Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 3.156,90
Champagne Clicquot Rosé Rich
- 6 stk. 3.156,90
619,-
825,33 pr. l.
6 stk.
3.156,90
526,15 pr stk.
Spar 557,10
Beskrivelse
Der manglede ikke noget, da Veuve Clicquot i forsommeren 2015 lancerede to sødere og blødere Champagner målrettet det hastigt ekspanderende cocktail segments jagt på spændende og prestigegivende ingredienser. Jean-Marc Gallot, der er præsident hos Veuve Clicquot udtrykte det meget præcist i forbindelse med lanceringen: "Traditioner er en god ting gennem livet, men i en verden fuld af udfordringer må vi ind imellem flytte grænser - også grænserne for hvad en Champagne kan og skal".
Det er med andre ord ikke dem, der allerede er inde i folden, som man sigter efter, men derimod det store yngre publikum, som har helt andre vaner og som ofte bliver skræmt, når de konfronteres med nutidens Brut og Extra Brut kultur. Kampagnen er i den grad lykkedes, og på Champagne Rich ’s egen hjemmeside kan man følge med i, hvorledes dette celebre alternativ til de sødere udgaver af Prosecco, som en steppebrand indtager flere og flere fashionable cocktailbarer rundt omkring på hele kloden.
Vinen er skabt på nogenlunde lige dele Pinot Noir og Pinot Meunier, herunder 15% der er vinificeret til rødvin, der blandes med op til 20% Chardonnay inden den fyldes på flaske med lidt gær og sukker for at modne i 24-30 måneder. Herefter følger en dosage på hele 60g/l hvilket er dobbelt op i forhold til den hidtidige Demi Sec hos Veuve Clicquot, og på forunderlig vis tæt på det sukkerindhold, som det snart 250-årige Champagne hus i sin tid leverede til den russiske Tsars hof. Tiderne skifter!
Den høje dosage understøtter og afskærmer på én gang den milde røde frugt i vinen, og selvom der er en underliggende strøm af frisk citrus er den helt indlysende ikke skabt for at blive nydt alene. I stedet er den dedikeret til mixologi, og Veuve Clicquot samarbejder med en lang række bartendere rundt omkring på hele planeten om at udvikle cocktails, hvori Veuve Clicquot Rich og Rich rosé forbliver det genkendelige omdrejningspunkt.
Producent
Champagne Veuve Clicquot gemmer på historien om Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin. Hun blev på grund af sine bedrifter "La Grande Dame" i Champagne. Hun mistede i 1805 sin mand, og stod som 27-årig alene tilbage med en datter på 3 og Champagnehuset Clicquot, som endnu ikke helt havde fundet ind til sin stil. Hun træffer den på det tidspunkt meget kontroversielle beslutning om at træde ind i den mandsdominerede verden for at føre familiefirmaet videre på trods af, at hun intet vidste om fremstilling, salg og markedsføring af Champagne.
Selvom Madame Clicquot døde 89 år gammel i 1866, tilskrives hun fortsat en betydelig del af æren for, at Champagne er ren og klar, idet hun sammen med sin kældermester opfandt det, vi i dag kender som "remuage-systemet" - den proces hvor flaskerne langsomt bringes fra vandret til lodret position for til sidst at få skudt bundfaldet væk.
Siden er Champagne Veuve Clicquot blevet et ikon i brancen, og det er Veuve Clicquot, der står bag "Den Gule Enke", som produceres i imponerende mængder, som er blevet mishandlet nytårsaften i mange danske hjem, fordi den absolut skulle opleves sammen med stykker af al for sød kransekage.
Frugten kommer dels fra Veuve Clicquot 's egne 284 ha. i 22 forskellige kommuner, dels fra opkøbte druer, der antages at komme fra yderlige 1.000 ha. spredt ud over hele Champagne distriktet. Det nøjagtige antal af kontrakter og størrelsen af den samlede produktion er en fabrikshemmelighed, men ingen er i tvivl om, at der er tale om et mægtigt puslespil, der kræver et stort logistisk setup, før det år ud og år ind lykkes at begave verden med Champagne Brut, Champagne Demisec og Champagne Rosé i en forbløffende ensartet kvalitet.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter