Fakta
- 6 stk. 4.054,50
Châteauneuf-du-Pape - Magnum 1,5L
- 6 stk. 4.054,50
795,-
530,- pr. l.
6 stk.
4.054,50
675,75 pr stk.
Spar 715,50
Anbefalinger
Jancis Robinson
17
Plump bramble fruit, chalky tannins, a dash of garrigue bitterness giving savoury sensibility to the ripe fruit. Still quite astringent on the finish – will doubtless last the distance. Richard Hemming MW - Maj 2019
Wine Spectator
91
James Molesworth - November 2017
Vinous by Antonio Galloni
92-94
Josh Raynolds - April 2016
Beskrivelse
Dette er Châteauneuf-du-Pape af den gamle skole, fra før Robert Parker med sin store indflydelse i området fik mange af producenterne til at skabe vine med så mange muskler, at delikatessen mange steder gik fløjten.
Vinene fra Mont-Redon var blandt de første, der begyndte at dukke op rundt omkring på Frankrigs veletablerede restauranter, da Châteauneuf-du-Pape for snart 40 år siden endelig begyndte at træde ud af Bordeaux, Bourgogne og det nordlige Rhône ’s skygge. Nogenlunde samtidigt svingede Lene Grønlykke ind på gårdspladsen foran Château Mont-Redon og knyttede den første kontakt og sikrede sig eneforhandlingen af deres Vignoble Fabre label i Danmark. Lige siden har vi fulgt udviklingen på domænet, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede, dels over vinenes næsten feminine elegance, dels over det høje niveau, som det også i de såkaldt mindre årgange lykkes at levere på.
Vinen er skabt på 7 af de tilladte druer i appellationen, naturligvis med Grenache i spidsen, som efter gæringen for den ene halvdels vedkommende modner i 228-liters Bourgognefade (hvoraf op til 40% er nye), og for den anden halvdels vedkommende modner i rustfrit stål. Efter 16 måneder sammenstikkes den endelige cuvée, der efter yderligere et par måneder, når vinen har fået lov til at sætte sig, fyldes på flasker uden forudgående klaring eller filtrering.
En dejlig saftig Châteauneuf-du-Pape, med masser af modne brombær, blommer og såmænd også jordbær, der langsomt smelter sammen med, men aldrig forsvinder i de subtile ristede noter fra fadlagringen. Meget fyldig, men ikke voldsom i munden. Bare berigende med masser af komplekse aromaer fra de modne bær, ny ristede kaffebønner, mørk chokolade og en dejlig dusk pirrende garrigue.
Som altid smager vinen smager dejligt allerede nu, især hvis den får lov til at lukke op for alle herlighederne i store Bourgogneglas. Men om et par år bliver den endnu bedre, og Mont-Redon er i det største årgange berømt for at bevare gnisten i årtier.
Et klassisk match til alle former for grillet og stegt oksekød. Glimrende til kraftige retter med gris eller lam, og eminent sammen med de franske bondegryder, der får lov til at simrer i dagevis.
Producent
Det er snart 40 år siden, at Lene Grønlykke i en anden tid svingende ind på gårdspladsen foran Château Mont Redon og knyttede den første kontakt og siden sikrede sig eneforhandlingen i Danmark af slottets særlige label Vignoble Fabre, som ellers var forbeholdt Frankrigs fineste og førende restauranter.
Lige siden har vi i Løgismose fulgt udviklingen på dette domaine, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede over den næsten feminine elegance i vinene, som fætrene Didier Fabre og Jean Abeille i 3. generation stædigt fastholdt som stedets signatur på trods af tidens knæfald for potens og maskulin power. I efteråret 2016 kom det imidlertid til et brud, da deres børn ikke længere kunne forenes om projektet og i dag er Pierre Fabre ene om at repræsentere den 4. generation.
Vi er ikke alene om vores begejstring for Château Mont Redon. Selv Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de dunkle og muskuløse vine – overgav sig til sidst og indrømmede i 2011 at "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011)".
På Château Mont Redon indså de som de første mulighederne på den store flade slette oppe bag byen Châteauneuf-du-Pape, og i løbet af et par generationer vekslede familien udstrakte arealer med lavendel og småskov til vinmarker. De oprindelige 2,5 ha. fra 1923 er i dag blevet til små 200 ha. alene i Chateauneuf du Pape (hvoraf mere end 100 ha. er i produktion), og dertil kommer betydelige besiddelser i Lirac og Côtes du Rhône, således at Château Mont Redon - når det kommer til kvalitetsvin – er gået hen og blevet den største spiller i det sydlige Rhône.
Vi er mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord, ikke mindst fordi en vis Robert Parker på toppen af sin karriere noterede "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961". Men det er der, vi er. Pierre Fabre og hans team på Mont-Redon har endnu engang begavet os med en Chateauneuf-du-Pape som begaver os med en forbløffende kombination af kraftfuldt bundtræk, elegance og umiddelbar charme.
Mont-Redon har været en del af Løgismose familien siden 1978, og vi bestræber os på altid at have adskillige årgange af de pavelige vine i sortiment. Se det aktuelle udvalg her.
"Take your time with the red Châteauneuf-du-Pape wines that fuse and blossom very slowly. The estate stands proudly on the high, galet stone strewn plateau of Mont-Redon in the North-West of the appellation. Quality has been on the rise recently, with the 2016 Châteauneuf-du-Pape red an outstanding ****** wine, taking me back to the glory days of the 1960s from here". John Livingstone-Learmonth - November 2020
"My experience with forward vintages here is that they age extremely well on their balance, so losing a few bottles in the cellar might yield some very pleasant surprises down the road." Josh Raynolds - Oktober 2021
Oprindelse