Fakta
- 6 stk. 10.200,-
Barbaresco Starderi Vürsù
- 6 stk. 10.200,-
2.000,-
2.666,67 pr. l.
6 stk.
10.200,-
1.700,- pr stk.
Spar 1.800,-
Anbefalinger
Guida Vini Veronelli
97
Guida Veronelli 2022
Jancis Robinson
16
Jancis Robinson - September 2014
James Suckling
96
James Suckling - November 2015
Robert Parker - The Wine Advocate
95
The 2010 Barbaresco Vigneto Starderi is born in a vineyard that sits at 330 meters above sea level. Giorgio tells me that the challenge here is crafting a wine with both elegance and power. Thanks to ideal growing conditions in 2010, he has succeeded at his task. Firm structure is supported by fleshy fruit tones and elegantly integrated spice. Anticipated maturity: 2015-2030. Monica Larner - Juni 2013
Vinous by Antonio Galloni
94+
Antonio Galloni - Oktober 2013
Beskrivelse
Dette er La Spinettas berømte Barbaresco fra Vigneto Starderi, der, lige siden 1996-årgangen debuterede på markedet omkring årtusindskiftet, har begejstret vinanmeldere på hele kloden med sin enestående balance mellem fadenes søde tanniner og Nebbiolo druens subtile aromaspil.
Druerne høstes på den sydligste, stejleste og mest kalkrige del af Spineta ’s 6,5 ha. på Starderi, der er en af de mest berømte skråninger oppe bag Neive, og her har Rivetti-brødrene arbejdet efter bæredygtige principper uden brug af herbicider og pesticider, og sågar også uden traktorer og andet tungt materiel, som kan komprimere jorden lige siden de købte sig ind på skråningen.
Der er efterhånden tale om 55 år gamle vinstokke og druerne plukkes manuelt med en soignering såvel oppe på skråningen som i vinkælderen hvorefter alle stilke fjernes inden druerne gærer til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen er modnet 20 måneder i nye (70%) og én gang brugte franske fade og efterfølgende er den endelige cuvée sammenstukket i rustfrit stål. Her har vinen fået lov til at sætte i 3 måneder inden den er tappet uden klaring eller filtrering og til sidst modnet yderligere 6 måneder i flasken inden frigivelsen.
En imponerende vin, som det er vidunderligt bare og sidde og opleve mens den langsomt tager på i vægt i glasset, og hvis man synes tanninerne stadig er vel pågående er hjælpen nær i form af for eksempel saftige bøffer fra velhængt oksekød. Eller hvis det skal være lidt mere originalt en svamperavioli med stegte svampe, brændt rosenkål, basilikumpuré og friske revne hvide trøfler.
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
- I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti.
- I 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation.
- I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt.
- I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. i Barolo.
- I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana.
- I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
- 2018 blev nogle hektar erhvervet i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne.
La Spinetta spurtede således fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede pludselig som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse. En position som de ikke helt kunne forsvare i 2022, men alligevel…
Alt i alt er La Spinetta historien om en helt fantastisk rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af appellerende vine fra 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
I Løgismose lagde vi fra land med de mousserende vine fra Contratto i efteråret 2011. Siden fulgte først de øvrige vine fra Piemonte og til sidst også vinene fra Toscana, og i dag bestræber vi os på at føre et af de bredeste og dybeste udvalg af vine fra La Spinetta. Se det aktuelle sortiment her
Oprindelse