Nyhedsbrev

Kom og deltag i slaget om København sammen med os

Så er det i morgen aften, vi holder ekstraordinært åbent til kl. 21.00 på Toldboden, fordi vi naturligvis vil være med, når slaget om København bliver udkæmpet for øjnene af os ude i havnebassinnet og rundt omkring på voldene.

Vi er sikre på, at det bliver en både imponerende, poetisk, smuk og stemningsfyldt aften på Toldboden, og hvis du har mulighed for det, synes vi bestemt, du skulle komme og dele oplevelsen med os.

Forestillingen er inspireret af det berømte ”Slaget på Reden”, der fandt sted i 1801, og den bliver iscenesat af koreografen Pipaluk Supernova og kunstnergruppen ”Live Art Installations”.

Hundrede kontrabassister fra hele verden vil komme rejsende, og kontrabasorkesteret vil uropføre et originalt værk, skrevet til lejligheden, af kontrabassisten og komponisten Andreas Bennetzen, og efter planen vil han dirigere det usædvanlige orkester med lyssignaler og morsekoder.

Den smukke tremaster Georg Stage vil bemandet med snesevis af folkedansere og transvestitter indtage havnebassinet sammen med andre gamle sejlskibe, samtidig med at installationskunstneren Thomas Jørgensen vil skabe lysværker på og under vandet sammen med et stort hold af lysfolk og raketbyggere.

Vi inviterer med andre ord til storslået billedteater og ny-klassisk koncert, skabt til det havneområde hvor de store søslag udspillede sig i det 19. århundrede, men med med kærlige vink op til vor tid hvor verdenskrige og invasioner af fjerne lande stadig er på agendaen.

Slaget om København opføres i tidsrummet 20 - 22

Selve forestillingen er gratis, men hvis du har lyst til at højne oplevelsen med enten vin og/eller delikatesser, er vi selvfølgelig behjælpelige. Vi rykker nemlig udenfor fredag aften og håber derfor, at du vil kigge forbi og nyde dit aftensmåltid ved havnefronten sammen med os.

Vores kokke har lavet en ekstra portion delikat Salade nicoise og masser af frikadeller og kartoffelsalat. Servicen følger naturligvis med i købet, så det bliver nemt at slå sig ned og nyde forestillingen. Du har også mulighed for at tage tapasposen med ud på første række på kajen på denne skønne sensommeraften, hvor meteorologerne lover godt vejr.

Og til en sådan aften hører også vores fremragende tyske Meister Pils, kølig rosé fra Touraine og masser af is fra Hansen Is. På gensyn til en uforglemmelig aften i Københavns Havn.

Weekendens andre fristelser

Den lille menu
Salade nicoise med ristet tun
Coq au vin med kartoffelpuré
Ferskenmousse med hindbær

Den store menu
Gazpacho med brødcroutoner
Lammekoteletter med grillede courgetter
Modne oste med behørig garniture
Othello lagkage med hindbær

Tapas til to
Røget laks med rygeostcreme
Fiskefrikadeller med tatarsauce
Gazpacho
Hvedekernesalat med urter
Grillet kylling med chilimayo
Serrano skinke med piquillos

En ekstra oste tapas
Maxorata og Fourme d’Ambert med syltede valnødder

En ekstra dessert tapas
Bærtærte med hvid chokolade

Ugens tapasvin er Trebbiano d'Abruzzo "Dama" 2011 fra Marramiero. En yderst tiltalende vin som åbner med en diskret blomstrende duft, fortsætter med en tør frugtig smag præget af frisk citrus og betydelig mineralitet. En elegant madvin som diskret ledsager fisk af enhver art, klarer det lyse hønsekød og står godt til de fleste grøntsags- og fiskesupper.
Vinen koster blot 75 kr, men husk at du sparer 10% hvis du køber vinen sammen med tapasposen.

Nu bliver vinene fra El Bulli's kælder solgt

Selvom det stadig forlyder, at El Bulli genopstår i nye klæder i 2014, så kan vinene i restaurantens berømte kælder ikke vente på, at det sker, og derfor skal alle herligheder lige fra den billigste Enate Chardonnay 234 til den fine samling af vine fra Domaine de la Romanée-Conti nu sælges hos Sotheby’s.

Det anslås, at der var omkring 10.000 vine gemt i kælderen på El Bulli, da restauranten havde serveret sit sidste måltid i juli sidste år. Hvor og hvornår salget vil finde sted, er der endnu ingen, der ved, og det eneste de nysgerrige journalister har kunnet presse ud af talskvinden fra det estimerede auktionshus er, at ”detaljerede informationer om Sotheby salg af vinene fra restaurant El Bulli vil være tilgængelige i god tid”.

Det var Juli Soler, der stod for vinkortet. Han var Ferran Adrias partner gennem alle årene, og han indrømmede ved mange lejligheder gerne, at det var vanskeligt at sammensætte det helt rigtige vinkort og finde de helt rigtige match, når Ferran Adria rullede sig ud og udfordrede aftenens gæster med 35 - 40 futuriske kreationer fra sit ”Nueva Nouvelle Cuisine”.

Derfor voksede vinkortet støt i løbet af El Bulli’s levetid, og efter at den catalanske milliardær og filantrop Miquel Horta købte en del af foretagenet, blev der råd til at skeje ud, og til sidst omfavnede vinkortet hen over 143 imponerende sider alverdens klassiske vine med flere end 500 bud på toppen af poppen i den spanske vinindustri suppleret af næsten 1.100 vine fra resten af verden.

Hvis du har været en af de bare 8.000 heldige gæster, som hvert år fik bord, så tag et kig i vinkortet her, mens du mindes en sikkert helt fantastisk og grænseoverskridende oplevelse, og hvis du tilhører den halve million af håbefulde, som hvert år fik afslag på deres ”ansøgning”, kan du også kigge med og overveje hvilke vine, du ville vælge, når der var duftende søanemoner, rekonstruerede kaninhjerner og frossen paella på vej.

Vi fortsætter historien, når vinene engang er blevet solgt og tillader os i mellemtiden at prale lidt med at op mod 300 af vinene lige nu er til salg enten i Webshoppen, i Kong Hans Kælder, på Falsled Kro eller i en af vores 3 butikker.

Aktuelle tilbud i butikkerne

 

Der er havneløb torsdag aften

Husk at det er i aften, at Sparta Atletik endnu engang afvikler det populære "Mini havneløb". De første løbere bliver sendt afsted fra pladsen foran Gefionspringvandet kl. 18.30, og herefter går turen ned omkring Larsens Plads, tilbage ad Toldbodgade, rundt om Kastellet, og når løberne har vinket til den hjemvendte havfrue, er der opløb ovenpå Toldboden.

Når starterne går kl. 18.30 og ca. en halv time frem, bliver til- og frakørselsvejene til Toldboden helt lukkede. Vi skal derfor opfordre dig til at komme i god tid, hvis du gerne vil forbi os i bil i dag.

Løgismose Nyhedsbrev 16.08.2012