Fakta
- 6 stk. 943,50
Chianti Classico - ØKO
- 6 stk. 943,50
185,-
246,67 pr. l.
6 stk.
943,50
157,25 pr stk.
Spar 166,50
Anbefalinger
James Suckling
93
A very typical and beautiful Chianti Classico with cherry, burnt-orange and polished-wood aromas that follow through to a full body with round tannins and a fresh, vivid finish. James Suckling - Juli 2021
Jancis Robinson
17
Walter Speller - Maj 2021
Falstaff Magazin
92
Othmar Kiem, Simon Staffler - November 2021
ViniBuoni d'Italia
La Corone (Topvurdering)
Le Corone di Vinibuoni d’Italia 2022
Beskrivelse
Badia a Coltibuono leverer år efter år arketypiske Chianti Classico vine, som aldrig skuffer, og som det altid er spændende at opleve fordi vinen måske på grund af det biodynamiske og økologiske regime i den grad svinger i takt med de vækstbetingelser, som naturen byder ind med.
2018 er takket være tilpasse mængder af forårsregn og en ikke for varm vækstsæson endnu en af de gode årgange for Badia a Coltibuono og i perioden fra den 18. september til den 11. oktober høstede man smukt modnede druer, som gjorde arbejdet ved sortering bordene oppe på den nye vingård til en leg.
Vinen er gæret i rustfrit stål uden brug af fremmede gærstammer og herefter flyttet op til kældrene under det gamle kloster, der ligger 18 km. borte. Her modner vinen traditionen tro i 12 måneder på gamle franske og østrigske fade (600-3.000 liter) inden turen går tilbage til den moderne vingård hvor den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. En forunderlig rejse som ikke mange vine udsættes for, men Roberto Strucchi og hans vinmager Maurizio Castelli er overbeviste om, at de ikke ville kunne skabe den samme vin uden opholdet i den historiske kælder.
En klassisk Classico i en smuk lys rubin nuance dejlig langt fra det mørke såkaldt moderne, overekstraherede blæksorte udtryk, som nogle producenter stadig praktiserer. Der er en dejlig duft af modne kirsebær, iris og viol med delikate strejf af tobak og knust peber nedenunder. Derpå er vinen aromatisk, nærmest letløbende, men også vedholdende i munden hvor modne tanniner og en lidt urtet mineralitet sørger for friskhed og fin længde.
Producent
Det er let at forstå, hvorfor mange rejsende i Chianti området opfatter et besøg på dette historiske romanske kloster fra det 11. århundrede, som højdepunktet på turen. Badia a Coltibuono rummer både et ulasteligt hotel og en glimrende restaurant, og det hele ligger midt i en smuk have, som emmer af historie og romantik.
Vinproduktionen er imidlertid blevet trukket ud af de historiske rammer til et topmoderne vineri, der stod færdigbygget i 1997, og herfra produceres nu en række ikoniske Chianti Classico vine fra Badia a Coltibuono’s omkring 70 ha. med vinstokke, der siden 2003 har været økologisk certificerede.
Badia a Coltibuono (som bedst kan oversættes til: Klosteret med den gyldne høst) blev grundlagt af Vallombrosan munkene i det 11. århundrede, og var i mere end 700 år et berømt centrum for vinproduktion indtil regeringen i 1810 besluttede at sekularisere klosteret og bortauktionere jordbesiddelserne. Det banede vejen for Stucchi Prinetti familien, som i 1846 erhvervede ejendommen og begyndte at tilbagekøbe en del af de oprindelige vinmarker.
I dag formår den 6 generation af familien med respektindgydende kontinuitet at få innovationen til at smelte ind i de historiske rammer. 4 søskende er de i dag: Emanuela (første kvinde nogensinde der blev valgt til formand for den prestigefyldte Marchio Storico del Chianti Classico) har taget det overordnede koordinerende ansvar. Roberto har påtaget sig rollen som chef vinmager, Paolo styrer den fine Coltibuono restaurant og Guido tager sig af hotellet og de forskellige andre overnatningsmuligheder.
Oprindelse