Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 20.374,50
Château Palmer
- 6 stk. 20.374,50
3.995,-
5.326,67 pr. l.
6 stk.
20.374,50
3.395,75 pr stk.
Spar 3.595,50
Anbefalinger
Decanter Magazine
98
Jane Anson - August 2020
Jancis Robinson
18
Jancis Robinson - Januar 2020
Robert Parker - The Wine Advocate
96+
Lisa Perrotti-Brown - Marts 2020
Vinous by Antonio Galloni
96
Neal Martin - April 2020
La Revue du Vin de France
19,5
Guide vert 2012
Beskrivelse
Dette er Le Grand Vin direkte fra Château Palmers kælder i det såkaldte "2010 10 YERS ON" som blev frigivet under stor pressebevågenhed den 24. september. Eller som det hedder "den sidste torsdag i september", da det er tanken at de skal blive en tilbagevendende begivenhed at Château Palmer og andre af de estimerede slotte kommer med en "second and final realease to our merchants" for at "engrave with it a new rendez-vous for all lovers of great wines, every last Thursday in September."
Inspirationen er givet hentet både fra Champagne og fra Beaujolais (nouveau) og tanken er at tilbyde en vin som med garanti har været perfekt opbevaret og dermed utvivlsomt vil leve op til de forskellige anmelderes som regel tidlige spådomme og vinenes holdbarhed og udviklingsmuligheder.
Initiativet kommer i kølvandet på at især flere at de store britiske importører er begyndt at invitere "10 years after" smagningen og bag det hele anes sikkert også en lille frustration over at de forskellige meningsdannere hos Robert Parker, Wine Spectator etc. ikke følger vinene, men blot spiser deres følgere af med deres turbonoter fra de traditionelle primeur smagninger fra fadede i april året efter høsten.
Den legendariske Professor Émile Peynaud ville smile oppe i himlen, I det et af de berømte citatar fra ham lyder: ‘‘I never drink Grands Crus Classés, which make up the majority of my cellar, until they are ten years old. It’s a principle.’’
“One of the great years of Bordeaux now at 10 years old and showing why this is such an unusual vintage in terms of the depth of structure and muscular concentration that was achieved. In fact, I am upping the drinking window from the last time I tasted this, as there is such a pulse of life and grip that shows no signs of going anywhere. The initial layers are starting to be peeled back, but this retains primary black and blue fruits that are still full of flesh alongside baked earth, tons of liquorice and black chocolate with a grippy tannic structure, fresh acidities and a serious attitude. Brilliant stuff, that is clearly going to power on for decades. Harvest September 22 to October 20.” Jane Anson - Decanter Magazine - August 2020
2010 nød godt af usædvanligt gunstige vejrforhold og ligesom 2009 gav årgangen vinbønderne ekseptionelle muligheder for at skabe fantastiske vine, der smager fremragende lige så snart de kommer på markedet og for de allerbedste vines vedkommende vil de fortsætte med at udvikle sig i både 20, 30 og 40 år.
Château Palmer anses af mange for at være det eneste slot i Margaux, som reelt kan matche Château Margaux. Kvaliteten har set over et halvt århundrede været en af de mest stabile i hele Bordeaux, og vinene er kendt som nogle at de Bordeaux vine, der belønner flaskelagring allermest uanset årgang.
Producent
Château Palmer anses af mange for at være det eneste slot i Margaux, som reelt matcher Château Margaux. Kvaliteten har set over et halvt århundrede været en af de mest stabile i hele Bordeaux, og vinen berømmes med rette for at belønne flaskelagring uanset årgang.
Siden Thomas Duroux blev hyret ind som manager og vinmager i 2006, har Palmer og dens Alter Ego endda fået et ekstra gear, og uanset årgangenes beskaffenhed er der de sidste 15 år ikke blevet slået nogen skæve på dette beundringsværdige slot i Margaux.
Det, der foregår, er intet mindre end mesterligt, og siden 2009-årgangen er rapporterne om, at Château Palmer har revet tæppet væk under Château Rauzan-Ségla, Château Durfort-Vivens, Château Brane-Cantenac og selveste Château Margaux begyndt at hobe sig op.
Dette sker samtidigt med, at Thomas Duroux og hans team først eksperimenterede med økologi og nu har gennemført en fuldstændig omlægning biodynamisk produktion. De første eksperimenter startede på en enkelt ha. i 2008, og da de faldt positivt ud, har man langsomt inddraget flere og flere vinmarker. I 2011 besluttede man at målet var biodynamik og siden 2014 er alle vinstokke blevet kultiveret efter biodynamiske principper hvilket udløste myndighederne formelle certificering i 2017.
Thomas Duroux har med større og større begejstring og overbevisning berettet om den langsomme omstilling og er fast overbevist om, at Château Palmer ikke havde kunne præstere på samme niveau, hvis man konservativt havde fastholdt de konventionelle metoder. Samtidig er flere ha. blevet inddraget for at skabe det Thomas Duroux kalder ”ægte biodiversitet”. Således har Château Palmer nu sit eget husdyrhold og producerer selv den nødvenlige gødning og seneste tiltag er, at der plantes ferskentræer ude blandt vinstokkene for også at tilgodese fuglene.
Læg dertil i den ene ende eksperimenter lydbølgemaskiner, der udsender lyde og vibrationer, som angiveligt skulle hjælpe til med en positiv udvikling af proteiner i vinstokkene og i den anden ende forstøvning med naturlige gærceller frem for tilsætning af svovl.
Vinene fra Château Palmer har været nogle af Løgismoses vigtigske referencer længe inden Thomas Duroux iværksatte den forunderlige forvandling, og i alle årene med Falsled Kro og Kong Hans Kælder sørgede vi for, at de to restauranter kunne begave deres gæster med vinen.
Château Palmer har således så at sige altid været en del af Løgismose, og vi bestræber os på altid at kunne tilbyde en håndfuld årgange. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Margaux ligger på Medochalvøen på venstre bred af Gironde floden som den sydligste af de 6 appellationer i Haut-Medoc. Appellationen er ca 1350 hektar og er generelt den luneste på venstrebredden. Nærheden til floden giver sig til udslag i højt grusindhold i jordbunden og dermed optimale betingelser for modning af Cabernet Sauvignon. Appellationen inkluderer kun rødvine og de tilladte druesorter er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Vinene er kendt for at være parfumerede og mere frugtige og umiddelbart charmerende end de andre vigtige appellationer på venstrebredden som St. Estephe og Pauillac . Fadlagring bruges i udstrakt grad. 21 slotte i Margaux blev klassificeret i 1855 her iblandt Premier Grand Cru Classé Ch. Margaux og fem Deuxieme Cru Classé slotte, hvilket gør Margaux til den kommune med flest slotte klassificerede i 1855.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter