Fakta
- 1 stk. 148,75
Balsamico-æbleeddike - 250ml
- 1 stk. 148,75
175,-
1 stk.
148,75
148,75 pr stk.
Spar 26,25
Beskrivelse
Flagskibet i Gölles eddikeproduktion.
En nyskabelse fra Alois Gölles, produceret for første gang i 1984. Balsamico-æbleeddike laves på gamle styriske, særdeles aromatiske æblesorter som Maschansker, Bohnapfel, Ilzer Weinler, Rosenapfel og Holzapfel. Den omhyggeligt pressede saft koges ned efter traditionel metode, og eddiken lages herefter mindst 8 år i små egefade. Selv efter denne lange modningsproces, er den livlige frugtsmag af æbler stadig til stede, men nu i en mere elegant stil integreret i et flerstrenget ensemble af aromaer. Et vidunderligt supplement til hasselnøddeolie, sesamolie, solsikkeolie eller græskarkerneolie. Kun et par dråber af denne vidunderlige balsamicoeddike giver et elegant krydderi. Eddiken er velegnet til terriner, ost - gerne mozzarella, tomat, fine salater, carpaccio, som ingrediens i barbecuesaucer eller panna cotta desserter.
Ingredienser
eddike fremstillet på saft af friskpressede æbler
Producent
I fire generationer har familien Gölles dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab omkring det prægtige Riegersburg Slot øst for Graz i det sydligste Østrig. Siden midten af 1980'erne, har de specialiseret sig i fremstilling af eddiker og frugtdestillater, og i dag er det almindeligt anerkendt, at de præsterer noget af det ypperste Østrig formår i disse 2 discipliner.
I fremstillingen af Alois Gölles eddiker bruges kun frugt, vin, øl og druemost af den bedste kvalitet. Ingredienserne moses forsigtigt, gærer og lagrer indtil eddiken er modnet og er i total harmoni. Afhængigt af hvilken type frugt vi har med at gøre, sker den for det endelige resultat så afgørende modning enten i ståltanke eller små egefade. Generelt lagrer eddikerne i flere år, for de fineste balsamicoers vedkommende over 20 år. Moderne teknologi spiller naturligvis en rolle her, men mest afgørende er eddike-magerens erfaring og evner.