1/1/1970 |
Chokoladefondant
Denne lille dessert vækker altid glæde og en vis form for beundring hos ens gæster, når de opdager kagens bløde, flydende indre. Og når den så samtidig er meget simpel at fremstille, er lykken jo dobbelt. Med så få ingredienser er det utrolig vigtig at bruge chokolade af en vis kvalitet og intensitet. Gerne med nuancer af lidt syrlig frugt, som f.eks. Manjari fra Valrhona.
Ingredienser
- 50 g Løgismose chokolade 70%
- 45 g Løgismose smør
- 50 g sukker
- 20 g Løgismose hvedemel
- 40 g pasteuriseret æggehvide
- Lidt Løgismose smør og mel til at smøre kanterne af skålene
Sådan gør du
Step 1.
Smelt chokolade, smør og sukker i en tykbundet kasserolle ved svag varme. Blend melet i massen med en stavblender og blend til sidst æggehviderne i.
Step 2.
Hæld fyldet i små ildfaste skåle smurt med smør og drysset med mel. Sæt skålene i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter og lad dem derefter hvile i ca. 5 minutter, inden du forsigtigt vender dem ud af skålene. Man kan også vælge at servere desserterne direkte i skålene.
Step 3.
Du kan med fordel lave disse små desserter flere dage i forvejen og opbevare dem på frost. Da skal de blot tages ud i god tid og være helt optøede, inden du bager dem.
Tip
Server f.eks. fondanterne med en god vaniljeis til.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...