Fakta
- 1 stk. 498,-
Château Malescot Saint-Exupéry
- 1 stk. 498,-
745,-
993,33 pr. l.
1 stk.
498,-
Spar 247,-
Anbefalinger
La Revue du Vin de France
96
Guide vert 2024
Vinous by Antonio Galloni
95
Antonio Galloni - December 2022
James Suckling
97
Maj 2023
Decanter Magazine
92
Georgina Hindle - Januar 2023
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
94
Jeff Leve - August 2023
Beskrivelse
Château Malescot St-Exupéry, som ramte 3. cru i 1855, er måske det klassificerede slot, som har ført den allermest omtumlede tilværelse. Utallige gange er der kommet nye ejere til, og i lange perioder har slottet underpræsteret mens produktionen blev mindre og mindre, fordi vinmarkerne bid for bid blev solgt fra fordi man balancerede på kanten af ruinen. Malescot St. Exupéry var således længe det lysende eksempel på urimeligheden i at fastholde et hierarki, som dybest set blot var udarbejdet som et show off op til en verdensudstilling i en svunden tid.
Rutsjeturen stoppede så småt, da det schweiziske far og søn team Paul og Roger Zuger satte sig for at bringe slottet og vinen tilbage til fornyet ære og værdighed. De købte slottet i 1955 sammen med de knap 7 ha., der var dengang var tilbage tilplantet med vinstokke, og i dag er det Jean-Luc Zuger, der fortsætter den rejse, som hans far og farfar påbegyndte.
I årenes løb at det lykkedes at tilbagekøbe en del af de oprindelige parceller fra 1855-klassifikationen samt en række parceller nær Château Margaux, således at man i dag råder over 24 ha. Tilplantningen er fordelt på 50% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 10% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot alt sammen som tiden foreskriver tæt plantet med 10.000 vinstokke pr. ha. og lige nu med en gennemsnitsalder nær de ideelle 35 år.
Høsten er manuel og druerne transporteres i små 7 kilos plastikbakker for maksimal beskyttelse på den korte rejse frem til kælderen, som frem til 1972 tilhørte Château Desmirail. Her bliver klaserne soigneret inden druerne befries for stilkene inden gæringen, der foregår i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. Herefter modner vinen 15 måneder på 70% nye fade og 30% én gang brugte fade med 2-3 omstikninger frem mod aftapningen på flaske, der sker uden forudgående klaring og filtrering.
Producent
Château Malescot St-Exupéry som ramte 3. cru i 1855 er måske det det klassificerede slot som har ført den allermest omtumlede tilværelse. Utallige gange er der kommet nye ejere til og i lange perioder har slottet underpræsteret mens produktionen blev mindre og mindre fordi vinmarkerne blev solgt fra bid for bid.
Rutsjeturen stoppede så småt da det schweiziske far og søn team Paul og Roger Zuger satte sig for at bringe vinen til fornyet ære og værdighed. De købte slottet i 1955 sammen med de knap 7 ha., der var tilbage tilplantet med vinstokke, og i dag er det Jean-Luc Zuger der fortsætter den rejse, som hans far og farfar påbegyndte. Château Malescot St-Exupéry er således et af de få slotte fra 1855 klassifikationen som stadig er 100% privatejet.
I årenes løb at det lykkedes at tilbagekøbe en del af de oprindelige parceller fra 1855 klassifikationen samt en række parceller nær Château Margaux, således at man i dag råder over 24 ha. Beplantningen er fordelt på 50 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 10 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot alt sammen plantet tæt med 10.000 planter pr. ha. og for tiden med en ideel gennemsnitsalder blandt vinstokkene på ca. 35 år.
Jean-Luc Zuger har efterhånden mere end 20 årgange på bogen og med hjælp fra den allesteds nærværende konsulent Michel Rolland har han fundet ind til en opulent, men stadig elegant stil som i det nye årtusinde har fået flere og flere venner. Således er Château Malescot St-Exupéry stille og roligt kravlet til tops i hierarkiet blandt de mange klassificerede slotte i Margaux, og flere kritikere placerer i dag Château Malescot St-Exupéry blandt de 2-3 slotte, der ligger i slipstrømmen på Château Margaux og Château Palmer.
Der produceres også en 2. vin under navnet La Dame de Malescot og samlet er den gennemsnitlige årlige produktion på slottet 110.000 flasker.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Margaux ligger på Medochalvøen på venstre bred af Gironde floden som den sydligste af de 6 appellationer i Haut-Medoc. Appellationen er ca 1350 hektar og er generelt den luneste på venstrebredden. Nærheden til floden giver sig til udslag i højt grusindhold i jordbunden og dermed optimale betingelser for modning af Cabernet Sauvignon. Appellationen inkluderer kun rødvine og de tilladte druesorter er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Vinene er kendt for at være parfumerede og mere frugtige og umiddelbart charmerende end de andre vigtige appellationer på venstrebredden som St. Estephe og Pauillac . Fadlagring bruges i udstrakt grad. 21 slotte i Margaux blev klassificeret i 1855 her iblandt Premier Grand Cru Classé Ch. Margaux og fem Deuxieme Cru Classé slotte, hvilket gør Margaux til den kommune med flest slotte klassificerede i 1855.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter