30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Risotto med artiskokker
Ingredienser
- 250 g risotto ris
- 4 violette artiskokker
- 100 g Løgismose smør
- 100 g finthakket skalotteløg
- Olivenolie
- 50 g friskrevet parmesan
- ½ flaske tør hvidvin
- ½ liter grøntsagsfond
- 2 stk citroner
- 50 g persille , hakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Gør en lille skål med vand og saften fra en citron klar.
Step 2
Pil de yderste blade af artiskokkerne til du kommer ind til de lyse blade. Skær spidsen og det mørke i bunden af, halvér dem og snit dem i fine skiver. Læg artiskok-skiverne i skålen med vand og citronsaft.
Step 3
Smelt halvdelen af smørret i en gryde ved middelvarme og sautér løgene heri, til lige inden de tager farve.
Step 4
Tilsæt risottoris og rør godt rundt. Hæld hvidvinen over risene og lad den reducere indtil den næsten er væk, imens du rører i gryden, så risene ikke brænder på. Tilsæt fonden og kog videre til risene er al dente.
Step 5
Tilsæt artiskokskiverne og kog risottoen hurtigt igennem. Sluk for varmen, tilsæt smør og friskrevet parmesan og rør det ud i risottoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Step 6
Servér med finthakket persille og olivenolie på toppen.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...