Fakta
- 6 stk. 12.724,50
Barolo Bussia Vigna Romirasco
- 6 stk. 12.724,50
2.495,-
3.326,67 pr. l.
6 stk.
12.724,50
2.120,75 pr stk.
Spar 2.245,50
Anbefalinger
Wine Spectator
95
Bruce Sanderson - Februar 2018
Robert Parker - The Wine Advocate
97
Monica Larner - Juni 2017
James Suckling
98
Beautiful dark fruits of crushed raspberries and blueberries plus hints of champignon mushrooms and black truffles. Lavender undertones. Full and chewy with lots of tannins. Old vines give this a mossy, bark-like undertone. Januar 2017
Beskrivelse
De såkaldte Bussia Skråninger nedenfor Monforte d’Alba er med sine 299 ha. en af de vigtigste kilder til fremragende Nebbiolo vine i hele Barolo distriktet og blandt de mange producenter der opererer i bakkerne er Conterno brødrene med deres ikoniske Granbussia med afstand de mest berømte.
Men Conterno ‘s ikoniske førstevin produceres kun i de år hvor frugten rummer et perspektiv på 25 år eller meget mere. I de andre år forvandles den til de 3 enkeltmarksvine Vigna Cicala, Vigna Colonnello og så denne Vigna Romirasco. Eller sådan var det i hvert fald frem til 2005. I de senere år er vinene blevet produceret i alle årgange i det brødrene nu vurderer, at de 3 vine i de bedste årgange sagtens kan undvære en del af frugten fra de ældste vinstokke, så der bliver plads til Granbussia.
På papiret kunne det ligne forsøg på at presse citronen, men i glasset er historien en anden hvilket de tilbagevendende tårnhøje vurderinger dokumenterer. Blandt andet er Robert Parkers meget kompetente kvinde i Italien Monica Larner ikke nærig med roserne og kaster 97-point efter denne Vigna Romirasco 2013. En vurdering, der har en vis vægt al den stund Monica 3 gange er blevet hædret som "Best International Winejournalist" af Comitato Grandi Cru d'Italia og kald "Leader of Italian Excellence" i Gambero Rossos månedsmagasin.
Conterno brødrene arbejder med løbende udskiftning af vinstokkene på deres parceller, men da der er mange meget gamle stokke på deres del af Vigna Romirasco kommer frugten fra vinstokke der i gennemsnit er omkring 55 år gamle. Høsten er naturligvis manuelt med en soignering allerede nede på skråningen og endnu en når druerne ankommer til kælderen. Der gæres i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og efterfølgende bliver den unge vin dekanteret adskillige gange - eller "renset" som Giacomo Conterno kalder det - inden turen går op i de store botti (store brugte og meget velholdte slovenske fade) hvor vinen alt efter årgangens profil modner 28-34 måneder frem mod aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering.
Producent
følger
Oprindelse