Fakta
- 6 stk. 861,90
Côtes de Provence Sainte Victoire Rosé ØKO
- 6 stk. 861,90
169,-
225,33 pr. l.
6 stk.
861,90
143,65 pr stk.
Spar 152,10
Anbefalinger
Wine Enthusiast
92
From the lower slopes of Mont Sainte-Victoire, this wine is light in color and juicy, suffused with red fruits and bright acidity. The wine is perfumed, ripe and filled with delicious red currant flavors. Roger Voss - August 2022
Beskrivelse
Côtes de Provence er en mægtig appellation, så mægtig at myndighederne (INAO) har besluttet at vi nu skal til at holde styr 5 særlige områder eller distrikter om man vil lidt ligesom vi kender det fra Côtes du Rhône Villages, og den første af dem ligger helt oppe i det nordvestligste hjørne grænsende ind til Coteaux d'Aix-en-Provence, hvor vinbønderne siden 2005 har måttet tilføje Sainte-Victoire på flaskerne såfremt frugten udelukkende er høstet fra parceller i de 9 inkluderede kommuner.
Der er tale om en 18 km. lang og op til 5 km. bred sydvendt strækning for foden af de såkaldte Montagne Mythique, der beskytter mod Mistralen. Skråningerne domineres af kridtrig eroderet klippe, der indeholder de såkaldte Bauxite-mineraler, som begaver jordbunden en sjælden og dragende rosa brun nuance.
Foreløbig er der tale om blot 30 aktive vingårde og kooperativer, og blandt dem er Château de la Galinière så absolut det mest bemærkelsesværdige. Det er den entusiastiske Fabrice Arcari, der står i spidsen for løjerne og sammen med agronomen Pierre Edouard Boyoud og ønologen Solange Dremiere har han i løbet af et tiår formået at forvandle nogle konventionelle ikke videre opsigtsvækkende rosévine til nogle af de mest raffinerede i hele Provence. Og så skadet det jo ikke, at de under vejs er blevet økologiske og nu også produceres bæredygtigt uden for meget vandspild og elmålere, der truer med at løbe løbsk.
Der er 45 ha. hvor knap halvdelen ligger indenfor den såkaldte Dénomination Géographique Complémentaire. Høsten er maskinel og fortages af Fabrice Arcaris største investering. En moderne monstrøs høstmaskine, som ikke blot klipper klaserne af vinstokkene, men også i samme arbejdsgang fjerner stilke og blade, således at druerne kan lande i den pneumatiske presse mindre end en time efter, de er høstet.
For at værne om friskheden (og for at spare på strømmen til nedkøling) arbejdes der udelukkende fra klokken 4 om morgenen og 3-4 timer frem, og det betyder, at mosten lander i de rustfri ståltanke samme dag, som druerne er plukket. Gæring hvor temperaturen bliver holdt under 14°C i flere dage og derpå langsomt op til 20°C., således at vinen kan blive helt tør. Modning på bærmen i 3 måneder frem mod en let filtrering og aftapning på flaske.
Helt sart koral rosa i nuancen som tidens trend byder det. Meget stimulerende næse med både gamle duftroser, passionsfrugt, jordbær, fersken, pomolo og lime. Let og frydefuld med indlysende elegance og finesse. Ganske vedholdende og som en lille ekstra gave med fin læskende mineralitet til sidst.
Herlig som aperitif og en smuk ledsager til sommerens måltider også de aftener hvor grillen er tændt.
Producent
følger
Oprindelse