Fakta
- 6 stk. 1.912,50
Auxey-Duresses Rouge Les Clous
- 6 stk. 1.912,50
375,-
500,- pr. l.
6 stk.
1.912,50
318,75 pr stk.
Spar 337,50
Beskrivelse
Dette er den bare anden årgang fra Domaine Barolet-Pernot, efter der blev råd til en gennemgribende modernisering af installationerne, som har betydet, at Didier Barolet, der nu har fået sin søn Romain med i kælderen, nu producerer de angiveligt fineste vine i domænets historie.
Her er der tale om deres røde Auxey-Duresses fra et enkelt parceller med omkring 45 år gamle vinstokke på den knap 5 ha. store sydøst vendte ler og kalkstensrige Lieux-dits Les Clous, der ligger lige udenfor Petit-Auxey ved landevejen ned mod Meursault. Les Clous er ellers overvejende tilplantet med Chardonnay, men der er lige 4 domæner, der har lidt Pinot Noir. Barolet-Pernot er et af dem.
Vinstokkene kultiveres med det moderne take på konventionel produktion, som franskmændene kalder "agriculture raisonnée". Høsten er manuel med en soignering af klaserne inden de køres den korte tur frem til Le Chais i Saint-Romain.
Her foretages endnu en sortering inden alle stilke fjernes hvorefter druerne knuses og fyldes i gæringstanken som køles ned til 8 grader inden temperaturen langsomt får lov til at stige hvorefter gæringen starter spontant og i løbet 3 uger forvandler most og druer til vin. Herefter pumpes den unge vin fri af gæringsresterne og efter den fået lov til at sætte sig fyldes den på overvejende bruget fade, hvor den modner 14 måneder frem mod en let filtrering, behersket svovltilsætning og aftapningen på flaske.
En jovial, ja solid Bourgogne, som fint beviser at det ikke længere (i hvert fald ikke i den mange varme og solrige år) er noget problem at arbejde med Pinot Noir oppe i de små lidt køligere sidedale til de allermest gyldne skråninger. Ikke parfumeret og sofistikeret, og vel nærmest det modsatte af en frugtbombe. Til gengæld med en dejlig saftig midte, som gør vinen til en god kammerat i det salte køkken.
Producent
André Barolet er ud af en slægt, der "altid" har dyrket druer. Helt tilbage til 1570 kan det dokumenteres at generationerne har passet og plejet vinstokke rundt omkring på de gyldne skråninger. Da André valgte at flyve fra reden, endte han med at slå sig ned i Saint Romain hele 7 kilometer fra barndomshjemmet, og da han 10 år senere, i 1957 giftede sig med en af landsbyens unge piger ved navn Huguette Pernot begyndte konturerne til Domaine Barolet-Pernot at tegne sig i horisonten. Et Domaine der blev en realitet da de først fik overdraget og senere arvede deres respektive andele af familiernes vingårde.
I mange år solgte de deres frugt til nogle af de større vingårde nede i Meursault og inde i Beaune, men da deres søn Didier i 1985 blev en del af bedriften besluttede de, ligesom så mange andre gjorde det dengang at satse på selv at tappe deres vine på flaske og sælge dem til private. Så de var en tur i banken, og for lånte midler opførte de deres egen Chais med tilhørende smagefaciliteter på en ubebygget grund vis a vis hjemmet i Rue de Poillange. I løbet af et tiår blev det en så respekteret adresser i Saint-Romain at Céleste, Didiers hustru, ved årtusindeskiftet ikke længere behøvede jobbe ved siden af, men nu fuldt kunne hellige sig det direkte salg og administrationen. Og det har været en stille succes, som har betydet, at der i 2016 og 2017 blev råd til en gennemgribende modernisering af installationerne.
Nu er det så Didiers og Célestes søn Romain, som er i fuld færd med at etablere sig som den 3. generation på Domaine Barolet-Pernot. Han fik formelt nøglerne til kælderen i 2017, men han arbejder tæt sammen med sin far, og når man kommer forbi, er det stadig Céleste, der med sit nærvær og sin sødme får vinene til at smage endnu bedre.
Familien råder i dag over 14 ha. med egne og lejede vinmarker i 6 forskellige appellationer, og overalt praktiseres det moderne take på konventionel produktion, som franskmændene kalder "agriculture raisonnée", det vil sige en produktion med reduceret brug af forebyggelses- og bekæmpelses midler efter den offentlige institution FARRA's forskrifter (Forum de l’Agriculture Raisonnée et Respectueuse de l’Environnement).
Afhængig af årgangenes luner produceres der i omegnen af 55.000 flasker fordelt på følgende 9 vine:
Hvide vine:
- AUXEY-DURESSES VILLAGES
- BATARD MONTRACHET
- PULIGNY-MONTRACHET VILLAGES
- PULIGNY-MONTRACHET La Garenne Premier Cru
- PULIGNY-MONTRACHET 1ER CRU - Les Pucelles Premier Cru
- SAINT-ROMAIN VILLAGES
Røde vine:
- AUXEY-DURESSES VILLAGES
- BEAUNE Les Teurons Premier Cru
- SAINT-ROMAIN VILLAGES
Domaine Barolet-Pernot kom med i Løgismose familien i juni 2022. Du ser de vine vi aktuelt har i sortiment her
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.