Fakta
- 6 stk. 2.014,50
Champagne Préférence Brut
- 6 stk. 2.014,50
395,-
526,67 pr. l.
6 stk.
2.014,50
335,75 pr stk.
Spar 355,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
91
Josh Raynolds - Januar 2015
James Suckling
91
James Suckling - Juli 2015
Jyllands-Posten
91
Niels Lillelund - November 2021
Beskrivelse
Préférence Brut er det dejlige åbningsnummer fra Champagnehuset J. Lassalle, der som udgangspunkt fremstilles af lige dele Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Druerne presses lige så snart, de ankommer til kælderen, og kun den mest delikate og frit løbende most anvendes. Resten videresælges til et af de store huse eller køres direkte til destillering.
Mosten får lov til at sætte sig i op til et døgn, inden den alkoholiske gæring går i gang i rustfrit stål. Efter gæringen hviler vinen ”sur lie” frem til april, hvor den endelige vin sammenstikkes. Her tilsættes helt op til 30% "vin de reserve" for at sikre en ensartet høj kvalitet år efter år. Herefter tappes vinen på flaske og tilsættes den afmålte mængde gær og likør de tirage, og efter 36 måneder på bærmen bliver flaskerne disgorged, efterfyldt og tilproppet.
Resultatet er en velafbalanceret og meget harmonisk Champagne med små, vedvarende bobler. Næsen er frisk og flatterende med intense smøragtige og cremede aromaer i fint stafetløb med mere syrlige indslag fra æbler og moden citrus. Endelig er vinen i munden blød, elegant og tydeligt præget af det relativt høje indhold af Pinot Meunier.
En allround-Champagne af guds nåde, der befinder sig på et imponerende niveau for non vintage.
Producent
Jules Lassalle skabte dette Champagnehus tilbage i 1942, og i årene der fulgte opbyggede han et renommé, der langsomt flyttede sig fra det pålidelige og frem mod det fremragende efterhånden som tiden gik.
Da Jules Lassalle døde i 1982 var det hans kone og datter, som måtte tage over, og mange ventede, at Champagne J. Lassalle ville falde fra tinderne, men det skete ikke. Tværtimod viste det sig, at mor og datter udgjorde et endog særdeles stærkt team, og det lykkedes dem ikke blot at fastholde, men også udvikle kvaliteten i de forskellige cuvéer, således at det i dag er almindeligt anerkendt, at Champagne J. Lassalle byder sig til med en pallette af klassiske stilsikre Champagner.
Huset råder over en række fremragende parceller på Montagne de Reims med gamle vinstokke, der i sin tid blev tilplantet med udvalgte kloner af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. De giver familien et enestående materiale at arbejde med. Alt i kælderen foregår manuelt med muligheden for nidkært at overvåge hvor eneste proces lige fra druerne bliver presset til vine forlader kælderen i Chigny-les-Roses.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Montagne de Reims udgør en af de vigtigste underområder i Champagne regionen. Hovedparten af markerne ligger mellem byerne Reims og Epernay og dækker ca 9000 ha. De bløde bakker når en højde på knap 300 meter og i bakkesiderne findes den eftertragtede Belemnit kalk, hvis grundlag blev dannet for 70 mio år siden, da Champagne lå på bunden af fortidshavet, Pariser bassinet. Hoveddruen er Pinot Noir, som står for ca 60% af beplantningerne, mens resten udgøres af Chardonnay og Pinot Meunier. Der findes en høj koncentration af Grand Cru kommuner i Montagen de Reims her i blandt Ambonnay, Bouzy og Verzenay.