Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 504,90
Cabernet Franc Loire Rosé Les Rafelières
- 6 stk. 504,90
99,-
132,- pr. l.
6 stk.
504,90
84,15 pr stk.
Spar 89,10
Beskrivelse
Denne Cabernet Franc er lidt mere tør og såmænd også lidt mere seriøs end mange af dem, der sælges som Cabernet d’Anjou, og med sin pikante beherskede sødme, der bliver sendt af sted af en læskende syre, er dette en vin, der rammer de fleste. De kan bare noget med Cabernet Franc i Loire!
Vinen er skabt på frugten fra en række forskellige vinmarker i Anjou og Touraine, der med sin sandede lerjord med et højt indhold af kalksten sikrer en fin mineralitet i vinene. Druerne er maskinhøstede og presses straks, de ankommer til det topmoderne vineri kaldet Le Champteloup, der ligger syd for den gamle Pont de Dumnacus. Mosten får lov til at udbløde koldt i 6-9 timer indtil det ønskede farvespil indfinder sig, og herefter pumpes mosten fri af skaller og kerner hvorefter den gærer til vin i rustfrit stål og efterfølgende modner i 6 måneder inden den filtreres, klares og tappes vinen på flaske.
En smuk sart laksefarvet vin, som skænkes med en delikat blomstrende duft, der byder sig til med fine noter af friske jordbær og citronverbena, der får lidt kant fra forskellige citrusfrugter. Den er aromatisk, let og forfriskende i munden, og den fnuglette sødme finder fint sammen med vinens syre og skaber en mundvandsdrivende saftighed, som det er nemt at holde af.
Vinens profil betyder, at den appellerer bredt. Den vil charmere som aperitif og gøre en god figur sammen med charcuteri, lyst saftigt fjerkræ med grillede stadig sprøde grøntsager dryppet med frisk olivenolie, eller helt simpelt sammen med lidt melon og en god lufttørret skinke.
Producent
Sauvion i Loire er et af de huse som Løgismoses har samarbejdet med i længst tid. Det var Lene Grønlykke, som først fik kontakt til de to brødre Yves og Jean-Ernest Sauvion, og det hele startede med deres legendariske Muscadet "Château du Cléray".
Med denne vin fik brødrene så stor succes, at andre små vinbønder spurgte, om de ikke også kunne hjælpe dem med at sælge deres vine uden for distriktet - Det betød tilbage i 1970'erne især i Paris. Brødrene sagde ja, og siden har de opbygget en forretning i samarbejde med en lang række lokale vinbønder, og etableret en blomstrende eksportvirksomhed.
Idag er det Yves Sauvion's ældste søn Pierre-Jean Sauvion der tegner Maison Sauvion og kalder sig selv for en "Façonneur de Plaisir", og hans redskab er den dag i dag druen Melon og de mange samarbejdspartnere langs Loire floden.
Dertil kommer, at Maison Sauvion idag er en del af det mægtige Les Grands Chais de France. En virksomhed som blev grundlagt af Joseph Helfrich i 1979 og nu med 2.000 egne ha. og 7 produktionsplatforme er den største private spiller på den franske vinscene.
Oprindelse
Region
Loire er opkaldt efter floden Loire i det nordlige Frankrig, som med sine ca 1000 km er landets længste. Vinområderne ligger som perler på en snor fra Muscadet i den vestligste del ved udløbet i Atlanterhavet til Sancerre og Pouilly Fumé dybt inde i det centrale Frankrig. Loire dalen kaldes også Frankrigs have, og anses af mange for at være et decideret frugtparadis. Sauvignon Blanc trives godt i den indre del, hvor der fremstilles tørre hvidvine, men den centrale del er mere præget af Chenin Blanc. Variationen i vintyper er større for denne drue, og der fremstilles både stille og mousserende vine i varierende sødmegrader, samt ædelsøde vine. Rødvine laves hovedsageligt af Cabernet Franc men også Pinot Noir samt en håndfuld lokale sorter.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter