Fakta
- 6 stk. 2.269,50
Condrieu
- 6 stk. 2.269,50
445,-
593,33 pr. l.
6 stk.
2.269,50
378,25 pr stk.
Spar 400,50
Anbefalinger
John Livingstone-Learmonth
These are sound, cleanly made wines from a domaine in the northern sector of St-Joseph. Elegance comes through and they can be followed by lovers of stylish fruit with an oak topping.
Wine Spectator
tidligere
2017-årgangen: 93 point James Molesworth - November 20182016-årgangen: 93 point James Molesworth - Oktober 20172015-årgangen: 93 point James Molesworth - December 2016
Beskrivelse
Her i den atypiske 2021-årgang formår Pierre Gaillard virkelig at sparke den flamboyante Viognier drue ud over rampen, og begaver os her en vin, som under alle omstændigheder bør opleves! Pierre fortæller da også, at han og hans team oplevede en sjælden smuk balance mellem det potentielle alkohol og den total syre i druemosten og at der derefter bare gjaldt om at formidle og udfolde elegancen og finessen.
Christophe Pichon, der er visepræsident for Condrieu-appellationen, fortæller da også at vi ikke kun vil komme til at huske 2021 for dets ekstreme klimatiske udfordringer (forårsfrost, rigelig med regn, lejlighedsvis hagl) fordi "Viognier virkeligt præsterer godt, med en smuk friskhed, en livlig aromatisk karakter og gode pH-niveauer". Der er en dejlig modenhed til stede i vinene, men også mere syre end i mange tidligere år, og det betyder at vinene fornemmes som lettere, mindre solbeskinnede, mindre generøse og dermed er de måske mere i overensstemmelse med det, forbrugerne leder efter”.
Pierre Gaillard har i løbet af de sidste 30 år formået at erhverve sig sammenlagt 5 sydligt og sydøstligt orienterede granit og sand rige ha. oppe på Côte Bellay og Côte Boissey, og herfra producerer han 2 enkeltmarks Viognier, en ædelt sød Viognier og så denne generiske Condrieu fra parceller med omkring 20 år gamle vinstokke. Høsten er manuel og klaserne soigneres inden de ryger direkte pneumatiske presse hvor de presses forsigtigt således ar kun den mest delikate most kommer i spil.
Mosten har fået lov til at sætte sig (bundfælde) i et par døgn inden gæringen, der er sket direkte i brugte fade samlet af egeplanker fra skovene i Allier og Nevers. Vinen er modnet i 9 måneder med omrøring i fadene undervejs (Bâtonnage sur lies) for at trække maksimale mængder af aroma og tropiske frugt ud af gærresterne inden aftapningen på flaske, der sker uden klaring og filtrering.
Som forventet fra den karakterfulde Viognier drue er der pikant parfume til næsen med hvide ferskner, akacieblomster, viol, litchi, kaprifolie og gule pærer med let krydrede undertoner af vanilje og praline. Det manglede bare, men selvom den bestemt er aromatisk, er den ikke direkte opulent takket være en pirrende moden syrlighed og subtil mineralitet. Stadig ekspressionistisk og pompøs, men slet ikke så overvældende og mættende som tidligere.
Prøv den sammen med en Jomfruhummerbisque med masser af tyk piskefløde, eller sammen med en lidt mere enkel servering af lyngrillede jomfruhummere med krydret smør, hvor vinen smukt vil spille op til og sammen med sødmen i de sarte skaldyr.
Producent
Robert Parker udtrykker det meget præcist, når han skriver: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Oprindelse