Fakta
- 6 stk. 2.677,50
Champagne Rosé Brut 1. Cru
- 6 stk. 2.677,50
525,-
700,- pr. l.
6 stk.
2.677,50
446,25 pr stk.
Spar 472,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
92
Antonio Galloni - December 2020
Wine Spectator
90
Alison Napjus - November 2020
Beskrivelse
Charmerende Champagne rosé fra J. Lassalle, der siden 1982 under mottoet "une femme, un esprit, un style" (én kvinde, én ånd, én stil) har været ledet af først enken Olga Lassalle alene (hun fyldte 100 år i juni 2021), dernæst Olga og hendes datter Chantal, der i 2006 blev en trio da barnebarnet Angéline Templier flyttede hjem til gården. Med andre ord 3 generationer som udøver blid girl power sammen med deres kældermester Cédric Aubry.
Der er tale om Premier Cru frugt fra omkring 20 forskellige af familiens parceller omkring Chigny-les-Roses mere eller mindre halvvejs mellem Reims og Epernay. Høsten er manuel og efter en soignering ryger de hele klaser direkte i den pneumatiske presse hvorefter mosten forvandles til vin i thermoregulerede rustfri ståltanke uden fremmede gærstammer og med fuld malolaktisk gæring. Den unge vin får lov til at modne i 8-10 måneder inden den i april sammenstikkes med 40% "vin de reserve" fra året før og 4% rødvin produceret på frugt fra vinmarken "Champs Richard", der er tilplantet i efterkrigsårene.
Herefter følger tilsætningen af sukker og opformeret gær, aftapningen på flaske, den fornyede gæring og mindst 36 måneders modning inden flaskerne manuelt drejes og rejses til lodret forud for degorgeringen med en dosage på 8g. 4 måneder før de første flasker frigives til salg.
Lidt af en signaturvin fra J. Lassalle og en smuk ambassadør for Montagne de Reims, som skummer fint og dernæst står med små sirlige perler alt imens den begaver os med jordbær, kirsebær og også lakrids, der bliver fint bakket op af sirlige aromaer fra lagringen med gærresterne. En dejlig Champagne rosé, der trods sin let drikkelige stil, tilbyder så fin kompleksitet og så flot præcision, at seriøsiteten aldrig kompromitteres.
Herlig som aperitif og ideel i indledningen af måltidet hvor den vil vokse sammen med ordentligt charcuteri og en lang række forskellige oste. Også blid og fyldig nok til at omfavne ikke alt for søde desserter.
Producent
Jules Lassalle skabte dette Champagnehus tilbage i 1942, og i årene der fulgte opbyggede han et renommé, der langsomt flyttede sig fra det pålidelige og frem mod det fremragende efterhånden som tiden gik.
Da Jules Lassalle døde i 1982 var det hans kone og datter, som måtte tage over, og mange ventede, at Champagne J. Lassalle ville falde fra tinderne, men det skete ikke. Tværtimod viste det sig, at mor og datter udgjorde et endog særdeles stærkt team, og det lykkedes dem ikke blot at fastholde, men også udvikle kvaliteten i de forskellige cuvéer, således at det i dag er almindeligt anerkendt, at Champagne J. Lassalle byder sig til med en pallette af klassiske stilsikre Champagner.
Huset råder over en række fremragende parceller på Montagne de Reims med gamle vinstokke, der i sin tid blev tilplantet med udvalgte kloner af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. De giver familien et enestående materiale at arbejde med. Alt i kælderen foregår manuelt med muligheden for nidkært at overvåge hvor eneste proces lige fra druerne bliver presset til vine forlader kælderen i Chigny-les-Roses.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Montagne de Reims udgør en af de vigtigste underområder i Champagne regionen. Hovedparten af markerne ligger mellem byerne Reims og Epernay og dækker ca 9000 ha. De bløde bakker når en højde på knap 300 meter og i bakkesiderne findes den eftertragtede Belemnit kalk, hvis grundlag blev dannet for 70 mio år siden, da Champagne lå på bunden af fortidshavet, Pariser bassinet. Hoveddruen er Pinot Noir, som står for ca 60% af beplantningerne, mens resten udgøres af Chardonnay og Pinot Meunier. Der findes en høj koncentration af Grand Cru kommuner i Montagen de Reims her i blandt Ambonnay, Bouzy og Verzenay.