Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksMortensaftenJul med LøgismoseJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderLøgismose venuesJul på Nordre ToldbodBestil julemiddagenBestil mortensaftenmenuBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- 1 stk. 83,30
Kvædeeddike
- 1 stk. 83,30
98,-
1 stk.
83,30
Spar 14,70
Beskrivelse
Den aromatiske kvæde er desværre forsvundet lidt ud af manges kulinariske bevidsthed. I gamle dage kendtes kvæden i Østrig under navnet "Nordens citron", da den netop kan anvendes som erstatning for friske citroner. Samtidig rummer kvæden en sødmefuld og honningagtig frugtighed, som gør eddiken særdeles velegnet i det asiatiske køkken kombineret med fx jordnøddeolie. Eddiken er desuden god i bearnaise- og hollandaisesauce, i mayonnaise, til fisk, til at marinere rodfrugter og som krydderi i kraftige ragout'er.
Ingredienser
eddike på saft af friskpressede kvæder
Producent
I fire generationer har familien Gölles dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab omkring det prægtige Riegersburg Slot øst for Graz i det sydligste Østrig. Siden midten af 1980'erne, har de specialiseret sig i fremstilling af eddiker og frugtdestillater, og i dag er det almindeligt anerkendt, at de præsterer noget af det ypperste Østrig formår i disse 2 discipliner.
I fremstillingen af Alois Gölles eddiker bruges kun frugt, vin, øl og druemost af den bedste kvalitet. Ingredienserne moses forsigtigt, gærer og lagrer indtil eddiken er modnet og er i total harmoni. Afhængigt af hvilken type frugt vi har med at gøre, sker den for det endelige resultat så afgørende modning enten i ståltanke eller små egefade. Generelt lagrer eddikerne i flere år, for de fineste balsamicoers vedkommende over 20 år. Moderne teknologi spiller naturligvis en rolle her, men mest afgørende er eddike-magerens erfaring og evner.