Med sin beliggenhed centralt på det berømte kalkholdige plateau i Haut-Barsac med udsigt til deuxième cruslottet de Myrat (som Château Chantegril på grund af arvestridigheder blev adskilt fra tilbage i 1854 og angiveligt derfor missede 1855-klassifikationen) og med vinmarker, der støder op til det mærkværdige Château Caillou, har Chantegril altid haft alle forudsætninger for at produceres fremragende søde vine. Slottet var da også fast inventar i alle udgaverne af Charles Cocks og Edouard Ferret respekterede referenceværk "Bordeaux and it’s Classified Wines by Order of Merit" (1874, 1881, 1886, 1893, 1898, 1908, 1922, 1929), og det allerbedste er at Dubourdieu-familien de sidste 20-25 år langsomt men sikkert har skruet op for ambitionerne.
Så glem alt om premier og deuxième cru-rangeringerne. Château Chantegril er en nydelse for dem, der ved bedre. En af de få u klassificerede ejendomme i Sauternes og Barsac det virkelig er værd at følge, og så er Chantegril stadig lidt af en hemmelighed.
Château Chantegril disponerer over 22 ha. på plateauet, men det er kun de 18, der er tilplantet med 65% Semillon og 35% Sauvignon Blanc, som er i produktion. Slottet har siden årtusindskiftet være på vej i en stadig mere bæredygtig retning og flager i dag en ”Haute Valeur Environnementale” på niveau 3 og senest har man også fået taget insektlivet i ed, således at den måde vinstokkene kultiveres på nu er "Certified Bee Friendly" (den er der ikke så mange der har endnu!).
Det er de samme erfarne drueplukkere, som høster på Château Doisy-Daëne, der over en periode på 3-5 uger går 3-6 gange gennem vinmarken for at sikre, at druer kommer i hus med optimale mængder af ædelt råd, og i det hele taget - og naturligt nok når nu ejerne er de samme - bliver vinen fremstillet med Doisy-Daëne som forbillede.
Klaserne soigneres en ekstra gang inden de presses og efter mosten har fået lov til at stå koldt og sætte sig (nogle gange i flere dage) fyldes den direkte på små fade som tidens trend foreskriver (25% af fadene er nye hvert år). Mosten forvandles herefter til vin og efter den første 3 måneder sammenstikkes den første cuvée efter smagninger af vinene fra de forskellige dele af vinmarken og fra de forskellige høsttidspunkter. Denne cuvée modner nu videre i 6-8 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes i rustfrit stål hvor den modner yderligere 9 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
En elegant, mineralsk og charmerende Sauternes. Sød, men aldrig anmassende og altid med en fin underliggende nærmest friskhed, som formidler de sødmefyldte elementer på fornemste vis. Den smager godt lige så snart den frigives, men ved modning erstattes en del af friskheden langsomt af en forbavsende kompleksitet. Den bliver så at sige mindre vellystig, men til gengæld mere subtil. Begge udtryk er fascinerende, og det er spændende at være med på rejsen fra A til B.