Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 8.032,50
Château Duhart-Milon
- 6 stk. 8.032,50
1.575,-
2.100,- pr. l.
6 stk.
8.032,50
1.338,75 pr stk.
Spar 1.417,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
93
Neal Martin - Maj 2018
James Suckling
92
James Suckling - December 2021
Jancis Robinson
17
Jancis Robinson - Marts 2018
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
92
Jeff Leve - September 2014
Robert Parker - The Wine Advocate
94
it is a surprisingly intense effort displaying a marvelous texture, plenty of black currant, licorice, unsmoked cigar tobacco and earthy characteristics, a full-bodied mouthfeel and stunning purity as well as density. Enjoy this top-notch 2008 over the next 20-25 years. Robert M. Parker, Jr. - Maj 2011
Beskrivelse
Château Duhart-Milon administreres af samme team som Château Lafite Rothschild af den simple grund at slottene ligger ved siden af hinanden, at vinmarkerne støder op til hinanden og ikke mindst ejerskabet er det samme. Det er således Charles Chevallier der har ansvaret for kvaliteten på Duhart-Milon og ligesom på Lafite får han hjælp af Régis Porfilet i vinmarken og Christophe Congé i kælderen.
Slottet råder over næsten 75 ha. tilplantet med vinstokke fordelt på omkring 67% Cabernet Sauvignon og 33% Merlot. Alle druer høstes i hånden og mosten fra de forskellige parceller vinificeres hver for sig, således at man i december kan sammenstikke den bedst mulige 1. vin, mens det der bliver sorteret fra ender i vinen Baron de Milon, som er den reelle 2. vin på slottet, mens Moulin de Duhart, der produceres fra yngre vinstokke er 3. vinen.
Duhart-Milon modner 14-16 måneder i 50% nye i fade produceret af bødkerne på Château Lafite Rothschild. Vinen omstikkes 4-5 gange i løbet af modningsprocessen og klares herefter med friske æggehvider inden aftapningen på flaske.
Producent
Château Duhart-Milon ligger i Pauillac og landede i fjerde Cru, da klassifikationen i 1855 kom med det øjebliksbillede, som enhver der interesserer sig for Medoc stadig refererer til hver eneste dag.
Duhart-Milon er opkaldt efter en kaptajn Duhart fra marinen, der engang ejede det såkaldte lieu-dit Milon hvorpå slottet er bygget.
Duhart-Milon råder i dag over 73 ha. i noget der ligner en sammenhængende blok, der fra den vestlige side af Château Lafite Rothschild rækker ud efter Carruades Lafite. Jorden er som hos naboerne domineret af fint grus blandet med sand, der dækker over kalkstenen i undergrunden. Vingården er tilplantet med 67% Cabernet Sauvignon og 33% Merlot hvilket også afspejler druesammensætningen både i Duhart-Million og den udmærkede anden vin Moulin Duhart. Den årlige produktion er omkring 360.000 flasker.
I det 18. århundrede blev slottet givet til Marquis Nicolas-Alexandre de Segur som en slags en retrætepost og da han var borte endte det på Castéja familiens hænder som i en lang årrække sørgede for at vinen performede på niveau med de mere berømte slotte i Pauillac. Den epoke sluttede i 1937 hvor familiestridigheder førte til at slottet blev solgt. Herefter skiftede ejerskabet på Château Duhart-Milon hele 5 gange i løbet af 25 år, og i den periode blev en del af de oprindelige besiddelser solgt fra samtidigt med at kvaliteten styrtdykkede.
Denne ulykkelige periode sluttede i 1962 da Rothschild familien fik mulighed for at rykke ind på meget gunstige vilkår. Siden er der gået mere end 50 år med omfattende rekonstruktioner såvel i vinmarkerne som i vinkælderen, der blandt andet i 2003 har fået tilføjet en ny imponerende "chais", der med sine 110 meter er den længste og måske mest imponerende i Medoc.
Château Duhart-Milon har med andre ord genfundet sit niveau, og i de sidste mange har har vinene tilhørt de mest pålidelige i Pauillac, bl.a. takket være den tekniske direktør Charles Chevallier, som deler sin tid ligeligt imellem Château Lafite Rothschild og Château Duhart-Milon.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pauillac ligger på venstrebred af Gironde floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Jordbunden er rig på grus og Cabernet Sauvignon er ubetinget den mest plantede druesort flankeret af Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Appellationen er lige knap 2000 ha og vinene fra Pauillac anses for mange som værende ultimative repræsentanter for textbook venstrebreds Bordeaux. Hele 3 ud af de 5 slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac: Lafite, Latour og Mouton-Rothschild, og det er med til at positionere appellationen blandt de absolut mest prestigefyldte i Bordeaux. Kun rødvin kan produceres under appellationsnavnet, og de er som regel fadlagrede.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter