Fakta
Morea
Græske Kalamata oliven
85,-
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
Kalamata er en stor, sortviolet oliven med en dejlig kødfuld smag. Olivenen er opkaldt efter byen Kalamata i Grækenland. Moreas Kalamata oliven lægges i halvsaltet vand i ca. 2 måneder, hvilket fjerner enhver bitterhed. Herefter lægges de i jomfruolivenolie. De imponerer med deres faste violette skind og delikate smag. Særdeles velegnede til mange Middelhavsretter, fx polenta, pasta, retter med blæksprutter eller bare som en luksuriøs snack til ost og vin.
Ingredienser
Kalamata oliven
ekstra jomfruolivenolie
havsalt
Producent
Morea er historien om tyskeren Heinz Neth, der efter en ferie i Grækenland blev så begejstret for landet, kulturen og menneskene, at han vendte tilbage, købte en af Grækenlands sidste fungerende stenolivenoliemøller og nogle oliventræer og mange år og erfaring efter learning-by-doing-princippet senere fremstillede noget af verdens bedste olie, oliven og kapers med hjælp fra indbyggerne i 3 omkringliggende landsbyer. I 2016 døde Heinz Neth desværre pludseligt og hans ven og kollega Frank van Gaalen overtog olivenoliemøllen. Frank van Gaalen havde indtil da igennem mange år arbejdet med at opbygge barer og restauranter med blandt andet den opgave at finde ekstraordinære produkter til restauranterne, og det var i forbindelse hermed, at han stødte på Moreas produkter.
Morea var oprindeligt et kongerige, der engang havde hjemme på den græske halvø Peloponnes. På skråningerne af Taigetos bjergene på den stenede og mineralske jordbund vokser olivenlundene i det smukke landskab og håndhøstes gren for gren fra november til februar. Her finder man stadig det uberørte Grækenland med skarpe klipper, grønne enge, rå natur side om side.