Fakta
- 1 stk. 8.495,75
2018 - Dominio de Es - 2,25l
Den ultimative trio fra Ribera del Duero i OWC
- 1 stk. 8.495,75
9.995,-
4.442,22 pr. l.
1 stk.
8.495,75
8.495,75 pr stk.
Spar 1.499,25
Anbefalinger
Tim Atkin - Master of Wine
96-98
2018 La Diva: 98-point 2018 La Mata: 96-point 2018 Viñas Viejas de Soria: 96-point Tim Atkin - Januar 2021
James Suckling
95-96
2018 La Diva: 95-point 2018 La Mata: 96-point 2018 Viñas Viejas de Soria: 95-pointJames Suckling - December 2020
Beskrivelse
Original OWC-trækasse med 2018-årgangen af de 3 kultvine fra Dominio de Es, som lige nu bejler til førertrøjen i Ribera del Duero. Kassen indeholder:
- 1 fl. Dominio de Es La Diva Cosecha 2018
- 1 fl. Dominio de Es La Mata Cosecha 2018
- 1 fl. Dominio de Es Viñas Viejas de Soria Cosecha 2018
Bemærk at såvel La Diva som La Mata 2018 kun kommer til salg hos Løgismose i denne særlige kasse.
Det er måske en lille smule patetisk at kalde denne håndsnedkererede DMC-trækasse pakket af mesteren selv for episk, men vi vover det alligevel. Vi har fulgt den franske vinmager Bertrand Sourdais lige siden han brød med Dominio de Atauta på grund af uoverensstemmelser omkring bæredygtigheden og ambitionsniveauet, og vi har importeret samtlige årgange af hans første egen vin Antídoto, som i starten kom til verden i kældrene hos venner og bekendte og var hans modgift ( Antídoto betyder modgift) mod det tunnelsyn og den grådighed, som han mente havde ramt Ribera del Duero.
Vi har siddet med ham på Toldboden i København og som nogle af de første smagt hans vine fra Dominio de Es, og vi har fortalt ham, at vi var imponerede over vinene, og at vi elskede hans brændende entusiasme. Vi har også fortalt ham, at vi ikke elskede hans prissætning, hvorefter vi høfligt, men bestemt blev sat på plads. Hvorvidt vi ville samarbejde og være en del af hans projekt, det bestemte vi selv, men prisen på mikroskopiske mængder skabt på frugt fra pre-phylloxera vinstokke var ikke til diskussion. Slet ikke så længe vi accepterede det, som Peter Sisseck forlangte for sine vine fra Dominio de Pingus.
Det var 2014-årgangen af La Diva og Viñas Viejas de Soria, som vi smagte den mindeværdige formiddag på Toldboden. (La Mata kom først til i 2016), og siden har vi haft det store privilegium at følge vinene 5 år i streg, og vi er ikke i tvivl. Dette projekt er, sagt med stor kærlighed til Peter Sisseck og med al mulig respekt for Vega Sicilia, det mest spændende man kan sno proptrækkeren ned i Ribera del Duero lige nu.
Vor tids måske største Ribera del Duero ekspert Tim Atkin er enig. Han har på foranledning af det lokale Consejo Regulador de senere år udarbejdet "Ribera del Duero Top 100", og hvert år har Pingus, Vega Sicilia og Dominio de Es indtaget podiepladserne.
I den netop offentliggjorte 2020/21 rapport, som på grund af Covid-19 er udarbejdet i London efter smagning af 406 forskellige vine, falder topstriden således sådan ud:
Vega Sicilia
NV Reserva Especial: 99-point
2011 Único Reserva: 98-point
2016 Valbuena 5 Reserva: 97-point
Dominio de Es
2018 La Diva: 98-point
2018 La Mata: 96-point
2018 Viñas Viejas de Soria: 96-point
Dominio de Pingus
2018 Pingus: 99-point
2018 Flor de Pingus: 96-point
2018 PSI: 92-point
Om de 3 vine fra Dominio de Es noterer Tim Atkin:
Dominio de Es La Diva Cosecha 2018 (14,5%)
It's always interesting to taste La Diva alongside La Mata, as the two single-vineyard wines express different soil types. The former is very much a limestone-influenced wine, sourced from the Valdegtailes cru. Aged in one-year-old wood and featuring 4.8% Albillo in the blend, it's wonderfully dense, floral, spicy and precise with lavender and liquorice aromas, plush tannins, lots of youthful, bramble fruit and a fresh, saline finish. 2024-32
Dominio de Es La Mata Cosecha 2018 (14.5%)
"Masses of clay" is how Bertrand Sourdais describes the soils of this 0.25-hectare parcel in the Atauta Valley, planted with Tinto Fino and 4% each of Albillo Mayor and Alicante Bouschet. Tannic, strapping stuff, with 100% new wood for company, it's a dense, layered, richly textured Ribera with a bloody, ferrous undertone, sinewy tannins and classic Soria acidity, balance and freshness. 2024-32
Dominio de Es Viñas Viejas de Soria Cosecha 2018 (14.5%)
The common theme between the 25 parcels that make up this wine, apart from the fact that they are all in the Atauta Valley, is limestone soils and it shows in the remarkable freshness of what is a big and powerful wine. Fermented with 30% whole bunches and blended with 5% Albillo, it's a richly oaked, youthful red with serious tannins and flavours of aniseed, blackberry and wild thyme. Ambitious stuff that will develop complexity with time in bottle. 2024-32
Producent
Bodegas Antídoto y Dominio de Es er navnet på den franske vinmager Bertrand Sourdais første egen vingård, som han kunne slå dørene op til i sensommeren 2016 efter et forunderligt jointventure med den spanske agronom David Hernando.
Bertrand blev oprindeligt hentet til Ribera del Duero fra Chateau Mouton-Rothschild af den spanske vinhandler og investor Miguel Sanchez, der tilbage i 1999 var i fuld færd med at opkøbe og revitaliserede oldgamle vinstokke i den øverste og østligste del af regionen. Område som stadig stort set ikke blevet omfavnet af den moderne vinindustri, men da de sammen skabte vinen Domino de Atauta ændrede området status nærmest fra den ene dag til den anden.
Det skete i foråret 2004 da en af Frankrigs mest kendte kritikere Michel Bettane satte sig for sammen med Spanien legendariske vinjournalist, Jose Peñín, at smage de tredive bedste vine Fra Frankrig og Spanien blindt plus et enkelt wildcard som gik til netop Dominio de Atauta angiveligt fordi denne vin udtrykte et jointventure mellem de to lande. Frankrig og Spanien. Og da "Dominio de Atauta" løb med alle roserne foran notabiliteter som Vega Sicilia 1994 og Chateau Latour 2000 blev der skrevet historie.
Desværre blev Miguel Sanchez fanget af den spanske recession og sent i 2009 måtte han opgive at føre Dominio de Atauta videre, og da Bertrand Sourdais ikke kunne blive enige med de nye ejere om det fremadrettede ambitionsniveau valgte han at rejse hjem til forældrenes vingård i Chinon.
Bertrand Sourdais kunne imidlertid ikke slippe fascinationen af de gamle vinstokke i Soria provinsen og lige så snart finansieringen kom på plads drog han tilbage hvor han skabte vinen ”Antídoto” på noget af den frugt, der tidligere endte hos Dominio de Atauta og nogle druer, som David Hernando købte ind til projektet.
Vinen modnede i lånte fade i et hjørne af vinkælderen hos nogle af vennerne i Ribera del Duero, og da den straks blev en succes, åbnede den mulighed for at Bertrand og David kunne investere i og/eller leje flere små spændende parceller med gamle Tempranillo kloner hvoraf flere stadig stod/står på deres oprindelige europæiske rødder, fordi vinlusen aldrig nåede helt op i den øvre Dourodal, og slet ikke ned i den fattige og sandrige klippegrund.
Dette banede vejen for en overbygning, der fik navnet Dominio de Es, som foreløbig består at 2 vine, der produceres i stærkt begrænsede mængder med ambitioner om at bide skeer med Peter Sisseck og Dominio de Pingus, og senest en helt særlig rosévin, som allerede i debutårgangen blev udråbt til at være Spaniens bedste.
Bertrand Sourdais er således ikke længere bare en vinbonde blandt mange andre. Han er blevet den lokale helt ”El Vigneron de las Tierras de Soria”.
Dominio de Es har været en del af Løgismose familien siden efteråret 2014.
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Distrikt
Ribera del Duero ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien og anses for at være en af landets bedste vindistrikter. Vinmarkerne spreder sig på hver side af Duero floden på et plateau mellem 500 og 900 moh. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme og tørre somre og råkolde vintre. Stort set hele produktionen udgøres af rødvin med hovedvægt på Tempranillo ledsaget af små mængder Albillo og Garnacha samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Garnacha bruges også til at lave små mængder rosévin.