Fakta
- 6 stk. 4.054,50
Hermitage Blanc ØKO
- 6 stk. 4.054,50
795,-
1.060,- pr. l.
6 stk.
4.054,50
675,75 pr stk.
Spar 715,50
Anbefalinger
La Revue du Vin de France
16
Guide vert 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
93
Scents of crushed stone and pencil shavings accent ripe peach, pear and melon notes on the nose, while the full-bodied palate is rich and concentrated with a stony undercurrent that suggests a certain degree of longevity. That's all capped by a long, harmonious finish. It's another in a series of outstanding white wines from this superb family domaine. Joe Czerwinski - Maj 2021
Jeb Dunnuck
95
Jeb Dunnuck - April 2021
Beskrivelse
I mere end 30 år har familien med det smukke efternavn "Belle" med imponerende kontinuitet produceret saftige ekstremt charmerende terroir drevne vine fra et langsomt accelererende antal parceller på og omkring den berømte Hermitage skråning i det nordlige Rhône.
En ung Robert M. Parker Jr. besøgte allerede Domaine Belle i forbindelse med forberedelserne til "Wine of the Rhône Valley", og da bogen udkom i juni 1997, var domainets allerførste mikroproduktion fra Hermitage skråningen (1989-årgangen), en af Parkers helt store opdagelser, og siden har samme Parker og hans team fulgt Domaine Belle så tæt, at vinene flere end 50 gange er blevet begavet med 90 point eller mere i The Wine Advocate!
Her er det Belles hvide take på Hermitage skråningen som er et af de bedste i den prestigefyldte appellation. Som Joe Czerwinski så fint formulerer det, så er det eneste problem her er, at familiens “fremragende Crozes-Hermitage Roche Blanche er lige så god”.
Der er tale om frugt fra 6 små parceller på tilsammen bare 0,5 ha. på de 3 lieu-dits Maison Blanche oppe på toppen, Péléat midt på skråningen og Les Diognières nede på kanten af Tain L’Hermitage.
Høstens er manuel og der arbejdes med fuldstændig afstilkning af druerne inden gæringen uden fremmede gærstammer, der foregår uden temperaturkontrol i nye barrique (75%) og én gang brugte fade. Modning i samme med fuld malolaktisk forgæring og kun få eller ingen omrøringer i 20 måneder hvorefter vinen klares med aluminiumsilikat (bentonite) inden den endelige cuvée sammenstikkes, og om nødvendigt filtreres ganske let i forbindelse med aftapningen på flaske.
Trods den massive fadlagring en vidunderlig frugt fokuseret vin hvor smørret og de nøddeagtige toner høfligt lader de kandiserede citroner, kvæderne og de modne stenfrugter med hvide ferskner i spidsen shine. Godt nok begynder de ristede noter at blande sig lidt mere efterhånden som vinen får luft, men kun som et bidrag til rigdommen og kompleksiteten. Friskheden forbliver bemærkelsesværdig.
En mesterligt velafbalanceret hvidvin fra 2 druer, som alt for sjældent får lov til at komme med i det salte køkken. Prøv for eksempel at lade den omfavne en voldsomt ristet kammusling i en intens muslinge fløde garneret med lynsyltet fløjlsfod.
Økologisk certificeret hos Ecocert siden 2014 høsten.
Producent
I mere end 30 år har familien med det smukke efternavn "Belle" med imponerende kontinuitet produceret saftige ekstremt charmerende terroir drevne vine fra et langsomt accelererende antal parceller på og omkring den berømte Hermitage skråning i det nordlige Rhône.
En ung Robert M. Parker Jr. besøgte det dengang beskedne Domaine i forbindelse med forberedelserne til "Wine of the Rhône Valley", og da bogen udkom i juni 1997, var Domaine Belle repræsenteret med 4 vine, heriblandt den allerførste mikroproduktion af den røde Hermitage (1989), som ellers blot var tiltænkt familie og venner. I forbindelse med smagningen af vinene fra 1995-årgangen noterede han "To my taste, Belle's wines continue to exhibit improvement, taking on more complexity and richness with each high quality vintage", og lige indtil Robert M. Parker Jr. gav slip på dækningen af Rhône i 2013, har han delt ud af sin begejstring for Domaine Belle i The Wine Advocate, hvor vinene flere mere end 50 gange er blevet begavet med 90 point eller mere.
Det er i dag Philippe Belle, hans kone Magali og broderen Jean-Claude, der driver domainet. Philippe er i kælderen hvor han nu får assistance fra sønnen Guillaume og Jean-Claude passer vinstokkene og abrikosplantagerne som stadig bidrager væsentligt til familiens eksistensgrundlag. Det var deres bedstefar Louis Belle som begyndte at satse på vin avl, men han mente hverken at han havde evnerne eller faciliteterne til at lave ordentlig vin og han blev derfor en af frontfigurerne da Kooperativet i Tain-Hermitage blev etableret i 1933. Det var først hans søn Albert Belle (Philippe's far) som gradvist begyndte at lægge an til egenproduktion og da Philippe Belle så blev færdig som vinmager i 1990 etablerede far og søn Domaine (Albert) Belle.
I starten havde de blot 4 ha. at gøre godt med, og i de første år var det stadig abrikoserne, som var familiens bred and butter, men de investerede i et moderne vineri og via opkøb af interessante parceller blev vinen langsomt omdrejningspunktet i familiens aktiviteter. Albert Belle lod sig pensionere i 2003 og det løste de diskussioner der havde været mellem far og søn om hvor vidt Domaine Belle skulle blive på den konventionelle vej eller satse på større bæredygtighed. I 2007 fulgte en udvidelse og modernisering af kælderfaciliteterne, og i 2008 blev myndighederne kontaktet med henblik på konvertering til økologi, hvorefter certifikatet kom i hus i 2014.
I dag tilbyder Domaine Belle vine fra Crozes-Hermitage, Hermitage og Saint-Joseph produceret på frugt fra en lang række parceller rundt omkring kommunerne Crozes-Hermitage, Tain l'Hermitage, Pont de l'Isère, Mercurol, Tournon og så Larnage, hvor det hele startede. Der er tale om 70% Syrah og 30% fordelt på druerne Marsanne og Rousanne og det resulterer i 5 røde og 3 hvide vine og en samlet produktion i omegnen af 130.000 flasker.
Domaine Belle har været en del af Løgismose familien siden juli 2021
Oprindelse