Fakta
- 1 stk. 1.987,50
2017 - Château La Fleur-Pétrus - 0,75l
Château La Fleur-Pétrus
- 1 stk. 1.987,50
2.650,-
3.533,33 pr. l.
1 stk.
1.987,50
1.987,50 pr stk.
Spar 662,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
96
Antonio Galloni - Marts 2020
James Suckling
96
Januar 2020
Decanter Magazine
94
Jane Anson - Februar 2020
Wine Enthusiast
94
Roger Voss - Marts 2020
Beskrivelse
La Fleur-Pétrus er kontinuerligt en af de bedste performere i Pomerol, og den funkler som en af de klareste juveler i Moueix-imperiets krone. Selve slottet er fra 1782 og ligger helt unikt placeret på Pomerol-plateauet mellem Petrus og Lafleur. Moueix-familien købte det i 1953, og selvom slottet var kendt og respekteret forud for salget, har Moueix familien bragt det op i en ny liga.
De knap 9 ha. på Pomerol plateauet var før tilplantet med 80% Merlot og 20% Cabernet Franc, men i det nye millennium har Merlot været favoriseret i vinen og det er blevet reflekteret i ny tilplantninger således at der på plateauet nu står 90% Merlot, 6% Cabernet Franc samt 4% Petit Verdot, som mange andre producenter også har opdage kan tilføre vinen lidt mere kant og struktur uden finessen forstyrres.
Druerne håndhøstes og alle stilke fjernes hvorefter druerne dobbelt sorteres med hjælp fra den optiske teknologi, som Moueix-familien installerede på deres mest prestigefyldte slotte i 2009. Vinen gærer i thermoregulerede rustfrit ståltanke med fuld malolaktisk forgæring inden den fyldes på fade. Modningstiden og andelen af nye fade dikteres af de forskellige årganges karakter og varierer fra 16 til 20 måneder og 30-50% nye fade. Vinen klares på traditionel vis med friske æggehvider i god til før den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske.
Vinen modnede 90’erne og 00’erne i den lille kælder, som tidligere tilhørte Le Gay, men som blev en del af La Fleur-Pétrus, da den aldrende Marie Robin så sig nødsaget til at sælge, for at familien kunne bevare kontrollen over den "ægte" Lafleur, og som en kuriositet kørtes fadene efter det første år ind på Moueix ‘s lager i Libourne fordi forholdene er så beskedne at der ellers ikke ville plads til den næste høst. Dette er nu ændret og vinen er siden 2013 produceret på Château Hosanna.
Som det forstås lykkes det år efter år at produceres exceptionelle vine og anmelderroserne står tæt plantet hele vejen rundt om det lille ”slot”. For eksempel giver Antonio Galloni, som er en af tidens mest velfunderede Bordeaux eksperter vinen disse ord med på vejen: ”Lafleur-Petrus is elegant, polished and wonderfully refined from start to finish. Everything just falls into place effortlessly. Aromatic, sculpted fruit gives the 2017 its sense of regal beauty and total finesse. Beautifully lifted and precise, it is framed by gentle, silky tannins. Small red berries, mint, blood orange, spice and licorice develop in the glass, but it is the wine's cashmere-like softness that impresses most. In 2017 Lafleur-Petrus is a real standout.” (Marts 2020)
Producent
La Fleur-Pétrus var det andet slot som Établissements Jean-Pierre Moueix i Liburne købte, da de i 1953 begyndte at udvide deres grossist virksomhed til også at omfatte egentlig vinproduktion. I dag ejer og bestyrer familien en imponerende portofølge af primært venstrebredslotte, og med navne som Château La Clotte og Magdelaine i Saint-Emilion og Trotanoy, Lagrange, Lafleur, Lafleur-Gazin, La Fleur-Pétrus og ikke mindst selveste Petrus på cv'et er det ikke uden grund at Mouiex tituleres "kongen af Pomerol".
Kort efter købet blev Bordeaux ramt af den værste frost i mands minde, og de fleste af de gamle vinstokke på Lafleur-Petrus gik til og måtte genplantes hvilket tyngede slottes ry op gennem 1960’erne og langt op i 1970’erne. Siden er vinens omdømme og popularitet blot blevet ved med at vokse og hvad vinen måtte savne i koncentration i relation til naboerne Petrus og Lafleur vinder den i subtil finesse og enestående delikatesse.
Det oprindelige La Fleur-Pétrus var på godt 10 ha., men i 1994 kom der 4 ekstra ha. da den aldrende Marie Robin solgte en del af Le Gay for at familien kunne bevare kontrollen over det "ægte" Lafleur og i 2012 fulgte yderligere 4 ha. da det lykkedes at købe Chateau Guillot fra Cliquot-familien.
Det moderne La Fleur-Pétrus dækker således i dag godt 18 ha. som er tilplantet med 91% Merlot, 6% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Ekspansionen har betydet, at de fysiske rammer på La Fleur-Pétrus blev for små og siden 2013-høsten er vinen blevet fremstillet på det nærliggende Château Hosanna hvor faciliteterne også er mere tidssvarende. En del af fadlagringen sker dog stadig i den gamle kælder på La Fleur-Pétrus som nu under høsten fungerer som Moueix-familiens meget travle kommandocentral.
Oprindelse