Familien

Løgismose Vin, Mad & Delikatesser har med tiden udviklet sig fra at være en lille importør af franske kvalitetsvine direkte fra vinbønderne til et fødevarehus i international klasse. Vi er en del af Løgismose Meyers A/S, der bl.a. driver Falsled Kro, Restaurant Kong Hans Kælder og Løgismose Udvalgt i samarbejde med Dansk Supermarked samt Løgimose Mejeri og herunder en særlig afdeling for import af gourmetvarer.

FALSLED KRO

Da Lene og Svend Grønlykke købte og renoverede Falsled Kro tilbage i 1970, blev der rystet på hovedet. Deres insisteren på luksus, forkælelse og det gode liv blev opfattet som dekadence. Men med tiden vendte stemningen, og set i bakspejlet tog en helt ny gastronomisk tidsregning, som vi stadig ser resultaterne af den dag idag, sin begyndelse på Sydfyn. Falsled Kro er medlem af både Relais & Châteaux og Traditions & Qualité.

I dag er det Randi Schmidt og Per Hallundbæk, der med deres charmerende værtskab sikrer, at Falsled Kro stadig er en omvej værd og om aftenen, mens ilden brænder bag røgeovnen, forvandles de bedste af årstidens råvarer til raffinerede og velsmagende serveringer i restauranten. Et ophold på Falsled Kro er en lise for sjælen.

Falsled Kro
Assensvej 513
5642 Millinge
info@falsledkro.dk

KONG HANS KÆLDER

Også da Lene og Sven Grønlykke sammen med Inge og Klaus Rifbjerg åbnede restaurant Kong Hans Kælder for mere end 30 år siden, var der tale om en større udfordring af tidsånden. Men restauranten i Københavns ældste og smukkeste kælder blev en succes, og i 1983 fulgte Danmarks første Michelin stjerne - en stjerne som restauranten har båret lige frem til 2014. Kong Hans Kælder er ligeledes medlem af Relais & Châteaux.

I dag er det Mark Lundgaard, der sammen med sin entusiastiske stab sikrer, at gæsterne får store gastronomiske oplevelser i afslappede og usnobbede omgivelser - helt i Lene og Sven Grønlykkes ånd.

Kong Hans Kælder
Vingårdsstræde 6
1070 København K.
kontakt@konghans.dk

SUMMERBIRD CHOCOLATERIE

Summerbird chocolaterie er på få år blevet anerkendt som noget af det bedste chokolade i verden. Det skyldes den kompromisløse tilgang til råvarer, den nænsomme forarbejdning, de innovative smagskombinationer samt den æstetiske emballage. Kombinationen af den bedste råmarcipan, baseret på spanske Valenciamandler og Summerbirds egen cru chokolade, som er udviklet i samarbejde med Valrhôna, giver en helt igennem fantastisk smagsoplevelse. To år tog det, før Mikael Grønlykke i 1988 fik de første sommerfugle ud at flyve.

Siden er det gået stærkt, og ved først at genfortolke flødebollen og siden introducere sushi og tapas i chokoladernes univers, har Summerbird manifesteret sig som landets mest innovative chocolaterie.

Summerbird Chocolaterie
Mandel Alleen 6
5610 Assens
post@summerbird.net

LØGISMOSE MEJERI

I 1969 købte Lene og Svend Grønlykke det lukningstruede Haarby Mejeri og navngav det Løgismose Mejeri, og det var her egnsspecialiteten - den fynske rygeost - kom tilbage til ære og værdighed, og det var her, de franske østers landede, da Løgismose i 1980 brød det danske østersmonopol.

Siden blev rammerne for små, og produktionen blev flyttet til det tidligere Allested Mejeri, som stadig danner rammen om Løgismoses produktion af mejeriprodukter i gourmetklassen.

Løgismose Mejeri udspringer af den samme lidenskab og vision om at skabe den enestående smag, som resten af Løgismose-familien.

Løgismose Mejeri
Ny Vestergade 2-4
5672 Broby
mejeriudsalg@loegismose.dk

LØGISMOSE UDVALGT

Løgismose Udvalgt er en række produkter, som udelukkende sælges i fødevarekæden Netto. Produkter, som er udviklet og sat i produktion af Løgismose ud fra princippet om, at de skal være blandt de bedste i deres kategori i dagligvarehandlen. Heller ikke her fornægter Sven og Lene Grønlykkes oprindelige tanke om at gøre kvalitetsfødevarer tilgængelige for den brede befolkning sig.

Fundamentet er de bedste råvarer, de bedste opskrifter og det gode håndværk, og det helt afgørende kriterium for, at Løgismose kan stå inde for produkterne er både enkelt og forpligtende: Det skal smage godt!

Løgismose Udvalgt
Ny Vestergade 2-4
5672 Broby
info@loegismoseudvalgt.dk

LØGISMOSE GOURMETIMPORT

Løgismose Gourmet Import importerer førsteklasses friske råvarer fra primært franske producenter og distribuerer dem til Løgismoses egne restauranter, andre gourmetrestauranter samt storkunder med smag for kvalitet.

Grundstammen af produkter er østers og andre skaldyr, fjerkræ, charcuteri samt specialvarer indenfor frugt og grønt. Sortimentet er i konstant bevægelse og udvikling takket være de skiftende årstider og dialogen med Danmarks mange kreative køkkenchefer.

Løgismose Gourmet Import
Ny Vestergade 2-4
5672 Broby
gourmet@loegismose.dk