Fakta
- 6 stk. 639,18
2020 - Pelassa - 0,75l
Barbera d'Alba San Pancrazio Superiore
- 6 stk. 639,18
159,-
212,- pr. l.
6 stk.
639,18
106,53 pr stk.
Spar 314,82
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
90
The wine is dark in color concentration with plummy aromas of dark, raw fruit. It carries medium fruit weight and covers the palate nicely, setting the scene for a spicy chorizo pizza. Drink 2022-2025. Monica Larner - August 2022
Beskrivelse
Efter årtiers tornerosesøvn er den nordlige del af Alba distriktet vågnet op til dåd, og oppe i de blide bakker bag Canale høstes nu både Nebbiolo og Barbera druer, der forvandles til vine af høj klasse hos unge håbefulde producenter.
Hvad det er, der er på spil, kan opleves i denne saftige på en gang potente og letløbende Barbera, der 10 år i streg er blevet præmieret for sit fremragende forhold mellem pris og kvalitet af den førende italienske vinguide Gambero Rosso.
Druerne høstes fra vinstokke, der i gennemsnit er blevet 35 år gamle. De sorteres og afstilkes, når de ankommer til vingården, og knuses herefter inden de pumpes op i rustfri ståltanke hvor gæringen går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Daglige overpumpninger (dèlestage) er en del af husordenen de første uger for at tilføre mere farve og for at udvinde mere frugt, og først når den malolaktiske gæring er vel overstået modner vinen i 12 måneder på franske og slovenske fade i forskellige størrelser, der ugentligt toppes op for at undgå enhver form for oxidation. Herefter sammenstikkes den endelige cuvée, som efter en let filtrering tappes på flaske og efter yderligere 12 måneders modning frigives til salg.
Nok engang en mesterligt fokuseret, frugt dreven og saftig Barbera med aromaer af brombær, blommer, ribs og viol. Fyldig og med blide tanniner, der udløser en næsten kærtegnende oplevelse i munden inden Barbera-druens fine frugtsyre sparker friskheden på plads.
Et indlysende valg til intense pastaretter, saftige oksebøffer og også vital nok til at give selv stærke oste den nødvendige kamp til stregen.
Producent
Vi tør godt uden at ryste på hånden udnævne de to entusiastiske brødre David og Daniele Palessa fra Azienda Vitivinicola Mario Pelassa til to af morgendagens stjerner.
Vi er i Piemonte i den søvnige landsby Borgata Tucci i hjertet af Roero distriktet, som i de senere år for alvor er begyndt at rivalisere vinene fra Barolo og Barbaresco.
De to brødre har været i gang i en halv snes år, og på det seneste er det lykkedes dem at skabe så dramatiske forbedringer i deres vine, at de i dag rivaliserer områdets bedste producenter.
Oprindelse