Fakta
- 6 stk. 4.564,50
Champagne Spécial Club Brut - Gaveæske
- 6 stk. 4.564,50
895,-
1.193,33 pr. l.
6 stk.
4.564,50
760,75 pr stk.
Spar 805,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
94
The 2012 Special Club is a pretty rich, heady Champagne by Lassalle standards, and yet it remains wonderfully lifted and gracious. Orchard fruit, white flowers, lemon confit and light butter notes are nicely delineated. Like all of these wines, the 2012 Special Club is incredibly delicate and sensual from start to finish. Antonio Galloni - November 2020
Beskrivelse
Denne Champagne Spécial Club Brut Millésimé er en ekstra modnet udgave af den allerede fine Cuvée Angéline fra Lassalle. En Champagne som kun lanceres i de bedste årgange, når en lang række forudsætninger er opfyldt.
Oprindeligt blev Spécial Club, eller "Club Trésors de Champagne" som den rettelig hedder stiftet i 1971 under navnet "Club de Viticultures Champenois" af en række familier, der ønskede at etablere et fælles brand, som de kunne markedsføre som et alternativ til de store Champagnehuses luksus cuvéer.
Klubben har i dag 28 medlemmer, der alle er såkaldte Recoltant Manipulants (det vil sige i kontrol med alle aspekter af produktionen), og nu som før lancerer de deres bedste vin som en Cuvée Spécial Club i en fælles og unik flaske, som oprindeligt blev designet i 18-hundredetallet.
De 28 producenter mødes hvert år i februar for at smage de stille vine fra deres seneste høst, og hvis der er konsensus om stilen og kvaliteten erklærer de årgangen som værdig til en særlige Cuvée Spécial Club. Nu kan de enkelte producenter så sende deres bedste cuvée til blindsmagning hos Phillipe Benoit, der er Club Trésors overordnede ønolog, og hvis vinen klarer testen må den fyldes på de særlige Spécial Club flasker for gæring og modning. Herefter skal der gå mindst 36 måneder inden vinen kan sendes til fornyet test og endelig godkendelse, og for at sikre kontinuiteten smages den nye vin altid side om side med producentens senest godkendte cuvée.
I den fine 2012 årgang havde det fine mor/datter team Chantal Decelle Lassalle og Angéline Templier naturligvis ingen problemer med de forskellige godkendelser og dette er nok engang en imponerende Spécial Club Brut Millésimé. En vin som måske er tæt på den legendariske 1990'er, som Robert Parker i sin tid udråbte til en af årgangens bedste Champagner.
Vinen er produceret på 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir høstet fra 40-55 år gamle vinstokke på Montagne de Reims. Druerne presses lige så snart, de ankommer til kælderen, og kun den mest delikate og fritløbende most (La Cuvée) anvendes. Mosten får lov til at sætte sig i op til et døgn inden den alkoholiske gæring sættes i gang i rustfrit stål, hvorefter 80% af vinen modner videre "sur lie" i det rustfri stål, mens de sidste 20% får tilføjet subtile aromaer fra en 10 måneders tid i barriques. Herefter sammenstikkes de to vine til den endelige cuvée, som efter den obligatoriske godkendelse tappes på de særlige Spécial Club flasker hvor vinen gærer og modner i 96 måneder frem mod den endelige godkendelse og degorgement med en dosage på ca. 8 gram pr. liter.
En herlig på en gang mild og fuldt fokuseret Champagne, som skænkes med små vedvarende bobler, og en næse, der åbner med forfriskende citrus som suppleres af en fascinerende blanding tørrede abrikoser, nødder, kaffe og salt havluft. Rig, men også raffineret i munden hvor fylden får fornemt modspil fra fin mineralitet. Eller som Angéline Templier så fint siger det: "Spécial Club skænkes med en fortryllende charme, som man ikke kan undgå at blive forført af".
Producent
Jules Lassalle skabte dette Champagnehus tilbage i 1942, og i årene der fulgte opbyggede han et renommé, der langsomt flyttede sig fra det pålidelige og frem mod det fremragende efterhånden som tiden gik.
Da Jules Lassalle døde i 1982 var det hans kone og datter, som måtte tage over, og mange ventede, at Champagne J. Lassalle ville falde fra tinderne, men det skete ikke. Tværtimod viste det sig, at mor og datter udgjorde et endog særdeles stærkt team, og det lykkedes dem ikke blot at fastholde, men også udvikle kvaliteten i de forskellige cuvéer, således at det i dag er almindeligt anerkendt, at Champagne J. Lassalle byder sig til med en pallette af klassiske stilsikre Champagner.
Huset råder over en række fremragende parceller på Montagne de Reims med gamle vinstokke, der i sin tid blev tilplantet med udvalgte kloner af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. De giver familien et enestående materiale at arbejde med. Alt i kælderen foregår manuelt med muligheden for nidkært at overvåge hvor eneste proces lige fra druerne bliver presset til vine forlader kælderen i Chigny-les-Roses.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Montagne de Reims udgør en af de vigtigste underområder i Champagne regionen. Hovedparten af markerne ligger mellem byerne Reims og Epernay og dækker ca 9000 ha. De bløde bakker når en højde på knap 300 meter og i bakkesiderne findes den eftertragtede Belemnit kalk, hvis grundlag blev dannet for 70 mio år siden, da Champagne lå på bunden af fortidshavet, Pariser bassinet. Hoveddruen er Pinot Noir, som står for ca 60% af beplantningerne, mens resten udgøres af Chardonnay og Pinot Meunier. Der findes en høj koncentration af Grand Cru kommuner i Montagen de Reims her i blandt Ambonnay, Bouzy og Verzenay.