Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 4.420,-
Barolo Campè Vürsù selection 3x1 fl. i OWC
- 1 stk. 4.420,-
5.200,-
2.311,11 pr. l.
1 stk.
4.420,-
Spar 780,-
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
93-94+
Barolo Campè Vürsù 2013 - Antonio Galloni: 94+ point
Barolo Campè Vürsù 2009 - Antonio Galloni: 93 point
Barolo Campè Vürsù 2006 - Antonio Galloni: 93 point
Beskrivelse
Begrebet OWC (Original Wood Cases) har hidtil dækket trækasser med 6 eller 12 flasker af dem samme vin, men La Spinetta besluttet at gøre begrebet lidt mere rummeligt, og tilbyder nu 3 forskellige årgange af den samme vin pakket i original trækasse. En slags mini OWC-trækasse.
Her er der tale om La Spinetta ‘s ikoniske Barolo Campè Vürsù, som tilbydes i forskellige årgangskombinationer. Hver kombination pakkes kun én gang, og da en eller flere af vinene ofte for længst er udsolgt hentes flaskerne fra La Spinetta ‘s bibliotek. Der er med andre ord tale om flasker der har været opbevaret under optimale forhold frem mod lanceringen, og mængderne er naturligvis forsvindende små.
Kassen indeholder:
- 1 fl. Barolo Campè Vürsù 2013
- 1 fl. Barolo Campè Vürsù 2009
- 1 fl. Barolo Campè Vürsù 2006
Med andre ord 7., 10. og 14. udgave af Barolo Campè Vürsù, der lige siden de første flasker af årgang 2000 ramte markedet i 2004 har været et referencepunkt såvel for vinelskere rundt omkring på hele kloden som for de andre producenter i Barolo.
Campè er ikke en af de officielle cru-marker i Barolo, men derimod et fantasinavn, som Rivetti brødrene har givet til vinen, som de skaber på frugten fra 55-65 år gamle vinstokke, der står nær toppen af cru marken Garretti i udkanten af Grinzane Cavour i det nordøstlige hjørne af Barolo-distriktet.
Druerne er høstet i hånden, og der er sket en sortering såvel i vinmarken som fremme i kælderen hvor alle stilke efterfølgende er blevet fjernet inden druerne knuses og forvandles til vin i såkaldte rotor-fermentorer, der sørger for, at den gærende most hele tiden er i bevægelse. Derpå 24 måneders modning i 100% nye franske fade, sammenstikning af den endelige vin i rustfrit stål og yderlige 9 måneders raffinering inden aftapningen på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Den ultimative gave til enhver, der er passioneret omkring Nebbiolo og Barolo. Et klenodie i vinkælderen og et perfekt udgangspunkt for en lille, men eksklusiv vertikalsmagning - hvis den originale OWC-kasse da ikke skal formidles videre på auktion.
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
- I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti.
- I 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation.
- I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt.
- I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. i Barolo.
- I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana.
- I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
- 2018 blev nogle hektar erhvervet i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne.
La Spinetta spurtede således fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede pludselig som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse. En position som de ikke helt kunne forsvare i 2022, men alligevel…
Alt i alt er La Spinetta historien om en helt fantastisk rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af appellerende vine fra 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
I Løgismose lagde vi fra land med de mousserende vine fra Contratto i efteråret 2011. Siden fulgte først de øvrige vine fra Piemonte og til sidst også vinene fra Toscana, og i dag bestræber vi os på at føre et af de bredeste og dybeste udvalg af vine fra La Spinetta. Se det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter