BAG OM LØGISMOSE
MØD MIKKEL ØSTMAN MEJERITEKNOLOG OG PRODUKTUDVIKLER
Mød mejeriteknolog og produktudvikler, Mikkel Østman, der efter at have været land og rige rundt nu er vendt tilbage til sine fynske rødder og som i dag er ansigtet bag udviklingen af Løgismoses mejeriprodukter.
OSTENS VERDEN
Det startede med en spirende interesse for naturvidenskaben og madens verden og et ønske om at kunne kombinere det praktiske med det teoretiske. En interesse, der voksede til en fascination ved, at du med en lille håndfuld ingredienser i samspil med mejeristens viden og kunnen kan fremstille noget så elsket og simpelt og dog alligevel komplekst som ost – så for Mikkel var mejeristfaget nærliggende.
Ost er ikke bare ost – de gemmer på kultur, historie og oprindelse. Mikkel forklarer, at selv en klassisk Danbo har hver sin personlighed, afhængigt af hvor den er skabt og hvilken mælk, der bruges. Ost er et naturprodukt – oste lavet i Alperne for eksempel, hvor køerne går frit på bjergskråningerne og græsser forskellige urter, har smag af netop det. Ligesom mælk fra danske, økologiske malkekøer præger smagen i den endelige ost.
Spørger man Mikkel, om han har en yndlingsost, er svaret enkelt: "Jeg kan i virkeligheden bare godt lide en god gammeldags vellagret Danbo på et stykke ristet rugbrød – det behøver ikke være så kompliceret", siger Mikkel med et smil.
Derudover har Mikkel en forkærlighed for blåskimmeloste. De gemmer på en nuancerigdom både i forhold til smag, konsistens og tilblivelse, der er forskellig fra almindelige gule oste. Mikkel er nok definitionen på det, mange ville kalde en klassisk nørd – og sin viden fra over 10 år ostenørderi deler han stolt ud af. Senest kunne gæsterne på Kulinarisk Sydfyn møde og se Mikkel ryge Løgismose rygeost på havnen i Svendborg.
EN DETEKTIV PÅ MEJERIET
Inden Mikkel indtog stillingen som produktudvikler hos Løgismose, udfoldede han sig ekspertise som optimeringsteknolog på Løgismose Mejeri. Det har givet ham den nødvendige og brugbare indsigt i, hvad Løgismose kan.
Det nyeste skud på stammen er Løgismose a-balance serie, som er blevet til efter mange timer i maskineriet.
For Mikkel er det er strålende eksempel på, at du, ligesom med ost, kan præge mælk og sætte kendte processer sammen på nye måder for at skabe nye produkter.
For snart 20 år siden var Løgismose et af de første mejerier, der producerede skyr – med Mikkels ord en snart halvvoksen dreng. "Jeg tror, alle mejerier drømmer om at finde eller opfinde den nye skyr, der bliver det næste store hit."
Det givende for Mikkel er i dag, hvordan vi på det solide grundlag kan skabe nye smagfulde produkter, som vil bringe madglæde til slutbrugeren. Hver dag er Mikkel ansvarlig for at sikre netop det – at vi er helt fremme i skoene med innovation og videreudvikling af Løgismose mejeriprodukter.
a-balance: En harmonisk nyhed til maven
a-balance er en ny mejeriserie fuld af mælkesyrebakterier og lavet til dig, der gerne vil nyde økologiske, danske mejeriprodukter på farten, efter træning, i madpakken eller som let snack i løbet af dagen.
DYREVELFÆRD & GODT HÅNDVÆRK SOM LEDESTJERNE
Løgismose er et særligt sted for Mikkel at være produktudvikler – et sted hvor han med sin faglige kunnen og mod kan få lov til at sætte sit fingeraftryk og præge retningen, altid med dyrevelfærd, smag og kvalitet som ledestjerne.
Mikkel er glad for at arbejde for en virksomhed, der har omtanke for dyr og vores natur - netop fordi det præger det endelige produkt. Et klokkeklart eksempel på, at maden, vi spiser, og naturen hænger sammen!