Fakta
Halen Môn The Anglesey Sea Salt Company
Halen Môn Havsalt
54,-
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
Mange er måske af den overbevisning, at ”salt bare er salt”, og at de såkaldte ”gourmetsalte” i højere grad er et udtryk for reklameverdenens dygtige spin end en historie om ægte kvalitet. Flere producenter fremhæver, at gourmetsaltene indeholder flere mineraler såsom calcium, kalium og magnesium end industrielt fremstillet salt og derfor smager af mere, da magnesium virker som en naturlig smagsforstærker. Men i virkeligheden ligger oplevelsen af noget særligt måske mere i saltets krystalstruktur, for de fine partikler i industrielt fremstillet bordsalt gør, at saltet faktisk ikke kan smages i så høj grad som gourmetsaltenes tynde flager. Flagernes større overflader giver en bedre kontakt med de bagerste smagsløg i munden, hvorved saltets smag opleves som mere intens. Der vil således ikke være behov for at salte i samme omfang som ved industrielt fremstillet bordsalt.
Halen Môn havsalt er vidunderligt i madlavning og krystallernes fine struktur gør dem nemme at knuse mellem fingrene. Saltet har fået oprindelsesgaranti indenfor EU-lovgivningen, hvilken kun gives til de mest exceptionelle produkter som for eksempel parmaskinke og græsk feta.
Ingredienser
havsalt fra Halen Môn i Wales
Producent
På den walisiske ø Anglesey producerer ægteparret, Alison og David Lea-Wilson noget af verdens fineste havsalt – ’kulinarisk guld’ som det kaldes. I 1999 lancerede de saltet hos den lokale slagter. I dag eksporteres saltet til 22 lande og bruges på mange af verdens fineste restauranter.
Et af de mest kræsne havdyr, søhesten, lever og yngler i det exceptionelt rene vand omkring øen, og det inspirerede ægteparret, Alison og David Lea-Wilson til at udforske om saltet fra dette vand var af en særlig høj kvalitet. De indkogte en portion på deres gamle AGA komfur, og frem kom de smukkeste og reneste saltkrystaller. Havvandet filtreres tre gange, først af muslingebanker, så af sandbanker og til sidst gennem et kulfilter, inden vandet langsomt inddampes og saltkrystallerne fremkommer. Krystallerne håndhøstes efterfølgende og renses yderligere en gang inden, de fyldes i krukker og poser.