BOCUSE D'OR DANMARK
VIN- & MADMATCH MED BOCUSE D'OR
Gastronomiske kundskaber fra det danske Bocuse d’Or team møder Løgismoses sommelierers vinviden i perfekte vin- og madmatch.
Mulle med ratatouille & raffineret Sancerre
Er du en heldig fisk at kunne få rødmulle hos din lokale fiskehandler, anbefaler vi, at du erstatter nytårstorsken og giver dig i kast med denne sydfranske opskrift, hvor fisken får fornemt selskab af en nem klassisk, ratatouille. Det er naturligvis oplagt at servere retten til nogle af Middelhavets vine, som rosé fra Provence. Vores sommelier er dog hoppet over i en lidt anden boldgade og serverer den økologiske, aromatiske og stadig friske Sancerre Blanc L’Étincelle Silex på 100% Sauvignon Blanc fra Domaine De Rome. Det perfekte nytårsmatch.
Udskift nytårstorsken med rødmulle – den har en skaldyrsagtig smag, så du også kan spare på hummeren!
Kylling med Sauce Meursault & Chablis
Det er ganske vist, at vi ynder flotte røde bøffer på nytårsmenuen, men I tider hvor vi skal skære ned på det røde kød, og hvor det samtidig er muligt at anskaffe toppen af poppen, når det kommer til fjerkræ, så synes vi bestemt, at kylling er en nytårsaften værdig. Særligt når den er i dygtige hænder og får selskab af en meget intens næsten magtfuld Chablis, der leder tankerne i retning af fine take på Premier Cru markerne i Meursault.
Skal jeg lave kylling derhjemme til min lille familie, bruger jeg altid Løgismose kylling.
Confiteret kylling med romesco sauce & rød Bourgogne
Her får du Bocuse-kokkenes bedste opskrift på romesco sauce. Dippen serveres med confiteret Løgismose kylling og grillet porre. I glasset skænker vores sommelier Santenay Les Gravières 1. Cru Rouge årgang 2022 fra Domaine Jessiaume. Vinens kompleksitet komplementerer rettens kompleksitet, så der skabes harmoni mellem de mange smage. Hvor de fyldige, confiterede kyllingelår bliver komplimenteret af vinens relativt høje syre, harmonerer de grillede smagsnoter fra romesco-saucen og porren med vinens lettere fadnoter og fuldender oplevelsen.
Det perfekte, komplekse match – en flot rød Bourgogne til en flot anretning med Løgismose kylling
French toast & italienske dråber
Med Bocuse-kokkenes opskrift på french toast med hjemmelavet appelsinsauce, pisket vaniljefraiche og mandler vil du gerne servere denne både morgen, middag og aften – ja sågar som dessert på årets sidste aften! Og følger du vores sommeliers gode råd og løfter retten til nye højder med enten Vin Santo Del Chianti Classico 2015 fra Badia a Coltibuono eller Brachetto Birbet 2023 fra Pelassa i glasset, skal du nok få en 6-stjernet bedømmelse fra dine gæster.
Med Bocuse-kokkenes opskrift på french toast med hjemmelavet appelsinsauce, pisket vaniljefraiche og mandler tør vi godt vove at påstå, at du vil servere denne både morgen, middag og aften – ja sågar som dessert på årets sidste aften!
Mælkeis med nougatine & fransk dessertvin
Nogle gange er det klassiske bare det bedste. Den botrytiserede Sauternes-vin har en dyb honningagtig sødme, der harmonerer med ahornsiruppens karamelliserede noter og nougatinens sprødhed. Samtidig tilføjer vinen friskhed og syre, som skaber en vigtig balance til dessertens fyldige elementer fra isen og de smørristede kastanjer. Det til sammen skaber en afrundet og harmonisk smagsoplevelse med både sødme, fylde og friskhed.
Suppe fra Lyon & vin fra Beaujolais
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon og bare tanken om en fyldig løgsuppe varmer helt ind i hjertet. Det danske team Bocuse d'Or tager løgsuppen til nye højder, imens vores sommelier skænker flot mørk Juliénas fra Beaujolais i glasset. Med markante noter af hindbær og solbær, mere rygrad end i mange andre Beaujolais-vine, og med ry for at udvikle en næsten burgundisk finesse, er dette matchet, vi gerne serverer for selv de mest frankofile gæster.
Svampe à la creme & rød Bourgogne
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden i skove og skovbryn. Det er efterårets svar på comfort food, som Bocuse-kokkene tilbereder med hvidvin og Løgismose piskefløde, og som vi løfter til nye højder med rød Bourgogne fra Domaine Thierry Mortet i glasset.
Friteret pighvar & Marsannay Blanc
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d'Or kandidat Sebastian ynder at tilberede fisk, skal der naturligvis fisk på menuen. Denne gang tilbereder han pighvar med persillepuré, bønner og kålskud, imens vores sommelier skænker Marsannay Blanc 2022 fra Domaine Thierry Mortet til.
Sommergrønt & Sancerre
Vores sommelier anbefaler en denne Sancerre på 100% Sauvignon Blanc. En vin med markant saltkalket, næsten røget mineralitet og gnistrende ren med noter af stikkelsbær, fersken og hyldeblomst, leveret i en mild cremet tekstur, der får vinen til at virke blid, dog med frisk energi, som kun kan begejstre enhver, der holder af druen Sauvignon Blanc.
Havbars, nye kartofler, rygeost & hvid Bourgogne
Et dansk sommermåltid af en anden verden – friskfanget dansk havbars, nye kartofler, sprøde radisser og rygeost. Oplevelsen fuldendes med gnistrende Chablis i glasset, som stolt skiller sig ud fra mængden med sine generøse noter af pære og akacie, som holdes i skak af citrusnoter. Frisk og dog stadig fyldig. Servér direkte fra køleskabet.
Bbq-marineret andebryst & granatrød Bordeaux
En smuk granatrød vin, som byder sig til med mørke modne bær og bittersøde blommer, der smelter fint sammen med svampe, cedertræ, anis, nelliker og friske urter. Tør og fyldig med smidige tanniner, som skaber en fascinerende finish. Sammen med anden smager vin fra Bordeaux afsindigt godt. Det går perfekt til kødets struktur, fedme og sødme, for slet ikke at tale om det krydrede tilbehør der hører med til retten.
Koldrøget laks & saftig Riesling
Sprøde æbler, abrikos og fersken, som omfavnes af sitrende citrus. En slank, drivende saftig og så uimodståeligt læskende Riesling, at det ene glas uvilkårligt tager det næste. Som aperitif kan den kun begejstre og exceptionel til serveringer med fisk og skaldyr. Særligt koldrøget laks passer godt til Riesling, da matchet kræver en vis portion syre, en lille afdæmpet sødme og masser af mineralitet og frugt. Det er med til at komplementere laksens fedme, samt syren og røgen fra rygeosten og den stærke peberrod.
Østers & Champagne
Dette er Diebolt-Vallois Prestige cuvée, der kommer med et herligt saftigt, og frem for alt rent og friskt udtryk med de helt rigtige pikante noter af æbler, pærer, mandler og hasselnødder afleveret på en subtil bund af brioche. Det er generøst og beundringsværdigt extra brut Champagne! Det er ikke kun prisen, der får østers og Champagne til at være en vinderkombination. En særlig umami-synergi gør kombinationen af bobler og bløddyr til en himmelsk oplevelse. Champagnens syre og bobler, gør det til et match lige til østers tekstur og de sprøde og friske grøntsager, der hører med i denne servering.
Pighvar & charmerede Chablis
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om pighvaren, imens han legende let fileterer den flotte fisk foran ham. Hovedelementet i en let og elegant servering, hvor havets glæder fører sig frem på tallerkenen – pighvar, muslinger, og lakserogn, hvis smage forenes elegant med grønt og en blanquette sauce. I glasset skænkes Chablis og pludselig synes alt at gå op i en himmelhøj enhed.