Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 6 stk. 1.402,50
Chardonnay Reserve
- 6 stk. 1.402,50
275,-
366,67 pr. l.
6 stk.
1.402,50
233,75 pr stk.
Spar 247,50
Beskrivelse
Hvis præmissen er Chardonnay tilført kærlig fadbehandling, er det svært at komme uden om denne smukke Reserve. Selvom Fritz Wassmer og hans svigersøn Armin Ritter de senere år har begavet os med fremragende enkeltmarksvine, mestrer de stadig blandingens kunst, og de går stadig meget op i hvorledes frugt fra forskellige vinmarken kan komplementere hinanden og føre frem til noget, der er større end det de enkelte vine kunne være blevet til hver for sig.
Således er der her tale om frugt fra det berømte Roter Berg nord for det lige så berømte Kaiserstuhl, frugt fra det såkaldte Kaiserberg øst for den lille by Herbolzheim samt frugt fra skråningerne nedenfor freiherrer von Staufens slotsruin på det kegleformede Schlossberg. Tre af de historiske voksesteder i Markgräflerland.
Druerne er håndhøstede ved perfekt modenhed i midten af september, ovenpå det som Lisa Wassmer har kaldt ”den vanskeligste og kostbareste vækstsæson” i den nye millennium. Druerne er kørt ned til vingården i Schlatt i små plastkasser, hvor de er soigneret forud for presningen. Herefter er den frit løbende most fra de forskellige voksesteder gæret hver for sig i små ståltanke, hvorefter denne endelige cuvée er sammenstukket og modnet 14 måneder i en blanding af nye og brugte franske fade, der tidligere har været brugt til de forskellige enkeltmarksvine, hvorefter vinene fra de forskellige fade er blevet genforenet i en ståltank, filtreret ganske let og tappet på flaske.
En elegant Chardonnay med æbler, pærer, hvidtjørn, citrontimian og vanilje til næsen, og en dejlig aromatisk og blid smag. Slet ikke tung som så mange andre Chardonnay vine, der har fået det samme kys fra fadene. Bare vederkvægende i en stil som på forunderlige vis placerer sig et jovialt sted midt mellem Meursault og Macon. Bare storartet og øjeblikkelig drikkeglæde, med mulighed for en ekstra gevinst efter et par år i en god kælder.
Prøv den for eksempel til en klassisk rejecocktail, som du i sæsonen løfter mod nye højder ved at anvende friskpillede fjordrejer.
Producent
Fritz Waßmer er en af kometerne på rødvinsscenen i det smukke kuperede bakkelandskab omkring det berømte Vogtsburg im Kaiserstuhl, der ligger med udsigt ned over den franske grænse med Colmer og Vogeserne som en smuk kulisse i det fjerne.
Fritz er ud af en landbrugsfamilie, og indtil han tabte sit hjerte til Pinot Noirs velsignelser i slutningen af 1990'erne, var det de fede asparges, jordbær og andre af de traditionelle landbrugsafgrøder i Baden frem for vinstokkene, der skaffede familien smør på brødet.
Det blev der lavet om på efter at Fritz i en periode havde arbejdet som volontør på selveste Domaine de la Romanée Conti. Her blev den røde Bourgogne hans skæbne, og han besluttede sig for at se om han ikke med tiden kunne skabe nogle Spätburgunder vine, der ikke blot kunne rivalisere de bedst etablerede producenter omkring Kaiserstuhl (f.eks. Franz Keller og Salwey), men også, når missionen var fuldført, kunne matche burgundisk elegance og kompleksitet fra de allerøverste skuffer.
Fritz Waßmers topvin Spätburgunder XXL 2007 løb af sted med et Decanter World Wine Award Regional Trophy, som årets bedste tyske rødvin og efterfølgende har Fritz Waßmers Spätburgunder XXL 2009 fået tildelt både det regionale og det internationale Trophy, fra samme Decanter Magazine.
Fritz Waßmer er således i dag en af de vigtige spillerede i den nye generation af tyske rødvinproducenter, der arbejder på et niveau og med en dagsorden, som næsten ingen ville have troet mulig for 20-25 år siden. Og mens det for få år siden var tyskerne, der kørte til Alsace for at tanke kvalitet, så går trafikken nu begge veje, og når det kommer til Pinot Noir er der kun få om overhovedet nogen producenter, der kan matche det bedste fra Baden.
Fritz Waßmer blev en del af Løgismose familien i foråret 2013 og du finder de vine vi aktuelt har i sortiment her
Status i de førende tyske vinguider:
EICHELMANN 2024:
"4 Sterne" ud af 5 mulige og dermed i ligaen af "Hervorragendes Weinguter"
FEINSCHMECKER 2024:
4,5 ud af 5 "F", og blandt "die besten Weingüter 2024"
GAULT & MILLAU WEINGUIDE 2024:
"Aufsteiger" og nu med "4 rote Trauben" og dermed i ligaen af "nationale Spitze"
FALSTAFF WEIN GUIDE 2024:
"4 Sterne" ud af 5 mulige
VINUM WEINGUIDE 2024:
"4,5 Sterne" ud af 5 mulige og 4 vine i top 10 i deres respektive kategorier
DEUTSCHER ROTWEINPREIS VINUM:
"1. Platz" i kategorien "Cabernet Familie"
JAMES SUCKLING 2024:
8 vine med 90+ point
Oprindelse
Region
Baden er Tysklands sydligste og varmeste vinregion med knap 16.000 ha vinmarker. Den ligger tæt op af grænsen til Frankrig, og netop den grænse adskiller Baden fra det franske vinområde, Alsace.
Den lune, tørre kontinental klima giver gode betingelser for dyrkning af bourgognesorterne, og særligt Spätburgunder (Pinot Noir) har stor succes i Baden og skabt regionens ry for at være en af Tysklands fineste regioner for rødvin. Jordbunden er varieret med blandt andet kalksten, granit og i den varme underzone, Kaiserstuhl endda af vulkansk oprindelse.
Syd for Baden ligger det schweiziske vinområde Schaffhausen, hvorfor man også finder en del Chasselas i Baden. Grauburgunder og Weissburgunder samt Chardonnay og også bredt anvendt, og der findes også stadig en del Müller-Thürgau
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter