Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 22.944,90
Château Palmer
- 6 stk. 22.944,90
4.499,-
5.998,67 pr. l.
6 stk.
22.944,90
3.824,15 pr stk.
Spar 4.049,10
Anbefalinger
La Revue du Vin de France
99
Guide vert 2024
Decanter Magazine
98
Georgina Hindle - Januar 2023
Vinous by Antonio Galloni
98
Antonio Galloni - December 2022
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
98
Jeff Leve - Marts 2023
James Suckling
98
Maj 2023
Beskrivelse
Château Palmer anses af mange for at være det eneste slot i Margaux, som reelt kan matche Château Margaux. Kvaliteten har set over et halvt århundrede været en af de mest stabile i hele Bordeaux, og vinene er kendt som nogle at de Bordeauxvine, der belønner flaskelagring allermest uanset årgang.
Og det smukke ved historien er, at det tilsyneladende lykkes for slottes superseriøse og succesfulde administrator Thomas Duroux i samarbejde med den tekniske direktør Sabrina Pernet at gennemføre en fuldstændig konvertering til økologisk produktion uden ridser i lakken trods vejrgudernes gentagne drillerier i de sidste konverteringsår 2011, 2012, 2013 og 2014.
2020 er således den 7. årgang, hvor Palmer er funderet på 100% økologisk frugt og den 4. årgang, som berettiger til myndighedernes blå stempel, samtidig med at får afgræsser og gøder, høns hjælper med bekæmpelse af insekter og andre skadedyr og små ferskentræer bryder monokulturen.
Thomas Duroux kalder 2020 for et "meget specielt år hvor det var som om tiden blev suspenderet, hvilket tvang os til at fokusere på det væsentlige: At dyrke vores vinstokke og lytte til vores miljø. Men i kølvandet på et ekstraordinært 2018 og et 2019 af ren elegance, runder 2020-årgangen en virkelig enestående trilogi af."
Det Thomas Duroux hentyder til er en marts måned med voldsomme mængder nedbør og i det hele taget et mildt og fugtigt forår, der var alt for befordrende for udbredelsen af meldug. Det betød, at alle mænd og kvinder var i vinmarkerne i stort set hele april og frem til midten af maj, hvor det begyndte at blive tørt igen, og derpå fulgte en tør og solrig sommer med adskillige hedebølger, som koncentrerede saften og tanninerne i druerne. Høsten begyndte den 15. september, hvor Merlot blev plukket i de kølige morgentimer, og afbrudt af adskillige pludselige tordenbyger blev de sidst Cabernet Sauvignon druer sakset den 29. september.
Vinen er produceret på lige dele Merlot og Cabernet Sauvignon med et supplement på 4% Petit Verdot. Druerne er sorteret såvel før som efter alle stilke er fjernet, hvorefter de er forvandlet til vin parcel for parcel i et batteri af beton og rustfri ståltanke. 20 måneder i 60% nye fade frem mod klaringen med friske æggehvider og aftapningen på flaske uden forudgående filtrering.
Endnu engang er der tale om og en vidunderlig generøs buket blomster, som sammen med frugten og krydderierne indbyder til fordybelse. Sofistikeret finesse og elegance på første klasse. Fantastisk!
Producent
Château Palmer anses af mange for at være det eneste slot i Margaux, som reelt matcher Château Margaux. Kvaliteten har set over et halvt århundrede været en af de mest stabile i hele Bordeaux, og vinen berømmes med rette for at belønne flaskelagring uanset årgang.
Siden Thomas Duroux blev hyret ind som manager og vinmager i 2006, har Palmer og dens Alter Ego endda fået et ekstra gear, og uanset årgangenes beskaffenhed er der de sidste 15 år ikke blevet slået nogen skæve på dette beundringsværdige slot i Margaux.
Det, der foregår, er intet mindre end mesterligt, og siden 2009-årgangen er rapporterne om, at Château Palmer har revet tæppet væk under Château Rauzan-Ségla, Château Durfort-Vivens, Château Brane-Cantenac og selveste Château Margaux begyndt at hobe sig op.
Dette sker samtidigt med, at Thomas Duroux og hans team først eksperimenterede med økologi og nu har gennemført en fuldstændig omlægning biodynamisk produktion. De første eksperimenter startede på en enkelt ha. i 2008, og da de faldt positivt ud, har man langsomt inddraget flere og flere vinmarker. I 2011 besluttede man at målet var biodynamik og siden 2014 er alle vinstokke blevet kultiveret efter biodynamiske principper hvilket udløste myndighederne formelle certificering i 2017.
Thomas Duroux har med større og større begejstring og overbevisning berettet om den langsomme omstilling og er fast overbevist om, at Château Palmer ikke havde kunne præstere på samme niveau, hvis man konservativt havde fastholdt de konventionelle metoder. Samtidig er flere ha. blevet inddraget for at skabe det Thomas Duroux kalder ”ægte biodiversitet”. Således har Château Palmer nu sit eget husdyrhold og producerer selv den nødvenlige gødning og seneste tiltag er, at der plantes ferskentræer ude blandt vinstokkene for også at tilgodese fuglene.
Læg dertil i den ene ende eksperimenter lydbølgemaskiner, der udsender lyde og vibrationer, som angiveligt skulle hjælpe til med en positiv udvikling af proteiner i vinstokkene og i den anden ende forstøvning med naturlige gærceller frem for tilsætning af svovl.
Vinene fra Château Palmer har været nogle af Løgismoses vigtigske referencer længe inden Thomas Duroux iværksatte den forunderlige forvandling, og i alle årene med Falsled Kro og Kong Hans Kælder sørgede vi for, at de to restauranter kunne begave deres gæster med vinen.
Château Palmer har således så at sige altid været en del af Løgismose, og vi bestræber os på altid at kunne tilbyde en håndfuld årgange. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Margaux ligger på Medochalvøen på venstre bred af Gironde floden som den sydligste af de 6 appellationer i Haut-Medoc. Appellationen er ca 1350 hektar og er generelt den luneste på venstrebredden. Nærheden til floden giver sig til udslag i højt grusindhold i jordbunden og dermed optimale betingelser for modning af Cabernet Sauvignon. Appellationen inkluderer kun rødvine og de tilladte druesorter er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Vinene er kendt for at være parfumerede og mere frugtige og umiddelbart charmerende end de andre vigtige appellationer på venstrebredden som St. Estephe og Pauillac . Fadlagring bruges i udstrakt grad. 21 slotte i Margaux blev klassificeret i 1855 her iblandt Premier Grand Cru Classé Ch. Margaux og fem Deuxieme Cru Classé slotte, hvilket gør Margaux til den kommune med flest slotte klassificerede i 1855.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter