31/8/2021
|
Magasin 7 2021
Krebs med hollandaise
Haps, haps, haps - nu skal vi ha' krebs! Det er højsæson for krebsegilder, og selvom der er noget utrolig frydefuldt over servere de store, postkasserøde krebs hele og selv pille dem, er denne servering en herlig måde at nyde krebs, når man gerne vil kunne læne sig tilbage og nyde middagen uden større hurlumhej. Vi går yderligere på tværs af traditionerne og serverer, i stedet for snaps, godt afkølet tysk Riesling til krebsene.
Ingredienser
- 20 stk store krebs
- 2 skiver daggammelt brød
- 500 g frisk spinat
- 1 stk citron
- 2 stk dildskærme
- Muskatnød
- Salt og peber
- 2 tsk sukker
- Olivenolie
- 2 stk æggeblommer
- 200 g Løgismose smør
- 2 spsk vand
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Fyld en gryde med 3 l vand, citronskiver, dildskærme, 1 spsk salt og 2 tsk sukker.
Step 2. Kom krebsene i, når vandet koger og lad dem koge i 3 minutter.
Step 3. Tag krebsene af blusset, køl dem ned og kom på køl og lad dem stå på køl i lagen til næste dag.
På dagen
Step 1. Pil kødet fra krebsene.
Step 2. Bræk det daggamle brød i mundrette stykker og rist det på en middelvarm pande i olivenolie.
Step 3. Skyl spinaten grundigt. Varm lidt olivenolie op i en sautérpande eller gryde og sautér spinaten i 2-3 minutter – spinaten må ikke falde for meget sammen. Smag til med muskatnød samt salt og peber.
Hollandaise
Step 1. Klar smørret i en gryde. Lad det ikke overstige 50°C, så sikrer du dig, at det ikke skiller.
Step 2. Pisk æggeblommer og vand til en skummende, cremet sauce, og pisk det klarede smør i lidt ad gangen, så saucen ikke skiller. Smag til med salt og citron.
Step 3. Anret spinaten i bunden af en lun tallerken efterfulgt af krebs og brødcroutoner, og top med et par skefulde blød hollandaise.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...