Fakta
- 6 stk. 6.808,50
2019 - La Spinetta - 0,75l
Barbaresco Gallina Vürsù
- 6 stk. 6.808,50
1.335,-
1.780,- pr. l.
6 stk.
6.808,50
1.134,75 pr stk.
Spar 1.201,50
Anbefalinger
James Suckling
95
A tight and structured young Barbaresco with red fruits, crushed stone, ash and slate in the nose and palate. Medium-to full-bodied. Polished and chewy with a solid finish at the end. James Suckling - Oktober 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
95
The 2019 Barbaresco Gallina Vürsù is a beautiful wine with delicate aromas of forest fruit, cassis, spice, earthy truffle and grilled herb. This tight, lean-bodied wine (in a heavy glass bottle) has firm tannins and a very long, elegant finish. Monica Larner - August 2022
Wine Spectator
94
December 2022
Beskrivelse
Barbaresco Gallina Vürsù er et smukt eksempel på det, vi godt tør kalde en af spidskompetencerne hos La Spinetta: At skabe vine, der imponerer og vækker umiddelbar begejstring, straks de frigives til salg, og så samtidig på forunderlig vis også besidder evnen til at belønne dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner, som flaske modningen bidrager med.
Spinettas vine er blevet kaldt "for" moderne og "for" fadrige, men når vinene får lov til at modne, falder paraderne hos alle sande vinelskere, og man må acceptere og respektere Giorgio Rivetti, når han siger: "Jeg er en modernist, men det betyder ikke, at jeg ikke også er en traditionalist".
Druerne kommer fra 5 hektar på den bølgende syd-sydvestvendte Gallina mark, der ligger på begge sider af den lille Via Gallina, som er den lille alternative forbindelsesvej mellem Barbaresco og Neive. Der er tale om en af de fine "crus", der er medtaget på den officielle "Le Menzioni del Comune di Barbaresco.", og her har Rivetti-brødrene lige siden de købte sig ind på skråningen i 1995 arbejdet efter bæredygtige principper uden brug af herbicider, pesticider, og sågar også uden brug af traktorer og andet tungt materiel, som kan komprimere jorden.
Frugten høstes manuelt og der sorteres såvel i vinmarken som i vinkælderen hvorefter alle stilke fjernes inden druerne gærer til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen er modnet 20 måneder i 30% nye og resten én gang brugte franske fade og efterfølgende sammenstukket i rustfrit stål. Her har vinen fået lov til at sætte i 3 måneder inden den er tappet uden klaring eller filtrering. Flaskerne er herefter overført til Spinettas temperaturkontrollerede uoplyste lager hvorfra de er etiketteret og gjort salgsklar i efteråret 2022.
Ved at tilbageholde en del af produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) har La Spinetta, som en af de foreløbig få Barbaresco producenter bevæget sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne. La Spinetta er således spurtet fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og troner nu som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vine.
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti, og i 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation. I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt. I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. Barolo. I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana. I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien, og endelig blev der i 2018 erhvervet nogle hektar i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne. La Spinetta er således spurtet fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede der som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse.
Alt i alt en fantastisk succesfyldt rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af store vine på 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
La Spinetta har været en del af Løgismose familien siden 2012. Se det næsten komplette sortiment her
Oprindelse