16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Friterede fjordrejer med dildsalt
Man bliver glad i låget, når der, malet med store røde bogstaver, står ’fjordrejer’ skrevet på vinduet hos fiskehandleren. For så er forårets største danske delikatesse landet.
Her får du opskriften på friterede fjordrejer med dildsalt – en oplagt snack at nyde i en solstråle med et glas bobler ved hånden.
Ingredienser
- 500 g levende fjordrejer
- 100 g hvedemel
- 100 g salt
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 liter neutral olie
Sådan gør du
Dildsalt
Step 1. Hak den friske dild groft, og bland den med saltet i en skål.
Step 2. Blend salt og dild med en stavblender til saltet er blevet helt grøn.
Step 3. Tør dildsaltet på et stykke bagepapir i ovnen ved 70 °C i ca. 1 time eller til det er helt tørt.
Step 4. Opbevar saltet i en tætsluttende beholder.
Friteret fjordrejer
Step 1. Kom melet i en skål, og vend forsigtigt de hele fjordrejer i. Ryst dem lidt, så det overskydende mel ryger af.
Step 2. Varm olie i en gryde til ca. 180 °C. Fritér fjordrejerne heri i ca. 1 min., til de er helt sprøde.
Step 3. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og servér dem i en flot skål – drysset med dildsalt.
Tip
Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...