30/11/2023
|
Magasin 7 2023,Bocuse d'Or Team Danmark
Belgiske spinatvafler med Gruyére-ost
Ingredienser
- 250 g glutenfri hvedemel
- 12 g gær
- 125 g æggehvider
- 1 æg
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 100 g Løgismose smør
- 10 g salt
- 30 g brun farin
- 75 g frossen hel spinat
- 75 g Gruyère eller anden fast ost
- 1 tsk muskatnød
Sådan gør du
Step 1
Tø spinaten op og pres overskydende væske fra. Benyt eventuelt mikroovn.
Step 2
Smelt smør ved svag varme i en gryde, til det bliver gyldent og dufter af nødder.
Step 3
Opløs gær i mælken og tilsæt æggehvider, æg, smør, salt, brunfarin, muskatnød og rør det til en glat masse.
Step 4
Riv Gruyére osten på den fine side at et rivejern. Vend optøet spinat og Gruyére ost i dejen og lad den hæve på køl natten over.
Step 5
Bag vaflerne i et vaffeljern, til de er gyldende og semi sprøde.
Tip
Basisdejen uden muskat, spinat og ost er perfekt til en almindelig vaffel med sirup og bærkompot.
Tip
Vaffeldejen egner sig til at fryse. Så du kan med fordel lave dejen i forvejen eller lave en større portion til flere gode gange.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...