1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Grillede andelår med artiskokker og sprøde grillede salater
Grill er nu nok engang den uofficielle danske nationalsport. Og du kan heldigvis både benytte den til sommerens og vinterens retter. Vi kan anbefale denne lidt oversete grill-delikatesse, confiterede andelår. De fedtsyltede andelår bliver sprøde og lækre efter et møde med den varme grill, kødet falder lige fra benet og de grillede grønne sager gør oplevelsen komplet.
Ingredienser
- 4 Løgismose confiterede andelår
- 4 hele artiskokker
- 2 salatløg
- 1 spsk grov dijonsennep
- Hjertesalat, radiccio og andre grove salattyper
- ½ dl Løgismose olivenolie
- ½ dl sherry vineddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skræl artiskokker, men behold de yderste blade og en smule af stokken. Del artiskokhjerterne i halve og fjern de små fine ‘hår’ i midten. Kog artiskokkerne i letsaltet vand med en halv citron i 5-6 minutter. Tag artiskokkerne op af vandet og lad dem dryppe af i et dørslag.
Step 2
Bland sennep, eddike, salt og peber sammen og pisk derefter olivenolie til det tykner.
Step 3
Flæk de grove salater i halve og skær salatløgene i kvarte.
Step 4
Grill andelår ved indirekte varme, til de er gennemvarme og skindet helt sprødt, ca. 15-20 minutter.
Step 5
Grill artiskokker og salatløg over direkte varme til løgene er let karamelliserede, ca. 5-10 minutter.
Step 6
Grill de halverede salater i ca. 2 minutter på snitfladen, lige Inden servering.
Step 7
Vend grøntsagerne og salaten i vinaigrette og anret med de sprøde andelår. Pynt eventuelt med dine favorit-krydderurter.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...