LØGISMOSE I NETTO
Jul med Løgismose
Julenisserne har gjort deres indtog i butikkerne. Det samme gælder Løgismose nisserne. De har fyldt hylderne med fem slags gløgg m/u alkohol, frilandsand og -canette, kokkens andesauce, svesker, polynesisk vaniljestang, risengrød, årets julevin, chokoladejulekalender, marcipanbrød, vaniljekranse, portvin og meget mere til den magiske juletid. Dyk ned i vores univers, fyld kurven i Netto, og invitér den gode smag med om julebordet.
DIREKTE FRA GRYDEN
Vores kokke har kogt en risengrød, som du kender den, på økologisk sødmælk fra fritgående køer, mens de har rørt rundt og holdt øje for dig. Du skal blot varme grøden op, så kanel og en god klat smør lander blødt og rart – eller slå genvej med grøden til risalamanden. Så er julen serveret!
Klassisk risalamande
Selvom livremmen strammer efter al den gode julemad, er der på magisk vis altid plads til den fløjlsbløde og vaniljemættede risalamande. Prikken over i’et er rigeligt med fransk polynesisk vanilje fra øen Tahaa, en eksklusiv og unik vaniljetype, som på flere måder adskiller sig fra den mere udbredte bourbonvanilje.
FRANSK FRILANDSAND
Vores frilandsænder kommer fra Loire i Vestfrankrig langs Atlanterhavets kyst, hvor man har opdrættet ænder siden 1600-tallet. Det oceaniske klima, som ikke er for varmt om sommeren, ej heller for koldt om vinteren samt et terræn rigt på græs og vand, gør området perfekt for berberiænder. Her lever ænderne med adgang til det fri på græsmarker fra de er 42 dage gamle og gerne før, hvis vejret tillader det. Når de ikke er ude, bor de i huse på 400 kvm, hvor de hygger sig i halmen. Berberiænder er oprindeligt en flyvefugl, hvilket giver mere brystkød og knap så meget fedt. Fordi de lever i det ude og bevæger sig, som de gør, er kødet mørkt, mørt og saftigt med masser af smag!
Genvejen til andesauce
Det er saucen, der får julemiddagens enkelte elementer til at spille sammen, og som i sidste ende løfter måltidet til nye højder. Løgismose kokkene har testet og finjusteret opskriften, så vi kan sikre, at saucen bliver lige så velsmagende, som juletraditionen foreskriver. Den er tilberedt fra bunden i Løgismose-køkkenet på Fyn, hvor vores kokke har lavet den på andefond og rødvin og tilsmagt den med svesker og æbler.
KOKKENES TIPS TIL DEN GODE JULEMAD
KOKKETIPS
Sådan tilbereder og udskærer du en and
KOKKETIPS
Thomas Rodes juletips
Årets julevin i Netto
Vinen du serverer til and skal gerne være kraftig med syre, tannin og alkohol for at kunne give modspil og matche de proteiner, der er i den fede fugl. Derfor er vores bud på årets julevin en fyldig og balanceret Gigondas med modne tanniner og frisk syre, der giver en lang og kompleks eftersmag.
24 bidder chokoladelykke
Traditionen tro åbner juleballetten for alvor 1. december, når den første af 24 låger i julekalenderen åbnes. Bag lågerne i vores chokoladejulekalender gemmer sig mørk og lys chokolade, nødder, appelsin og hindbærdrys – 24 bidder af tyk chokoladelykke for både børn og voksne.
Gløgg til enhver smag
Gløgg har været en juletradition siden slutningen af det 19. århundrede og blev oprindeligt og meget sigende kaldet glødet vin, som man serverede ved markederne i den kolde tid. I år kan du vælge mellem fem forskellige gløgg på hylden i Netto – både med og uden alkohol ‒ og tilføje vores gløggmix med smuttede mandler, korender og gule rosiner.
Vin til juledessert: Tawny Port
Vores Tawny Port er en klassisk portvin med stor dybde og rig smag. Noter af kirsebær, blommer, karamel og et strejf af nødder og chokolade gør oplevelsen blød, rund og fyldig ‒ perfekt til ost, chokolade, risalamande eller bare foran pejsen!
Ingen jul uden småkager
Og de skal være bagt med ægte smør, mandler og masser af krydderier! Økologiske vaniljekranse, brunkager og pebernødder er vores bud på årets julebag. De er bagt med stor omhu og respekt for traditionerne og en sprød, himmerig mundfuld – særligt efter en frisk gåtur i det kolde vejr sammen med et glas varmende gløgg.
Find værtindegaven i Netto
Må vi byde på lidt til den søde (jule)tand? Vi har været på chokoladefabrik og udviklet søde sager, som du i julens ånd kan forære i værtindegave, julegave eller blot nyde, fordi det er jul!
Kom sild på julebordet
Ingen julefrokost uden sild. Til det store sildegilde har vi fyldt hylderne i Netto med sild i lange baner. Løgismose serie af sild er alle fremstillet efter traditionelle bornholmske opskrifter og er gammeldags modnede. Sildene er skåret i bidder, så de er lige til at lægge på en god skrive rugbrød.
DANSKE SYLTKLASSIKERE
Vores kokke har kigget dybt i gamle sylteopskrifter og hentet inspiration fra mormorkøkkenet – idéen er nemlig at komme tilbage til de gamle dyder, hvor råvaren og smagen er i højsædet. Grøntsagerne syltes på Samsø, hvor man har en lang tradition og stor ekspertise for fremstilling af syltevarer.