Fakta
- 1 stk. 228,65
Geranium London Premium Dry Gin
- 1 stk. 228,65
269,-
384,29 pr. l.
1 stk.
228,65
228,65 pr stk.
Spar 40,35
Beskrivelse
Danske Geranium Gin var blandt de første ginmærker, der tilbage i 2009 indvarslede en ny æra for gin. Med sin markante florale profil og sin runde og bløde smag er den et sikkert bud på G'et til din næste G&T.
Ud over geranium og enebær tæller ingredienslisten blandt andet citronskal, appelsinskal og lakridsrod. Til sammen giver det en gin, der i tillæg til sin florale profil markerer sig med fine citrusnoter og en svagt krydret sødme i eftersmagen.
Produktionen af Geranium Gin foregår hos Langley Distillery i Birmingham i England, men opskriften er ærkedansk. Henrik Hammer opdagede, at Geraniumblomster havde en duft, der mindede ham om duften af en god Gin-Tonic. Sammen med faren, som er kemiingeniør, fandt han senere ud af, at Geranium faktisk indeholder mange af de samme æteriske olier, som også indgår i klassiske ingredienser til gin. Efter talrige forsøg med at udtrække olierne fra Geraniumplanten og med at sætte dem sammen med de øvrige ingredienser kunne Geranium Gin se dagens lys i 2009.
Producent
Danske Hans og Henrik Hammer (far og søn) fangede tidligt, at der var nybrud på vej i spiritus branchen, og da de i sommeren 2009 lancerede deres Geranium Gin, var de en del af den første bølge af mindre producenter, som prøvede at drille de store brands med storytelling og spiritusser, der var mere nuancerede og bedre produceret. Pludselig var ikke længere nok at bestille en Gin & Tonic. Nu skulle vi også tage stilling til hvilken Gin og hvilken Tonic.
Henrik drev firmaet PC Brokers og fungerede ved siden af som virksomhedskonsulent, men i fritiden dyrkede han sine passion for spiritus, hvilket førte til, at han i 2004 blev fast tilknyttet som dommer ved den internationale spirituskonkurrence IWSC i London (International Wine & Spirits Competition). Her og ved andre internationale Ginsmagninger skærpedes hans evne til at bedømme og afkode de forskellige smagsnuancer, og da han en dag nulrede bladene på en geraniumplante og fik associationer til Gin og Tonic og efterfølgende fandt ud af, at geraniumblomsten i tusinder af år var blevet brugt som blomstermedicin mod depression og udmattelse, var ideen en Geranium Gin født.
Han allierede sig med sin nu afdøde far, der var kemiker, for at finde ud af hvorledes smagsstofferne kunne udvindes af de forskellige "botanicals" som ingredienserne i gin kaldes på fagsprog. I følge EU regulativer skal enebær være den dominerende smagsgiver hvis en spiritus skal hedde Gin, men derfra er der næsten ubegrænsede muligheder for at Freestyle. Henrik fortæller at han ønskede at skabe et nyt og friskere udtryk "hvor vi fra starten vidste, at to særlige arter af geranium kunne give den specielle smagsnuance som vi eftersøgte", og fortsætter "Min far vidste alt om hvordan man udvinder æteriske olier fra planter, og det blev til mange gode aftener i hans køkken hvor vi arbejdede med at destillere og udtrække de smagsgivende olier fra geraniumplanten og de øvrige smagsgivere, indtil vi til sidst stod med den perfekte opskrift".
Herefter henvendte de sig til Langley Distillery i Birmingham, som takkede ja til opgaven, da de fik styr på at udtrække de eftertragtede geraniumolier effektivt. Geranium Gin er således udviklet og produceret i et unikt samarbejde mellem danske og engelske gineksperter.
Geranium Gin fik tidligt og har stadig succes og Henrik Hammer er nu ginolog på fuld tid i produktionsselskabet Hammer & Son.