Fakta
Morea
Kalamon olivenolie
185,-
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Olivenolie lavet på store, sorte græske oliven af sorten kalamon, der har en karakteristisk let bitter og intens frugtrig smag, hvorfor olivenolie bærer samme smag. Nyd den med god brød, som 'final touch' over gazpacho eller andre supper eller prøv den over god mælkeis.
Ingredienser
Kalamon olivenolie
Producent
Morea er historien om tyskeren Heinz Neth, der efter en ferie i Grækenland blev så begejstret for landet, kulturen og menneskene, at han vendte tilbage, købte en af Grækenlands sidste fungerende stenolivenoliemøller og nogle oliventræer og mange år og erfaring efter learning-by-doing-princippet senere fremstillede noget af verdens bedste olie, oliven og kapers med hjælp fra indbyggerne i 3 omkringliggende landsbyer. I 2016 døde Heinz Neth desværre pludseligt og hans ven og kollega Frank van Gaalen overtog olivenoliemøllen. Frank van Gaalen havde indtil da igennem mange år arbejdet med at opbygge barer og restauranter med blandt andet den opgave at finde ekstraordinære produkter til restauranterne, og det var i forbindelse hermed, at han stødte på Moreas produkter.
Morea var oprindeligt et kongerige, der engang havde hjemme på den græske halvø Peloponnes. På skråningerne af Taigetos bjergene på den stenede og mineralske jordbund vokser olivenlundene i det smukke landskab og håndhøstes gren for gren fra november til februar. Her finder man stadig det uberørte Grækenland med skarpe klipper, grønne enge, rå natur side om side.