Umuts tarteletter med Løgismose kyllingen
Umut Sakarya får flere måltider ud af én Løgismose kylling. Han bruger rup og stup på kyllingen og får både ramen og tarteletter med høns i asparges ud af den gode kylling. Opskriften på Umuts tarteletter med Løgismose kylling får du her. Er du nysgerrig på mere af det, så se med i Umuts video om kyllingen her.
Ingredienser
- Under- og overlår – fra den hele Løgismose kylling
- 1 porre
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 1 pastinak
- Persillestilke
- Laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 2 liter vand
- 5 peberkorn
- 2 dåser asparges
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 3 dl Løgismose sødmælk
- Maizena
- Salt og peber
- Cherrytomater
- Persille
Sådan gør du
Step 1.
Læg kylling og suppeurter f.eks. porrer, gulerødder, løg, selleri, pastinak, persillestilke, laurbærbalde og timian i en gryde med sorte peberkorn og hæld ca. 2 liter kold vand over.
Step 2.
Bring gryden i kog og lad det simre i ca. 40 min. Sluk gryden efter kogning og lad kyllingen trække i en times tid i gryden. Sigt fonden igennem en fin si og pluk kyllingen. Reducer fonden til det halve.
step 3.
Tilsæt nu 2 dl aspargesvand (fra dåsen) til gryden samt 3 dl piskefløde og 3 dl sødmælk. Lad gryden komme op at koge og jævn saucen med maizena (husk at røre maizenaen helt ud inden i koldt vand og tilsæt den lidt ad gangen til gryden, der skal være i kog).
Step 4.
Vend nænsomt dåseasparges og kyllingestykkerne i saucen. Smag til med salt og peber. Server i lune tarteletskaller og pynt af med små tomater og et blad persille.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...