Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 424,15
Great Dane Rum Aged 10 Years - 70cl
- 1 stk. 424,15
499,-
712,86 pr. l.
1 stk.
424,15
Spar 74,85
Beskrivelse
Anders Skotlander har godt støttet af hustruen Titte i løbet af 10 år manifesteret sig som en sand Great Dane på den overophedede Rom-scene.
Funderet på dygtige opkøb af Rom fra Caribien har hans ekspertise indenfor kategorien resulteret i noget af den fineste Rom, der raffineres i det danske klima, og anerkendelserne er kommet strømmende fra såvel internationale som danske kritikere, som blandt andet fremhæver den køligere og dermed forlængede modningsproces som en af årsagerne til at de forskellige Skotlander Rum får en profil, der både formår at skille sig ud og begejstre.
Eventyret begyndte i 2013 med mikroproduktioner (helt ned til 77 flasker) af hvid Rom, ung aromatiseret Rom samt Rom tappet fra fade der har sejlet rundt i de danske farvande. Alt sammen lanceret mens kanonerne blev kørt i stilling i den gamle slagtehal oppe i Jammerbugten, så ægteparret kunne tage fuld kontrol over alle processerne og selv kunne begynde at destillere importeret sukkerrørsmelasse.
I mellemtiden har ægteparret gjort en dyd ud af ventetiden ved at satte på at importere og raffinere caribisk Rom og skalere projektet således at det nu også omfatter ekstra sødet Rom, Gin, Likør og sågar øl modnet i gamle romfade.
Her er det deres Great Dane Rum Aged 10 Years, der er flagskibet blandt de caribisk destillerede Rom hos Skotlander. Der er tale om en Rom destilleret hos det respekterede Foursquare Rum Distillery på Barbados og dernæst tropisk lagret i 8 år på Barbados i ex-bourbonfade inden sejlturen rundt om kloden. I Danmark har Anders så givet Rommen en Skotlander-finish ved at lade den lagre yderligere 2 år i en uopvarmet lagerhal, så det kølige danske klima kunne tilføre en særlig accent. Lagringen er sket i fade, der tidligere har været brugt til andre Skotlander-Rom, og efter den ekstra lagring er Rommen inden aftapningen tilført rørsukker og nedvandet til en salgsstyrke på 44,8% med afkalket vand fra en kilde ved Fjerritslev.
Anders Skotlander kalder selv denne Rom for ”kræs for kendere” inden han advarer om at vi skal passe på fordi ”den er stærkt vanedannende”. Herefter fortsætter han: ”Faktisk passer den til alle tidspunkter og situationer i livet. Prøv den, hvis du vil give dig selv (og andre … men mest dig selv) en helt særlig smagsoplevelse.”
Producent
Siden grundlæggelsen af Skotlander Rum i 2013 har min mission været at gøre op med en forestilling om, at god rom kun kommer fra Caribien, og at vi ikke kan lave andet end snaps her i Danmark.
Jeg ville gerne lave en ren rom udelukkende fremstillet af de allerbedste råvarer: sukkerrør fra nogle af verdens bedste producenter, og rent vand fra den danske undergrund. Samt benytte de bedste danske destillatører til at udføre det ædle håndværk. Det er også vigtigt for mig at være ærlig og gøre det gennemskueligt for forbrugeren hvad der er i flasken. Vi tilsætter ikke sukker eller andre smagsgivere medmindre det tydeligt fremgår af etiketten.
Dertil kommer det kolde nordiske klima som sætter sit aftryk både på fermenteringen og den efterfølgende fadlagring.
Jeg håber du vil nyde at drikke rommen med ligeså stor passion som jeg har lagt i produktionen.
Sådan introducerer Anders Skotlander sig selv og sit projekt, og godt støttet af hustruen Titte har han i løbet af de første 10 år manifesteret sig som en sand Great Dane på den overophedede Rom-scene.
Eventyret begyndte i 2013 med mikroproduktioner (helt ned til 77 flasker) af hvid Rom, ung aromatiseret Rom samt Rom tappet fra fade der har sejlet rundt i de danske farvande. Alt sammen lanceret mens kanonerne blev kørt i stilling i den gamle slagtehal oppe i Jammerbugten, så ægteparret kunne tage fuld kontrol over alle processerne og begynde at destillere importeret sukkerrørsmelasse i større skala.
I mellemtiden har ægteparret gjort en dyd ud af ventetiden ved at satte på at importere og raffinere caribisk Rom, og funderet på dygtige opkøb af potente pot-destillater fra Jamaica og mere milde kolonne-destillat fra Barbados og Den Dominikanske Republik har Anders ekspertise indenfor kategorien resulteret i noget af den fineste Rom, der raffineres i det danske klima, og anerkendelserne er kommet strømmende fra såvel internationale som danske kritikere, som blandt andet fremhæver den køligere og dermed forlængede modningsproces, som en af årsagerne til at de forskellige Skotlander Rums får en profil, der både formår at skille sig ud og begejstre.
Den succes har betydet, at det ud fra en økonomisk betragtning ikke har hastet med at skalere den danske destillering af importeret sukkerrørsmelasse, og fordi ægteparret også kastede sig over Gin, Likør og sågar fadlagret øl (i samarbejde med århusianske Humleland), skulle der gå 10 år før Rommen, der ikke ”bare” er naturaliseret, for alvor begyndte at stjæle rampelyset.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter