31/8/2019
|
Magasin 7 2019
Kogte krebs
Sæsonen for friske krebs er august og september og det er en af de ypperste fødevarer i sæson netop nu. Krebs tilberedes altovervejende med rigelige mængder krydderurter i en kogelage – ikke mindst dild, som går rigtig godt med krebs. Dette er også tilfældet med krebs, som købes fra frost eller i lage.
Ingredienser
- 40 friske krebs
- Et stort bundt krondild-skærme
- 4 l vand
- 1 dl salt
- 1 økologisk citron
Sådan gør du
Step 1.
Bring en gryde med vand, salt og krondild-skærme i kog.
Step 2.
Kom de levende krebs i vandet, når det er spil-kogende og lad dem koge i 3 minutter. Tag derefter krebsene op ad vandet og afkøl dem i koldt vand.
Step 3.
Hvis ikke du ønsker at servere dine krebs lune kan du lade dem afkøle helt i lagen på køl, inden servering.
Step 4.
Servér med ristet brød, citron og hjemmerørt mayonnaise.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...