Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 892,50
Chardonnay High Altitude Vineyards
- 6 stk. 892,50
175,-
233,33 pr. l.
6 stk.
892,50
148,75 pr stk.
Spar 157,50
Beskrivelse
Moët-Hennessy's team i Argentina, som kalder sig "the vineyardists", har under ledelse af den karismatiske Hervé Birnie-Scott de sidste 25 år forvandlet det, der skulle have handlet om sydamerikanske bobler, til et referencepunkt, når det kommer til argentinske vine fra højt beliggende vinmarker.
Denne Chardonnay High Altitude Vineyards er identisk med den Chardonnay, der bliver kaldt Reserva på de oversøiske markeder, men da Terrazas de Los Andes flere gange er blevet pålagt at tildække ordet "Reserva" på flaskerne i forbindelse med eksporten til Europa, har de valgt at fjerne kategoriseringen fra flaskerne, så det nu kun flages, at der er tale om en Chardonnay fra High Altitude Vineyards.
Årsagen er, at begreberne Reserva og Reserve i snart 15 år har været spiddet i et spind af spanske forsøg på protektionisme, og efterfølgende et EU-bureaukrati, som ikke har kunnet få den formelle tilladelse til, at ikke EU-lande måtte skrive Reserva og Reserve på deres vinflasker ratificeret, fordi de spanske myndigheder vedbliver med at "glemme" at underskrive protokollerne.
Med eller uden Reserva på flaskerne er der i modsætning til tidligere nu udelukkende tale om frugt fra 10 relativt nyanlagte parceller med 10-20 år gamle vinstokke, der nu fugtes af uberørt gletsjervand fra moderne drypvandingsanlæg, som har erstattet de historiske kunstvandingskanaler.
Høsten er manuel og frugten transporteres i kølebiler til vineriet, hvor alle stilke fjernes efter en soignering af klaserne. Herefter følger presningen, hvorefter mosten forvandles til vin i thermoregulerede ståltanke og undervejs beslutter vinmagerne José Ponce og Maximiliano Ardanaz afhængig af årgangens frugtprofil hvor stor en del af vinen der skal forblive i ståltankene og hvor stor en del der skal gære færdig og modne i brugte og nye franske fade for at ramme det på en gang friske og burgundiske udtryk, der er vinens signatur.
En signatur som de fleste i den nye generation af californiske vinmagere i øvrigt efterstræber, men sjældent rammer lige så præcist som her. Terrazas de los Andes flager ikke hvor stor en del af vinen, der kysser fadet, men et godt bud er at det ikke er mere end 35-40%, som får lov til at suge sødme og krydderi inden den endelige cuvée efter 8 måneder sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.
"Grown at one with nature, high up in our in transition to organic Mendoza vineyards in Gualtallary and El Peral wine regions in the Uco Valley, our Terrazas de los Andes Reserva Chardonnay is a delightfully French-driven surprise. Winding hints of citrus and stone fruit around mineral notes, this Argentinian Chardonnay is layered, complex and fresh.” - Hervé Birnie-Scott, Founder & Estate Director hos Terrazas de Los Andes.
Producent
Terrazas de los Andes udenfor i Luján de Cuyo i Mendoza er pionerer inden for produktionen af førsteklasses vine funderet på druer høstet fra højt beliggende vinmarker, og i tilgift har firmaet været en af de store spillere i den argentinske vinindustri i mere end 100 år.
Det første vingård blev opført tilbage i 1898 af Sorteiro Arizu familien der dengang ejede hele 4.000 ha. med vinmarker, og i 1920’erne fulgte endnu en vingård i forbindelse med, at den spanske Domecq koncern købte Sorteiro Arizu familien ud.
Næste kapitel bliver skrevet i slutningen af 1950’erne da Moët & Chandon sender deres chef vinmager Renaud Poirier til Latinamerika for at undersøge potentialet for produktion af mousserende vine i regionen. Han øjner potentialet i de højt beliggende vinmarker, og det fører til at Moët & Chandon etablerer deres første datterselskab uden for Frankrig i samarbejde med Domecq, og frem til slutningen af 1980’erne handler det meste om bobler på Terrazas de los Andes.
I begyndelsen af 1990’erne iværksætter Moët-Hennessy, der i mellemtiden har købt Domecq ud, imidlertid et program for stille bordvine med fuld fokus på druen Malbec og i 1999 rammer de 2 første vine Malbec Reserva og Gran Malbec markedet.
De får en fantastisk modtagelse og det betyder at der investeres massivt i projektet på de højt beliggende terrasser i Andesbjergene. Således råder man i dag over hele 525 udvalgte ha. imellem 980 og 1.800 meter over havets overflade spredt ud over en strækning på mere end 900 km.
Nogle af dem, nærmere bestemt Las Compuertas i Luján de Cuyo danner i 1998 rammen om et joint venture med Pierre Lurton og hans team på Château Cheval Blanc i Saint Emilion og i 2001 lanceres Cheval des Andes, som Terrazas De Los Andes særlige Grand Cru.
Se vores aktuelle sortiment fra Terrazas de los Andes her
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter