Fakta
- 1 stk. 80,75
Æbleeddike
- 1 stk. 80,75
95,-
1 stk.
80,75
80,75 pr stk.
Spar 14,25
Beskrivelse
Lagret minimum 2 år på egefade. Eddike brygget på naturlig måde, udvundet direkte fra frugten, saften af traditionelle østrigske æblesorter som Maschansker, Bohnapfel og Rosenapfel. Denne saft gæres og lagres til den opnår den ønskede aroma. Æble eddike kan bruges til mange ting i køkkenet og er bl.a. delikat sammen med forskellige olier herunder græskarkerneolie og olivenolie. Desuden er æbleeddike oplagt på grønne bladsalater eller som ingrediens i gullasch, varme vintersupper eller saucer og cremer med peberrod.
Bonusinfo: Æbleeddike indeholder betydelige mængder polyfenoler og er en meget mild og let fordøjelig type eddike. Æbleeddike anbefales i den berømte "æbleeddike-kur": en dråbe æbleeddike i et glas som toppes med vand og nydes på tom mave som det første om morgenen. Efter sigende skulle resultatet være en re-boot af både krop og sind.
Ingredienser
eddike fremstillet på saft af friskpressede æbler
Producent
I fire generationer har familien Gölles dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab omkring det prægtige Riegersburg Slot øst for Graz i det sydligste Østrig. Siden midten af 1980'erne, har de specialiseret sig i fremstilling af eddiker og frugtdestillater, og i dag er det almindeligt anerkendt, at de præsterer noget af det ypperste Østrig formår i disse 2 discipliner.
I fremstillingen af Alois Gölles eddiker bruges kun frugt, vin, øl og druemost af den bedste kvalitet. Ingredienserne moses forsigtigt, gærer og lagrer indtil eddiken er modnet og er i total harmoni. Afhængigt af hvilken type frugt vi har med at gøre, sker den for det endelige resultat så afgørende modning enten i ståltanke eller små egefade. Generelt lagrer eddikerne i flere år, for de fineste balsamicoers vedkommende over 20 år. Moderne teknologi spiller naturligvis en rolle her, men mest afgørende er eddike-magerens erfaring og evner.