Fakta
- 6 stk. 3.825,-
2016 - Roccolo Grassi - 0,75l
Amarone della Valpolicella
- 6 stk. 3.825,-
750,-
1.000,- pr. l.
6 stk.
3.825,-
637,50 pr stk.
Spar 675,-
Anbefalinger
DoctorWine by Danielle Cernilli
96
Doctor Wine 2022
Vinous by Antonio Galloni
tidligere:
2015: Eric Guido: 96 point - Februar 20212012: Ian D'Agata: 90 point - Maj 2017 2011: Antonio Galloni: 95 point - Juli 2015 2009: Antonio Galloni: 95 point - Juli 20152008: Antonio Galloni: 93 point - Marts 2014 2007: Ian D'Agata: 95 point - Marts 2012
Beskrivelse
Her er den så, den altid allokerede Amarone fra Marco Satori, som stolt står imod strømmen og insisterer på det helt tørre udtryk, som lader den raffinerede bitterhed, som Amarone engang handlede, titte frem. Ganske enkelt en monumental vin, der kommer med en intensitet, en frugt og en svimlende dybde, der placerer den i en liga hvor kun Romano dal Forno, Giuseppe Quintarelli, Celestino Gaspari og måske et par andre formår at lege med.
Efter godt 3 måneders tørretid blev druerne afstilket og nænsomt presset inden de forsvandt ned i de rustfri gæringstanke i kælderen uden tilsætning af fremmede gærstammer. Her fik most og skaller lov til at samle aroma i op til 14 dage inden temperaturen langsomt blev sat i vejret for at hjælpe den gæring i gang, som efterfølgende forløb i det tempo som vintermånederne i den uopvarmede kælder dikterede.
Vinen er modnet 26 måneder på franske barriques (50% nye og 50% som har været brugt én gang tidligere) og efter aftapningen uden klaring eller filtrering yderlige 16 måneder i flasken inden den bliver frigivet til salg.
En meget intens Amarone med en herlig vedvarende duft af friske kirsebær og søde modne blommer, som fornemt smelter sammen med sødmefyldte krydderurter, kaffe, chokolade og lakrids. Super koncentreret, aromatisk, velstruktureret og først og fremmest frisk i munden takket være det fornemme spil mellem frugt og garvesyre, som på mirakuløs vis balancerer de næsten 17% i alkohol, og dermed indfrier Marco's ønske om at fremstille magtfulde og silkebløde Amarone-vine, som rummer så megen friskhed, at de næsten kan kaldes elegante.
Vi åbner gerne denne vin mens den er helt frisk og vital, men tidspunktet for den optimale nydelse er et spørgsmål om temperament, og i en god kælder vil vinen udvikle sig i 10 til 15 år - mindst.
Mange vil mene, at vinen er det perfekte match til vildt, til saftigt lammekød og til generøst krydret grillet oksekød. Amarone stjæler imidlertid nemt lidt for meget af opmærksomheden, og vi finder derfor, at den smukkeste plads til denne vin er hen mod måltidets afslutning efter andre vine. Til osten, som en meditativ pause inden desserten eller endnu senere, når man for længst burde være gået i seng.
Hvis det ikke er sivet ind, siger vi det gerne lige ud: I Løgismose er vi stolte over at repræsentere Roccolo Grassi i Danmark!
Producent
Historien om Roccolo Grassi er historien om søskendeparret Marco og Francesca Sartori, der i 1996 viede deres liv til drømmen at producere nogle af de bedste vin i hele Valpolicella. Dengang var de helt unge og på én gang ydmyge og ambitiøse. I dag har de italienske vinjournalister for længst identificeret Marco, som en af de klarest lysende stjerner på himlen over Valpolicella, og selv mesteren, Romano Dal Forno er ikke i tvivl. Når han skal fremhæve bare én anden producent i Valpolicella kommer svaret prompte: Roccolo Grassi.
Vingården er på 14 ha., og den samlet produktion af husets 5 forskellige vine overstiger sjældent 40.000 flasker. Det betyder at Marco og Francesca slet ikke kan producere nok og salget sker derfor i dag via allokeringer, og der er etableret ventelister til de importører som endnu ikke er kommet ind i varmen.
Det var i 2006, at vi forelskede os i vinene fra Roccolo Grassi. Vi sad på en restaurant i Verona, og selvom vi allerede havde smagt adskillige herlige vine på den store Vinitaly udstilling, så var det den smukke Valpolicella fra Roccolo Grassi, som blev dagens vin, og set i bakspejlet måske den største italienske vinoplevelse det år.
Desværre deltog Marco og Francesca ikke i Vinitaly, så vi måtte returnere til Danmark uden at have mødt søskendeparret, og herefter tog det et halvt år inden, der var hul igennem. Men da prøveflaskerne endelig ankom til Toldboden, var vi ikke i tvivl. Her var den kvalitet, vi gerne ville formidle til vore kunder.
Vi tog derfor på besøg hos Francesca og Marco for at høre historien om hvorledes de sammen med naboerne fra Tenuta Sant' Antonio havde formået at skubbe vinene fra skråninger oppe bag Mezzane di Sotto op i Valpolicella's absolutte elite. Der var god kemi med det samme, og de ville da gerne indlede et samarbejde, men der var bare det lille problem at næsten alle deres vine var solgt, reserveret eller lovet væk.
Siden er vi rykket lidt op i hierarkiet og har nu Roccolo Grassi’s Soave, Valpolicella og Amarone fast i sortiment. Derimod kniber det stadig med de 2 Recioto vine. Her er mængderne så små at vi nogle gange slet ikke får nogen flasker!
Roccolo Grassi har været en del af Løgismose familien siden 2007.
Oprindelse