24/9/2023
|
Magasin 4 2023
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller og piemontesiske hasselnødder giver en mild og delikat umamifylde. Det hele afrundet og balanceret med fløde. For et perfekt italiensk vin- & madmatch skænk da Nebbiolo fra Piemonte i glasset.
Ingredienser
- 50 g hasselnøddeflager
- 100 g røget svinemørbrad
- 200 g kantareller
- 250 g fettuccine
- 3 spsk revet parmesan
- Saft fra en halv citron
- 15 g Løgismose smør
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 1 knivspids muskatnød
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Opvarm en stor gryde med vand til pastaen og kog pastaen efter anvisning på pakken, så den er færdig samtidig med resten af retten.
Step 2
Rist hasselnøddeflagerne til de er lysebrune – pas på, da de nemt brænder på.
Step 3
Børst svampene fri for urenheder.
Step 4
Skær røget mørbrad i små tern ca. 0,5x0,5 cm og sæt til side.
Step 5
Kom smørret på en varm pande og steg svampene i smørret. Tilsæt fløde, muskatnød, parmesan og citron, når svampene er tilpas stegte. Varm det hele godt i gennem, så osten smelter og retten samler sig. Smag til med salt og peber.
Step 6
Hæld vandet fra pastaen. Placér den på to tallerkner og fordel svampestuvningen ovenpå og afslut med mørbradtern og hasselnøddeflager. Pynt gerne med ærtespirer eller andre grønne urter som timian.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...