
Flertallet af dagens kunder stoppede op og oplevede vores bud på denne ret, der er en del af kuklturarveni landene omkring Middelhavet.

Udpluk af afholdte arrangementer 2011:

30. december:

ØRREDROGN FRA ROSSINI
Mikkel Grønlykke serverede en lille blinis med de delikate ørredrogn fra Rossini indtil alting pludselig var udsolgt.

29. og 30. december:

DRINKS TIL NYTÅRSAFTEN
Vi havde besøg fra Sprit & Co., som med Geranium Gin og Q-Tonic løftede den klassiske Gin og Tonic til nye højder

29. december:

KA' DE LI' ØSTERSØ
Vi havde besøg af Jesper Larsen fra Løgismose's Gourmet import og der blev åbnet og slubret franske østers til den store guldmedalje.

16. december:

SMAGNING AF JULENS VINE
Vinimporten havde udvalgt en række vine, som passede særligt godt til de traditionelle danske juleretter, og flere end 100 kunder benyttede lejligheden tiil at stoppe op for at nyde et lille glas.

17. december:

SMAGNING AF KIRSEBÆRVINENE FRA FREDERIKSDAL GODS
Vi havde besøg af folkene bag de imponerende kirsebær vine fra Harpelunde på Lolland, og igen var der flere end 100 kunder som stoppede op og gav det interessante bud på en ledsager til risalamanden en alvorlig overvejelse.

10. december:

GITTE LEVIN DEKOREREDE VINFLASKER
Ingen december uden et besøg af Gitte Levin, så igen i år kunne kunderne se de små kunstværker komme til verden på de smukke magnumflasker fra Georges Duboeuf.

9. december:

SPIRITUSSMAGNING
En hel del kunder greb muligheden for at stikke næsen ned i et lille glas Cognac, Armagnac og/eller Whiskypå et vist niveau.

3. december:

SCHNAPPS FRA HVEN:
Vi havde besøg af vores venner fra The Spirit of Hven Backafallsbyn og der var smagsprøver på deres forskellige enestående vellavede Schnapps, Gin og Vodka.

2. december:

STORE SMAGEDAG:
Vi havde besøg af Kiviks Ål & Laxrökeri fra Österlen, og i den anledning blev der smagt på en række produkter tilvirket i det lille røgeri på haven. Vi skænkede ud af vores nye "Nektars fra Bourgogne", som begejstrede alle der stoppede op for at smage, og fremme i vinafdelingne stod en stribe Bordeaux vine på et vist niveau og ventede på at blive opdaget.

1-3. december:

SPANSKE DELIKATESSER:
Vi havde besøg af det fine svenske firma Ametller -opkaldt efter de blomstrende spanske mandeltræer - og i tre dage kunne vore kunder opleve og naturligvis smage et fyldigt udvalg fra deres righoldige sortiment af skinker, pølser, oste, saucer, marmelader og meget mere alt sammen hentet fra ypperlige producenter midt i Spaniens største spisekammer.

25.november:

SMAGNING AF VINENE FRA PETER SISSECK
Vi havde besøg af Jørgen Krüff, som fortalte om sit venskab med Peter Sisseck og skænkede ud af de berømte dråber - og ja der var Pingus i glassene til alle dem, der tog historien med, både i årgang 2008 og som fadprøve i den ekseptionelle årgang 2010.

26. november:

SMAGNING AF HONNING FRA BYENS RUM
Vi havde besøg af Robin Kastrup, som fortalte om bistaderne i København og demonstrerede hvor store smagsvariationer byens rumskaber.

26. november:

SMAGNING AF LØGISMOSES EGEN GLÖGG
Sædvanen tro havde Christian Grønlykke været i køkkenet og smagt Glöggen til, og flere end 100 glade kunder smagte med.

18. november:

KOCEMBAS SPARKLING TEA
Vi havde besøg af Jacob Kocemba som fortalte om og uddelte smagsprøver på hans nye serie af mousserende drikke, som har været 3 årundervejs.

17. november:

LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVE!
Så kom den endelig, den nye årgang, og rygterne viste sig at tale sandt, og blandt de mange fremmødte var der bred enighed om, at det var den bedste Nouveau i årevis.

12. november:

SMAGNING AF KLASSISKE VINE FRA BOURGOGNE
Flere end 100 kunder benyttede sig af muligheden for at smage en dejlig buket at smukke Chardonnay og Pinot Noir vine fra dette klassiske vinområde.

11 november:

SMAGNING AF VINE FRA PRIORAT:
Vi havde besøg af Alexander Francis fra Domini de la Cartoixa, og der var smagning af husets fine Priorat.

2. - 5. november:

VINMARKED I TELTET I LYNGBY
Sammen med Magasin inviterede vi indenfor til et stort marked med vin i kassevis og i løbet af de 4 dage udskænkede vi flere 1.000 smagsprøver til gæsterne i teltet.

29. oktober:

SMAGNING AF VINE FRA PIEMONTE & TOSCANA

På en grå lørdag eftermiddag, inden der skulle stilles tilbage til normaltid, greb op mod 100 kunder på Ndr. Toldbod muligheden for at søge lidt trøst blandt de italienske druer.

25. & 26. oktober:

WINEMAKERS DINNER MED PHILIPPE BLANC FRA CHATEAU BEYCHEVELLE

Vi havde besøg af Philippe Blanc fra Chateau Beychevelle og inviterede i den anledningtil Winemakers Dinner i Kong Hans Kælder og på Falsled Kro. Det blev to mindeværdige aftener med fremragende madog klassiske Medoc vine fra den øverste skuffe.

14. oktober:

LØGISMOSE SKÆNKEDE UD AF GLÆDENS DRUER I KULTURNATTEN

I et de fyldte Torvehaller skænkede vi ud af 12 forskellige bud på glædens druer, og i i løbet af aftenen blev det til flere end 500 smagspøver til de glade gæster i kulturnatten.

7. oktober:

SMAGNING AF NYE VINE FRA SYDAFRIKA:

Vi introducerede det fremadstormende vinhus CreationWines på det danske marked, og de kunder, som kigge de forbi, fik en oplevelse udover det sædvanlige.

9. september:

SMAGNING AF VINE FRA CHILE

Vi genoptog vores populære fredags smagninger på Toldboden med fokus på vores topvine fra Vina Perez Cruz

6. september:

SMAGNING AF VINE FRA NEW ZEALAND

Marguerite van Hove fra vores New Zealandske vinhus Clos Marguerite var på besøg i Torvehallerne, og mange stoppede op og smagte hendes fine Sauvignon Blanc og Pinot Noir vine.

Fredag den 9. september kl. 15 - 18. på Toldboden:

2. september:

LØGISMOSE ÅBNEDE I TORVEHALLERNE

Efter et kort tilløb besluttede vi at være med da det gik løs i Torvehallerne med fokus på udvalgte vine og frisklavet pasta med et twist. Åbningen blev et tilløbs stykke af dimensioner. En rigtig Københavner begivenhed!

30-31. august:

LØGISMOSE EFTER LUKKETID

Over to aftener fik medarbejdere fra Novo Nordisk vinklub mulighed for at opleve Løgismose efter lukketid, mærke stemningen på havnen mens mørket sænkede sig, og smage en hel del vin.

26. august:

LØGISMOSE ÅBNEDE I LYNGBY

Efter måneders forberedelser åbnede Løgismose en afdeling hos Magasin i Lyngby. Hundredevis af nye og gamle kunder kiggede og benyttede lejligheden til at smage på udvalgte oste og vine.

18. august:

KREBSEGILDE PÅ TISVILDE BISTRO

På en dejlig torsdag hvor regnen udeblev var der frisk fangede krebs uden for mange dikkedarer og en hel del kølig Riesling fra Løgismose i sensommerlandet.

1. juli:

SMAGNING AF VINE SKABT PÅ DRUEN SAUVIGNON BLANC

Der var pænt run på den sidste "kom og fald ind" smagning på Toldboden inden den lille sommerpause.

24. juni:

SMAGNING AF VINENE FRA WALTER BUCHEGGER

Efter den vellykkede middag på Kokkeriet,var det kunderne på Toldboden's tur til at smage hele det imponerende program fra Walter Buchegger.

23. juni:

WINEMAKERS DINNER MED WALTER BUCHEGGER PÅ KOKKERIET

Sammen med vores østrigske stjerneproducent Walter Buchegger og hans kæreste Silke Mayr besøgte vi Kokkeriet, som gav os og gæsterne i den udsolgte restaurant en spiseoplevelse af de helt sjældne. De forskellige retter omfavnede kælent de gnistrende rene østrigske vine, og da desserten ankom anrettet som det Sankthans bål, vi ellers troede vi skulle gå glip af, var aftenen fuldendt. Stor tak til David Johansen og hele holdet på Restaurant Kokkeriet.

16. juni:

SOMMERMIDDAG PÅ TISVILDE BIO BISTRO

En regnfuld torsdag aften gæstede vi den genåbnede Tisvilde Bio Bistro og sammen med en lille sluttet skare nød vi en dejlig sommermiddag med asparges, Rømørejer, summerbuk og rabarber samt ledsagende sommervine.

PRÆMIERE PÅ BEAUJOLAIS 2010

Så kom den nye årgang af de bedste vine fra Beaujolia spåmarkedet,og vi markerede begivenheden ved at smage os igennem alle vinene sammen med flere end 100 fremmødte kunder.

16.maj:

TYSKE HVIDVINE

Ti forskellige tyske hvidvine hovedsageligt til den tørre side overbeviste alle somkom forbiom, at den tyske hvidvinsscene aldrig har været mere interessant end nu.

6. maj:

SOMMERENS ROSÈVINE

Det gode sommervejr kom klædeligt tilbage samtidigt med at 9 forskellige rosévine blev smagt, bedømt og langet over disken på Toldboden.

4. april:

WINEMAKERS DINNER MED AUSTRALSKE KAESLER PÅ NOUVEL

Vi var tilbage på Restaurant Nouvel hvor André Wiedmayer (tidligere Søllerød Kro) igen gav os nogle dejlige oplevelser på tallerkenerne. 5 smagfulde retter, som alle på en gang formåede at holde fast i elegancen og samtidigt spille smukt sammen med aftenens australske vine. Undervejs blev vi underholdt af den charmerende Sarah Macmahon, som blev mødt af spontale klapsalver, da hun skulle kommentere aftenens sidste sæt bestående af Syrah Old Bastard 2007og Cabernet Sauvignon Patel 2008, hvilket fik Sarah til at kvitterede med kindkys og knus, da det til sidst blev tid til at sige godnat.

1. april & 2. april:

SMAGNING AF VINENE FRA KAESLER

Vi havde besøg fra vores australske vinhus Kaesler i Barosa Valley, og flere hundrede kunder benyttede sig af lejligheden og smagte et bredt udvalg af hustes saftige australske vine.

11. marts:

SMAGNING AF ØKOLOGISKE VINE

Vi afsluttede en måned med fokus på økologi, biodynamik og månfaser med en smagning af 10 excellente vine fra dette univers, og flere end 100 kunder fik lejlighed til at smage, at økologi og kvalitet sagtens kan være 2 sider af samme sag.

4. Marts:

PHILIPPONNAT CHAMPAGNE PÅ NIMB

Philipponnat var månedens Champagne hus i hele Nimb, og i den anledning var der arrangeret en velbesøgt smagning af Philipponnats vine under ledelse afDanmarks ukronede Mr. Champagne Jørgen Krüff.

11. februar:

VALPOLICELLA OG AMARONESMAGNING

Mauro og Patrizia Bustaggi fra Corte Figaretto afslutte de deres lille Danmarkstourne med en smagning på Toldboden, hvor der trods skolernes vinterferie var pænt fremmøde og stor begejstring for vinene.

8. - 10. februar:

3 X VALPOLICELLA OG AMAROME MIDDAG MED CORTE FIGARETTO:

Vi havde besøg af det charmerende par Patrizia & Mauro Bustaggi fra det gode Amarone og Valpolicellahus Corte Figaretto, og henover 3 aftener fik 125 gæster sig en dejlig oplevelse med herlige vine i rigelige mængder ogsmukke serveringer tilpasset de kraftige vine fra Corte Figaretto hos henholdsvis Anders Granhøj i Svendborg, på Cafe Evald i Silkeborg og på Restaurant Nouvel i København.

Udpluk af afholdte arrangementer 2010:

30. december:

SMAGNING AF COCKTAILS & DRI