Fakta
- 1 stk. 897,-
Gevrey-Chambertin Justice des Seuvrées
- 1 stk. 897,-
1.495,-
1.993,33 pr. l.
1 stk.
897,-
897,- pr stk.
Spar 598,-
Anbefalinger
Allen Meadows - Burghound
89-92 Outstanding Top value
Allen Meadows - Januar 2019
Jasper Morris Inside Burgundy
91
Jasper Morris - December 2018
Ekstra Bladet/Din Vinguide
92
Thomas Rydberg - Februar 2020
Beskrivelse
Sammen med lanceringen af 2017-årgangen følger nye labels og en redefinering af porteføljen. Således erstatter denne Gevrey-Chambertin Justice des Seuvrées den hidtidige Gevrey-Chambertin således at det nu retfærdigvis flages at hovedparten af frugten kommer fra 1,6 ha på Lieu-Dits Les Seuvrées lige overfor Mazoyères-Chambertin, og at der nu som før bliver der suppleret med druer fra den store La Justice mark grænsende op til Brochon i den modsatte ende af kommunen.
2017 blev skæmmet af både frost og en ujævn modning som fik Christophe til at beskære op mod 25% bort for at resten kunne ankomme til fuld modenhed uden stress og sammen med en striks sortering både ude i vinmarken og foran kælderen betød det, at Christophe igen - og i modsætning til de fleste andre - kunne tillade at arbejde med en høj andel af hele drueklaser under gæringen.
Således er denne vin skabt med 40% hele klaser, som indledningsvis gennemgik en såkaldt kold maceration sammen med de afstilkede druer ved 14 grader i rustfrit stål i en uges tid. Herefter blev temperaturen hævet hvorefter den egentlige gæring fik lov til at gå i gang. Vinen fik lov til at sætte sig i nogle døgn inden den blev fyldt på nye fade fra Francois Fréres og brugte fade som Christophe er begyndt at købe fra Domaine de la Romanée Conti. Vinen er modnet i 14 måneder uden omstikninger og med kun få omrøringer inden aftapningen, der som sædvanlig fandt sted uden klaring eller filtrering.
"Intens med mørke bærnoter" skriver Thomas Rydberg, da han smagte vinen i forbindelse med Christophe Perrot-Minot besøg i Danmark i februar 2020, og fortsætter: "Koncentreret med let animalske noter, mørke bær og en flot struktur. Flot balance og fornemme strejf fad, hvilket klæder vinen. Pæn dybde og længde."
Så Bottom Line: Christophe Perrot-Minot er nok engang en af stjernerne i en udfordrende årgang. En af vor tids største Bourgogne eksperter Allen Meadows sammenfatter det smukt, når han skriver: "his 2017's are not the best wines, that he has ever made, but they are at a minimum very good and in a few cases excellent. Moreover, they are not just very good at the top, but the villages level wines are very fine as well."
Vinen er tappet med kvalitetspropper og hver enkelt flaske forsynes til sidst med en "logstrip", der gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)
Producent
Dette domaine kom til verden da Marie-France Merme i 1963 giftede sig med Henri Perrot-Minot. Henri arbejde i begyndelsen sammen med sin svigerfar om driften, og da svigerfaderen døde besluttede han at bygge videre på de traditioner funderet på kvalitet og innovation, som allerede regerede på stedet, men nu under navnet Henri Perrot-Minot.
Det er imidlertid først efter 1993 da familiens søn Christophe Perrot-Minot vendte hjem til gården efter 7 års læretid som vinmægler, at tingene for alvor tog fart.
Christophe begyndte at udvide portofølgen først med druer fra små lejede parceller i Chambertin og siden med en række fine parceller i Côtes de Nuits. Siden lykkedes det for Christophe Perrot-Minot at erhverve Domaine Pernin Rossin i Vosne-Romanée, da dette blev sat til salg.
Domænet ejer i dag således hele 18 ha. rundt omkring i Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolly-Musigny, Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges og producerer hvert år mindst 25 forskellige vine.
For Christophe er vinstokkenes alder blevet det helt centrale omdrejningspunkt, og tilplantninger med nye vinstokke er næsten ikke eksisterende. Derfor lanceres de allerfleste vine som Vieilles Vignes eller Vieilles Vignes - Cuvée Ultra såfremt vinstokkene er særligt gamle.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.